Kırşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Korosu İstanbul'da Sahne Aldı

SANAT 27.12.2022 - 01:07, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Korosu İstanbul'da Sahne Aldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kırşehir'e gelişinin 103. yıldönümü kapsamında Kırşehir Belediyesi işbirliği ile Kırşehir Kent Konseyi Kadın Korosu, İstanbul'da konser verdi.

Kırşehir Öğrenim Gençliğine Yardım Derneği İstanbul Şubesi’nin aylar öncesinden hazırlıklarına başladığı ve Ulu Önder Atatürk’ün Kırşehir’e gelişinin 103.üncü yıl dönümüne denk getirilerek düzenlediği Kırşehirliler Büyük Buluşması Zeytinburnu Belediyesine ait Çırpıcı Sosyal Tesislerinde muhteşem bir katılımla gerçekleşti.Gecede Kırşehir Belediyesi işbirliği ile Kırşehir Kent Kent Konseyi Kadın Korosu ile Abdallar topluluğu sahne alarak, katılımcılara unutulmaz bir program yaşattılar. Katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Kırşehir Öğrenim Gençliğine Yardım Derneği İstanbul Şubesi Başkanı, İstiklal Madalyalı Emekli Albay Tahir Canatan, Derneğin Cumhuriyet Tarihinde Kızılay ve Türk Hava Kurumundan sonra kurulan üçüncü Kamu yararına dernek olduğunu söyledi. Derneğin genel merkezinin Ankara’da olduğunu dile getiren Canatan, Ankara, İstanbul, Kırşehir, Kırıkkale ve Kocaeli’nde 5 ayrı şubesinin olduğunu belirtti. Gecenin Ulu Önder Atatürk’ün Kırşehir’e gelişinin 103.üncü yıl dönümüne gelmesinin önemine değinen Canatan, Atatürk’ün Kırşehirliler hakkında söylediği sözlerden alıntılar yapmıştır.   Kırşehirlilerin kendi evlatlarına sahip çıktığını da söyleyen Canatan, şu anda 58 öğrenciye burs verdiklerini; kendilerine burs için baş vuran hiçbir öğrenciyi geri çevirmediklerini vurgulamıştır. Bu gece için piyango çekilişi yapacaklarını da sözlerine ekleyen Canatan, buradan elde edilecek gelirlerin de öğrencilerin eğitimi için burs olacağını söyledi.   Gece için el emeği göz nuru olarak Mucur’da dokunmuş olan bir halı yastık açık artırmaya çıkarıldı ve 7.500 TL karşılığında Merhum Kırşehir Milletvekili Kazım Çağlayan’ın kızı ve aynı zamanda İBB Miniatürk Müdiresi olan Ayşe Çağlayan tarafından satın alındı. Ayrıca İş adamı Tahir Pars tarafından derneğe 20.000 TL bağışta bulunuldu.  
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kırşehir'e gelişinin 103. yıldönümü kapsamında Kırşehir Belediyesi işbirliği ile Kırşehir Kent Konseyi Kadın Korosu, İstanbul'da konser verdi.


Kırşehir Öğrenim Gençliğine Yardım Derneği İstanbul Şubesi’nin aylar öncesinden hazırlıklarına başladığı ve Ulu Önder Atatürk’ün Kırşehir’e gelişinin 103.üncü yıl dönümüne denk getirilerek düzenlediği Kırşehirliler Büyük Buluşması Zeytinburnu Belediyesine ait Çırpıcı Sosyal Tesislerinde muhteşem bir katılımla gerçekleşti.Gecede Kırşehir Belediyesi işbirliği ile Kırşehir Kent Kent Konseyi Kadın Korosu ile Abdallar topluluğu sahne alarak, katılımcılara unutulmaz bir program yaşattılar.


Katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Kırşehir Öğrenim Gençliğine Yardım Derneği İstanbul Şubesi Başkanı, İstiklal Madalyalı Emekli Albay Tahir Canatan, Derneğin Cumhuriyet Tarihinde Kızılay ve Türk Hava Kurumundan sonra kurulan üçüncü Kamu yararına dernek olduğunu söyledi. Derneğin genel merkezinin Ankara’da olduğunu dile getiren Canatan, Ankara, İstanbul, Kırşehir, Kırıkkale ve Kocaeli’nde 5 ayrı şubesinin olduğunu belirtti.


Gecenin Ulu Önder Atatürk’ün Kırşehir’e gelişinin 103.üncü yıl dönümüne gelmesinin önemine değinen Canatan, Atatürk’ün Kırşehirliler hakkında söylediği sözlerden alıntılar yapmıştır.

 


Kırşehirlilerin kendi evlatlarına sahip çıktığını da söyleyen Canatan, şu anda 58 öğrenciye burs verdiklerini; kendilerine burs için baş vuran hiçbir öğrenciyi geri çevirmediklerini vurgulamıştır. Bu gece için piyango çekilişi yapacaklarını da sözlerine ekleyen Canatan, buradan elde edilecek gelirlerin de öğrencilerin eğitimi için burs olacağını söyledi.

 


Gece için el emeği göz nuru olarak Mucur’da dokunmuş olan bir halı yastık açık artırmaya çıkarıldı ve 7.500 TL karşılığında Merhum Kırşehir Milletvekili Kazım Çağlayan’ın kızı ve aynı zamanda İBB Miniatürk Müdiresi olan Ayşe Çağlayan tarafından satın alındı. Ayrıca İş adamı Tahir Pars tarafından derneğe 20.000 TL bağışta bulunuldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.