Kırşehir'deki Yangında 2 Kişiyi Kurtaran İtfaiye Eri Olay Anını Anlattı

GÜNDEM 22.09.2020 - 21:24, Güncelleme: 28.11.2023 - 11:43
 

Kırşehir'deki Yangında 2 Kişiyi Kurtaran İtfaiye Eri Olay Anını Anlattı

Kırşehir'de 13 yaşındaki Alperen Baysal'ın öldüğü yangında annesi Neslihan Alp ve kardeşi 8 yaşındaki Aybüke Baysal'ı kurtaran itfaiye eri Önder Mutlu ''Onların hayatını kurtarmam gerekiyordu, ben de onu yaptım.'' dedi.

Yenice Mahallesi'nde bulunan 5 katlı Bahçeci Apartmanı'nın 4'üncü katında Neslihan Alp'ın iki çocuğuyla birlikte yaşadığı evde dün sabah yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen Kırşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, alevlere müdahale etti. İçeride mahsur kalan Neslihan Alp ile çocukları Alperen ve Aybüke Baysal'ın kurtarılması için de çalışma başlatıldı. Pencereden eve giren ekipler, anne ve çocuklarını alarak merdivenli araçla indirdi. Yaralanan Neslihan Alp ve 2 çocuğu, ambulanslarla Ahi Evran Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Alperen Baysal, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Neslihan Alp ve kızı Aybüke Baysal'ın tedavisi ise sürüyor.     KENDİ SOLUNUM CİHAZINI ONLARA VERDİ KENDİSİ DUMANDAN ETKİLENDİ   Anne ve çocuklarını kurtaran itfaiye erlerinden Önder Mutlu, olay yerine 3 dakikada ulaştıklarını söyledi. İçeriye girdiğinde yerde yatan Neslihan Alp ve oğlu Alperen Baysal'a solunum cihazıyla nefes almaları için destek verdiğini belirten Mutlu, bu sırada kendisi de dumandan etkilendiğini ifade etti. Önder Mutlu, şöyle konuştu:     "Merdivenimizle evin camından en kısa noktada giriş yaptık. Camı kırıp içeri girdik. İlk esnada 8 yaşlarında bir kız çocuğu vardı. Merdivenle önce kız çocuğunu tahliye ettik ardından yerde baygın halde yatan bayana solunum cihazımı çıkarıp önce bayana daha sonra diğer erkek çocuğuna verdim. Yoğun dumandan dolayı ben pencere kenarına gelip oksijen almak için biraz bekledim. Ardından da ekip arkadaşlarımız yangına müdahale etti. Orada zehirlenen bayan ve çocuklar olduğu için ilk amacımız orada hayat kurtarmak. Onların hayatını kurtarmam gerekiyordu, ben de onu yaptım" dedi.  
Kırşehir'de 13 yaşındaki Alperen Baysal'ın öldüğü yangında annesi Neslihan Alp ve kardeşi 8 yaşındaki Aybüke Baysal'ı kurtaran itfaiye eri Önder Mutlu ''Onların hayatını kurtarmam gerekiyordu, ben de onu yaptım.'' dedi.

Yenice Mahallesi'nde bulunan 5 katlı Bahçeci Apartmanı'nın 4'üncü katında Neslihan Alp'ın iki çocuğuyla birlikte yaşadığı evde dün sabah yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen Kırşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, alevlere müdahale etti. İçeride mahsur kalan Neslihan Alp ile çocukları Alperen ve Aybüke Baysal'ın kurtarılması için de çalışma başlatıldı. Pencereden eve giren ekipler, anne ve çocuklarını alarak merdivenli araçla indirdi. Yaralanan Neslihan Alp ve 2 çocuğu, ambulanslarla Ahi Evran Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Alperen Baysal, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Neslihan Alp ve kızı Aybüke Baysal'ın tedavisi ise sürüyor.

 

 

KENDİ SOLUNUM CİHAZINI ONLARA VERDİ KENDİSİ DUMANDAN ETKİLENDİ

 

Anne ve çocuklarını kurtaran itfaiye erlerinden Önder Mutlu, olay yerine 3 dakikada ulaştıklarını söyledi. İçeriye girdiğinde yerde yatan Neslihan Alp ve oğlu Alperen Baysal'a solunum cihazıyla nefes almaları için destek verdiğini belirten Mutlu, bu sırada kendisi de dumandan etkilendiğini ifade etti. Önder Mutlu, şöyle konuştu:

 

 

"Merdivenimizle evin camından en kısa noktada giriş yaptık. Camı kırıp içeri girdik. İlk esnada 8 yaşlarında bir kız çocuğu vardı. Merdivenle önce kız çocuğunu tahliye ettik ardından yerde baygın halde yatan bayana solunum cihazımı çıkarıp önce bayana daha sonra diğer erkek çocuğuna verdim. Yoğun dumandan dolayı ben pencere kenarına gelip oksijen almak için biraz bekledim. Ardından da ekip arkadaşlarımız yangına müdahale etti. Orada zehirlenen bayan ve çocuklar olduğu için ilk amacımız orada hayat kurtarmak. Onların hayatını kurtarmam gerekiyordu, ben de onu yaptım" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.