Kırşehir'in YKS Başarı Karnesi

EĞİTİM 20.07.2022 - 03:16, Güncelleme: 19.10.2023 - 00:45
 

Kırşehir'in YKS Başarı Karnesi

Önceki yıllarda Türkiye birincisi çıkaran Kırşehir bu yıl birinci çıkaramadığı gibi Kırşehir birincisi olan öğrencinin Türkiye sıralaması da önceki yıllara göre oldukça geriledi.

ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Halis Aygün Twitter hesabından 2022 YKS sonuçlarının açıklandığını duyurmuştu. Buna göre, 2022-YKS'de Temel Yeterlilik Testinin (TYT) oturumunda birinci Kocaeli'den çıktı.Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumunda, sayısalda birincilik Kayseri, eşit ağırlıkta birincilik İzmir, sözelde birincilik yine Kayseri illerinden oldu.Yabancı Dil Testinin (YDT) birincileri ise Almanca, Arapça, Rusça ve Fransızca, İstanbul; İngilizce, Kocaeli illerinden belirlendi.   İKİ KATIN ÜZERİNDE GERİLEME  Eğitimde marka şehir olarak anılan ve çok sayıda Türkiye birincisi çıkaran Kırşehir bu yıl aynı başarıyı yakalayamadı.YKS sonuçlarına göre sayısal'da Kırşehir birincisi olan öğrencinin Türkiye sıralaması 399 oldu.Geçtiğimiz yıl Kırşehir birincisi olan öğrencinin Türkiye sıralaması 170 idi.Böylece Kırşehir birincisi olan öğrencinin Türkiye sıralamasında 2 katın üzerinde bir gerileme oldu.   FEN LİSESİ'NİN BAŞARISINDAKİ GERİLEME ETKİLİ OLDU Öte yandan Kırşehir'in YKS başarısını büyük oranda İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi belirliyor.Ancak İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi'nin YKS başarısının önceki yıllara nazaran düşmesi dereceye giren öğrencilerin başarı sıralamasında da etkili oluyor.Okulun resmi sayfasından yapılan açıklamada dereceye giren öğrencilerin Türkiye sıralaması şu şekilde yer aldı : Ayşenur GÖKBAYRAK  Y-Sayısal 399. Sinem DANACI  Y-Sayısal 609. Yusuf YİĞİT  Y-Sayısal 714. Aleyna ORMAN Y-TYT 768.    İLLERİN BAŞARI SIRALAMASI SONRAKİ SÜREÇTE AÇIKLANACAK Kırşehir'in asıl başarısını ortaya koyacak olan illerin başarı sıralaması ise henüz açıklanmadı.Geçtiğimiz yıl 3. sırada bulunan Kırşehir'in bu yıl ki sıralaması merak ediliyor.      
Önceki yıllarda Türkiye birincisi çıkaran Kırşehir bu yıl birinci çıkaramadığı gibi Kırşehir birincisi olan öğrencinin Türkiye sıralaması da önceki yıllara göre oldukça geriledi.

ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Halis Aygün Twitter hesabından 2022 YKS sonuçlarının açıklandığını duyurmuştu. Buna göre, 2022-YKS'de Temel Yeterlilik Testinin (TYT) oturumunda birinci Kocaeli'den çıktı.Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumunda, sayısalda birincilik Kayseri, eşit ağırlıkta birincilik İzmir, sözelde birincilik yine Kayseri illerinden oldu.Yabancı Dil Testinin (YDT) birincileri ise Almanca, Arapça, Rusça ve Fransızca, İstanbul; İngilizce, Kocaeli illerinden belirlendi.

 

İKİ KATIN ÜZERİNDE GERİLEME 

Eğitimde marka şehir olarak anılan ve çok sayıda Türkiye birincisi çıkaran Kırşehir bu yıl aynı başarıyı yakalayamadı.YKS sonuçlarına göre sayısal'da Kırşehir birincisi olan öğrencinin Türkiye sıralaması 399 oldu.Geçtiğimiz yıl Kırşehir birincisi olan öğrencinin Türkiye sıralaması 170 idi.Böylece Kırşehir birincisi olan öğrencinin Türkiye sıralamasında 2 katın üzerinde bir gerileme oldu.

 

FEN LİSESİ'NİN BAŞARISINDAKİ GERİLEME ETKİLİ OLDU

Öte yandan Kırşehir'in YKS başarısını büyük oranda İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi belirliyor.Ancak İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi'nin YKS başarısının önceki yıllara nazaran düşmesi dereceye giren öğrencilerin başarı sıralamasında da etkili oluyor.Okulun resmi sayfasından yapılan açıklamada dereceye giren öğrencilerin Türkiye sıralaması şu şekilde yer aldı :

Ayşenur GÖKBAYRAK  Y-Sayısal 399.

Sinem DANACI  Y-Sayısal 609.

Yusuf YİĞİT  Y-Sayısal 714.

Aleyna ORMAN Y-TYT 768. 

 

İLLERİN BAŞARI SIRALAMASI SONRAKİ SÜREÇTE AÇIKLANACAK

Kırşehir'in asıl başarısını ortaya koyacak olan illerin başarı sıralaması ise henüz açıklanmadı.Geçtiğimiz yıl 3. sırada bulunan Kırşehir'in bu yıl ki sıralaması merak ediliyor.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.