Kırşehir'in Unesco Başvuru Kabulü Ne Anlama Geliyor ?

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.07.2019 - 22:30, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'in Unesco Başvuru Kabulü Ne Anlama Geliyor ?

Sevgili dostlar, bakın şu aşağıda paylaştığımız haber ne anlama geliyor;“Ahiler Kalkınma Ajansı ve Kırşehir Kent Konseyi tarafından 2018 yılı aralık ayı itibariyle hazırlık çalışmalarını yürüttüğü başvuru Vali İbrahim Akın, tarafından yapılan toplantı ile gündeme alındı.Proje başvuru formuna göre Kırşehir'in tarihsel olarak müzikle iç içe oluşu, abdallık ve bozlak geleneğinin şehre bıraktığı iz, yerel ve ulusal müzik ustaları belirtildi. Başvuru 30 Haziran 2019 tarihinde UNESCO'nun Paris'te bulunan ilgili birimlerine iletildi.Başvurunun UNESCO Şehirler Ağı Kültür Birimi tarafından onaylanması durumunda Kırşehir müzik alanında Türkiye'den kabul edilen ilk şehir olma özelliğini taşıyacak.” Bu ne demek?Bu şu demek:UNESCO müzik alanında bakışlarını Kırşehir’e çevirdi demek. Yani “Zeki Müren de bizi görecek!” Kırşehir Kent Konseyi ve Ahiler Kalkınma Ajansı ortaklığında hazırlanan bu proje Kırşehir’in adını Unesco Müzik Şehirleri Listesine yazdırabilir. O listede yer almamız için şehir mülki ve idari amirlerine bazı görevler düşüyor. Ve hatta biz Kırşehirlilere de!Yani Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ve biz Kırşehirliler sanatla, özellikle müzikle biraz daha hemhal olmak zorundayız. Sanata ve sanatçıya hak ettikleri kıymeti vermeliyiz. Hatta daha fazla kıymet vermeliyiz ki Unesco temsilcileri şehrimizdeki SANAT EĞİLİMİne bir göz atmak, kontrol etmek için geldiklerinde hazırlayacakları raporda “Evet, Kırşehir Müzik Şehri olma kriterlerini yeterince karşılıyor, şehir yönetimi ve halk; sanata, sanatçıya, müziğe, müzisyene oldukça kıymet veriyor. Burası Müzik Şehri olarak tanınmayı hak ediyor.” Diye kendi dillerince yazabilsinler. UNESCO Müzik Şehirleri Listesinde adı olan bir Kırşehir demek de şu demektir:Üniversitemiz, belediyemiz Konservatuvar kurmak istediklerinde UNESCO’nun görüşlerini dikkate alan fonlardan gereğince yararlanabilmenin yolunu açılmış bulacaklardır. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik buhran sebebiyle gerekli maddi desteği bulamayan kurumlarımız UNESCO aracılığı ile istediği desteği gerekirse AVRUPA BİRLİĞİ destek fonlarından alabilecektir.Kırşehir Kent Konseyi yöneticilerini, genel sekreterini, çalışma gruplarını ve Ahiler Kalkınma Ajansı’nı böyle bir adım atma ihtiyacı duydukları için ve attıkları adımla UNESCO’ya sesimizi duyurdukları için teşekkürü bir borç bilirim. Böyle güzel adımların devamının gelmesi için de Kırşehir Valimizi, Kırşehir Belediye Başkanımızı ve Ahi Evran Üniversitesi Rektörümüzü, halkımızın daha fazla sanatla hemhal olmaları için gayrete arz ediyorum.Saygılar.Ufuk Cengiz

Sevgili dostlar, bakın şu aşağıda paylaştığımız haber ne anlama geliyor;
“Ahiler Kalkınma Ajansı ve Kırşehir Kent Konseyi tarafından 2018 yılı aralık ayı itibariyle hazırlık çalışmalarını yürüttüğü başvuru Vali İbrahim Akın, tarafından yapılan toplantı ile gündeme alındı.
Proje başvuru formuna göre Kırşehir'in tarihsel olarak müzikle iç içe oluşu, abdallık ve bozlak geleneğinin şehre bıraktığı iz, yerel ve ulusal müzik ustaları belirtildi. Başvuru 30 Haziran 2019 tarihinde UNESCO'nun Paris'te bulunan ilgili birimlerine iletildi.
Başvurunun UNESCO Şehirler Ağı Kültür Birimi tarafından onaylanması durumunda Kırşehir müzik alanında Türkiye'den kabul edilen ilk şehir olma özelliğini taşıyacak.”

Bu ne demek?
Bu şu demek:
UNESCO müzik alanında bakışlarını Kırşehir’e çevirdi demek. Yani “Zeki Müren de bizi görecek!” 
Kırşehir Kent Konseyi ve Ahiler Kalkınma Ajansı ortaklığında hazırlanan bu proje Kırşehir’in adını Unesco Müzik Şehirleri Listesine yazdırabilir. O listede yer almamız için şehir mülki ve idari amirlerine bazı görevler düşüyor. Ve hatta biz Kırşehirlilere de!
Yani Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ve biz Kırşehirliler sanatla, özellikle müzikle biraz daha hemhal olmak zorundayız. Sanata ve sanatçıya hak ettikleri kıymeti vermeliyiz. Hatta daha fazla kıymet vermeliyiz ki Unesco temsilcileri şehrimizdeki SANAT EĞİLİMİne bir göz atmak, kontrol etmek için geldiklerinde hazırlayacakları raporda “Evet, Kırşehir Müzik Şehri olma kriterlerini yeterince karşılıyor, şehir yönetimi ve halk; sanata, sanatçıya, müziğe, müzisyene oldukça kıymet veriyor. Burası Müzik Şehri olarak tanınmayı hak ediyor.” Diye kendi dillerince yazabilsinler. 
UNESCO Müzik Şehirleri Listesinde adı olan bir Kırşehir demek de şu demektir:
Üniversitemiz, belediyemiz Konservatuvar kurmak istediklerinde UNESCO’nun görüşlerini dikkate alan fonlardan gereğince yararlanabilmenin yolunu açılmış bulacaklardır. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik buhran sebebiyle gerekli maddi desteği bulamayan kurumlarımız UNESCO aracılığı ile istediği desteği gerekirse AVRUPA BİRLİĞİ destek fonlarından alabilecektir.
Kırşehir Kent Konseyi yöneticilerini, genel sekreterini, çalışma gruplarını ve Ahiler Kalkınma Ajansı’nı böyle bir adım atma ihtiyacı duydukları için ve attıkları adımla UNESCO’ya sesimizi duyurdukları için teşekkürü bir borç bilirim. 
Böyle güzel adımların devamının gelmesi için de Kırşehir Valimizi, Kırşehir Belediye Başkanımızı ve Ahi Evran Üniversitesi Rektörümüzü, halkımızın daha fazla sanatla hemhal olmaları için gayrete arz ediyorum.
Saygılar.
Ufuk Cengiz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.