Kırşehir'in Tek Özel Hastanesi'nin Faaliyetleri Askıya Alındı

SAĞLIK 02.02.2021 - 08:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'in Tek Özel Hastanesi'nin Faaliyetleri Askıya Alındı

Kırşehir'in tek özel hastanesi olan Aşıkpaşa Hastanesi'nin faaliyetleri Valilik tarafından durduruldu.

2009 yılında hizmete giren Aşıkpaşa Hastanesi son dönemde doktor yetersizliğinden dolayı acil ve ortopedi servisiyle hizmet vermeye devam etti.Pandemi döneminde ise testi negatif çıkan ancak durumu ağır olan hastaların yatış verildiği bir hastane haline gelmişti.Kırşehir Valiliği ise, '' Özel Aşıkpaşa Hastanesinin faaliyeti Kırşehir Valiliği’nin 27.01.2021 tarihli ve E.72254678-432.99-91 sayılı makam oluru ile askıya alınmıştır. '' ibareli bir yazı ile hastanenin faaliyetlerini durdurdu.Alınan bilgiye göre hastanenin faaliyetlerinin durdurulması ile ilgili kararın asıl nedeni ise yönetmelikte belirtilen yeterli uzman doktor sayısına ulaşılamaması.     EKSİKLER GİDERİLMEZSE RUHSATI İPTAL EDİLECEK   Aşıkpaşa Hastanesi'nde daha çok 65 yaş üstü uzman doktor bulunduğu için pandemi döneminde çok sayıda doktor alınan tedbirler kapsamında görevlerini yapamadı.Öte yandan yeni yönetim mevcut personelle de anlaşamayınca hastane bir anda randevu veremez hale geldi.Hastane personeli ile maddi anlaşmazlıklar ve hastanenin yüklü borcu yeni yönetimi zora soktu.Doktor eksiğini tamamlayarak hastaneyi faaliyete geçirmeye çalışan yönetim bir türlü bunu başaramayınca Valilik de hastaneyi kapatmak zorunda kaldı.Özel hastaneler yönetmeliğinde belirtilen yeterlilik sağlandığı takdirde ise hastane tekrar açılabilecek.Ancak hastane bu süre içerisinde belirtilen eksikleri gidermezse ruhsatı iptal edilecek.  
Kırşehir'in tek özel hastanesi olan Aşıkpaşa Hastanesi'nin faaliyetleri Valilik tarafından durduruldu.

2009 yılında hizmete giren Aşıkpaşa Hastanesi son dönemde doktor yetersizliğinden dolayı acil ve ortopedi servisiyle hizmet vermeye devam etti.Pandemi döneminde ise testi negatif çıkan ancak durumu ağır olan hastaların yatış verildiği bir hastane haline gelmişti.Kırşehir Valiliği ise, '' Özel Aşıkpaşa Hastanesinin faaliyeti Kırşehir Valiliği’nin 27.01.2021 tarihli ve E.72254678-432.99-91 sayılı makam oluru ile askıya alınmıştır. '' ibareli bir yazı ile hastanenin faaliyetlerini durdurdu.Alınan bilgiye göre hastanenin faaliyetlerinin durdurulması ile ilgili kararın asıl nedeni ise yönetmelikte belirtilen yeterli uzman doktor sayısına ulaşılamaması.

 

 

EKSİKLER GİDERİLMEZSE RUHSATI İPTAL EDİLECEK

 

Aşıkpaşa Hastanesi'nde daha çok 65 yaş üstü uzman doktor bulunduğu için pandemi döneminde çok sayıda doktor alınan tedbirler kapsamında görevlerini yapamadı.Öte yandan yeni yönetim mevcut personelle de anlaşamayınca hastane bir anda randevu veremez hale geldi.Hastane personeli ile maddi anlaşmazlıklar ve hastanenin yüklü borcu yeni yönetimi zora soktu.Doktor eksiğini tamamlayarak hastaneyi faaliyete geçirmeye çalışan yönetim bir türlü bunu başaramayınca Valilik de hastaneyi kapatmak zorunda kaldı.Özel hastaneler yönetmeliğinde belirtilen yeterlilik sağlandığı takdirde ise hastane tekrar açılabilecek.Ancak hastane bu süre içerisinde belirtilen eksikleri gidermezse ruhsatı iptal edilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.