Kırşehir'in Tarihine Işık Tutacak Kazılar Yeniden Başladı

TURİZM 06.09.2022 - 21:23, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'in Tarihine Işık Tutacak Kazılar Yeniden Başladı

Kırşehir'de bulunan tarihi Kalehöyük'te 3,5 yıl ara verilen arkeolojik kazılar tekrar başladı.Selçuklu ve Osmanlı dönemine ışık tutan kazılarda önemli bulgular elde edilerek Kırşehir'in tanıtımına katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Kırşehir Merkez'de bulunan tarihi Kalehöyük, ilk çağlardan günümüze kadar birçok uygarlığın birikimi olarak kentin en önemli simgeleri arasında yer alıyor.Kalehöyük'ün dolayısıyla Kırşehir'in tarihini araştırmak üzere 2009 yılında başlanan kazılar uzun süre devam etmiş ve çok sayıda tarihi esere ulaşılmıştı.     Önemli bulguların ortaya çıkarıldığı kazılarda özellikle Selçuklu dönemine ait pekçok eser Kırşehir'in tanıtımı için müzedeki yerini almıştı.Tarihi kazılarda aynı zamanda 800 yıl öncesine ait Ahi atölyeleri de bulunmuştu.Ancak 2019 yılından itibaren ödenek tahsis edilmediği için kazılara ara verilmişti.   KALEHÖYÜK KAZILARI TEKRAR BAŞLADI Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne bağlı Müze Müdürlüğü bünyesinde, Kalehöyük kazıları tekrar başlatıldı.Kırşehir'in tarihine ışık tutacak kazıların yarım kalması talihsizlik olarak nitelendirilirken kazıların tekrar başlaması umut ve heyecan verici olarak yorumlandı.Kazıların sürpriz bulgulara gebe olduğu ve Kırşehir'in tanıtımına önemli katkıda bulunulacağı kaydediliyor.
Kırşehir'de bulunan tarihi Kalehöyük'te 3,5 yıl ara verilen arkeolojik kazılar tekrar başladı.Selçuklu ve Osmanlı dönemine ışık tutan kazılarda önemli bulgular elde edilerek Kırşehir'in tanıtımına katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Kırşehir Merkez'de bulunan tarihi Kalehöyük, ilk çağlardan günümüze kadar birçok uygarlığın birikimi olarak kentin en önemli simgeleri arasında yer alıyor.Kalehöyük'ün dolayısıyla Kırşehir'in tarihini araştırmak üzere 2009 yılında başlanan kazılar uzun süre devam etmiş ve çok sayıda tarihi esere ulaşılmıştı.

 

 

Önemli bulguların ortaya çıkarıldığı kazılarda özellikle Selçuklu dönemine ait pekçok eser Kırşehir'in tanıtımı için müzedeki yerini almıştı.Tarihi kazılarda aynı zamanda 800 yıl öncesine ait Ahi atölyeleri de bulunmuştu.Ancak 2019 yılından itibaren ödenek tahsis edilmediği için kazılara ara verilmişti.

 

KALEHÖYÜK KAZILARI TEKRAR BAŞLADI

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne bağlı Müze Müdürlüğü bünyesinde, Kalehöyük kazıları tekrar başlatıldı.Kırşehir'in tarihine ışık tutacak kazıların yarım kalması talihsizlik olarak nitelendirilirken kazıların tekrar başlaması umut ve heyecan verici olarak yorumlandı.Kazıların sürpriz bulgulara gebe olduğu ve Kırşehir'in tanıtımına önemli katkıda bulunulacağı kaydediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.