Kırşehir'in Simge Heykeli Yine Eski Yerinde

KÜLTÜR 15.04.2020 - 16:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'in Simge Heykeli Yine Eski Yerinde

Kırşehir'in simge heykeli olarak bilinen Ahi Evran'ı tasvir eden heykel tekrar eski yerine ve kaidesine yerleştirildi.

Ahi Külliyesi yapımından önce Ahi Evran Camisi ve türbesinin tam karşısında bulunan Ahi Evran'ı tasvir eden heykel külliyenin yapımı ile birlikte yerinden kaldırılmıştı.Daha önce yeşil ve ağaç olan alan da bulunan heykel Kırşehir'in simgesi haline gelmişti.İnternette bile Kırşehir veya Ahi Evran yazdığımızda karşımıza çıkan heykelin neden kaldırıldığına anlam verilemimişti.     TEKRAR ESKİ YERİNDE Büyük oranda tamamlanan Ahi Evran Külliyesinde yapılan çalışma ile Ahi Evran'ı tasvir eden simge heykel eski yerine yeniden yerleştirildi.Gerekli restorasyonların yapılmasının ardından yeniden eski yerine konan heykel büyük ilgi uyandırdı.
Kırşehir'in simge heykeli olarak bilinen Ahi Evran'ı tasvir eden heykel tekrar eski yerine ve kaidesine yerleştirildi.

Ahi Külliyesi yapımından önce Ahi Evran Camisi ve türbesinin tam karşısında bulunan Ahi Evran'ı tasvir eden heykel külliyenin yapımı ile birlikte yerinden kaldırılmıştı.Daha önce yeşil ve ağaç olan alan da bulunan heykel Kırşehir'in simgesi haline gelmişti.İnternette bile Kırşehir veya Ahi Evran yazdığımızda karşımıza çıkan heykelin neden kaldırıldığına anlam verilemimişti.

 

 

TEKRAR ESKİ YERİNDE

Büyük oranda tamamlanan Ahi Evran Külliyesinde yapılan çalışma ile Ahi Evran'ı tasvir eden simge heykel eski yerine yeniden yerleştirildi.Gerekli restorasyonların yapılmasının ardından yeniden eski yerine konan heykel büyük ilgi uyandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.