Kırşehir'in Örnek Projesine Valilerden Ziyaret

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.01.2017 - 12:41, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'in Örnek Projesine Valilerden Ziyaret

Nevşehir, Niğde, Kırıkkale ve Aksaray Valileri Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezinde incelemelerde bulundular. Uyuşturucu ile mücadele etmek maksadıyla Valiliğimizce hayata geçirilen “Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezi” çevre illerimize de örnek oluyor. Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı için ilimize gelen Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz ve Nevşehir Valisi İlhami Aktaş uyuştucu ile mücadele etmek amacıyla Valiliğimizce hizmete açılan Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezinde incelemelerde bulundular. İnceleme sırasında çevre illerin Valilerini bilgilendiren Vali Necati Şentürk, uyuşturucu belasına bulaşmış gençlerin burada hem tıbbi hem de manevi yönden tedavi gördüklerini söyledi. Kurumların merkezde ayrı ayrı odaları olduğunu ve bu odalarda gençlere çeşitli yönden destekler verildiğini belirten Valin Necati Şentürk, “Merkezde tedavi gören gençlerimiz, burada İş-Kur aracılığıyla meslek edinme kursları alıyorlar. Mesleki kurslarını tamamlayan gençlerimiz iş sahibi olacaklar. Yarım kalan eğitimlerini burada verilen açık lise eğitimi ile tamamlama fırsatı buluyorlar. Spor salonunda spor yapıyor, bilgisayar odasında teknolojik dersler alıyorlar. Gençlerimiz burada çok yönlü bir tedavi ile sosyal hayata hazırlanmaktadırlar. Ayrıca, gençlerimiz burada ibadetlerini de eksiksiz yerine getiriyorlar.” dedi. Merkezde yürütülen faaliyetleri yerinde inceleyen Nevşehir, Niğde, Kırıkkale ve Aksaray Valileri de Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezinin kendi illerine de örnek olacak nitelikte olduğunu ifade ettiler. Ziyaret, aynı alanda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Gündüzlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde yapılan inceleme ile sona erdi.
Nevşehir, Niğde, Kırıkkale ve Aksaray Valileri Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezinde incelemelerde bulundular.

Uyuşturucu ile mücadele etmek maksadıyla Valiliğimizce hayata geçirilen “Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezi” çevre illerimize de örnek oluyor. Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı için ilimize gelen Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz ve Nevşehir Valisi İlhami Aktaş uyuştucu ile mücadele etmek amacıyla Valiliğimizce hizmete açılan Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezinde incelemelerde bulundular. İnceleme sırasında çevre illerin Valilerini bilgilendiren Vali Necati Şentürk, uyuşturucu belasına bulaşmış gençlerin burada hem tıbbi hem de manevi yönden tedavi gördüklerini söyledi. Kurumların merkezde ayrı ayrı odaları olduğunu ve bu odalarda gençlere çeşitli yönden destekler verildiğini belirten Valin Necati Şentürk, “Merkezde tedavi gören gençlerimiz, burada İş-Kur aracılığıyla meslek edinme kursları alıyorlar. Mesleki kurslarını tamamlayan gençlerimiz iş sahibi olacaklar. Yarım kalan eğitimlerini burada verilen açık lise eğitimi ile tamamlama fırsatı buluyorlar. Spor salonunda spor yapıyor, bilgisayar odasında teknolojik dersler alıyorlar. Gençlerimiz burada çok yönlü bir tedavi ile sosyal hayata hazırlanmaktadırlar. Ayrıca, gençlerimiz burada ibadetlerini de eksiksiz yerine getiriyorlar.” dedi.

Merkezde yürütülen faaliyetleri yerinde inceleyen Nevşehir, Niğde, Kırıkkale ve Aksaray Valileri de Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezinin kendi illerine de örnek olacak nitelikte olduğunu ifade ettiler. Ziyaret, aynı alanda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Gündüzlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde yapılan inceleme ile sona erdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.