Kırşehir'in LGS Başarısı

EĞİTİM 02.07.2021 - 22:59, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'in LGS Başarısı

LGS sonuçlarının açıklanmasının ardundan herkes Kırşehir'in LGS Başarısını merak etmeye başladı.

Bu yıl yapılan liselere geçiş sınavında (LGS) bütün soruları doğru yanıtlayarak birincilik elde eden toplam 97 öğrenci bulunuyor ancak Kırşehir'de tüm soruları doğru yanıtlayan Türkiye birincisi bulunmuyor.Ancak Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Hayrunisa Kıyıcı (14) matematik sadece 1 boş bırakarak tüm soruları doğru cevapladı ve Kırşehir birincisi oldu.Hayrunise pandemi dönemini fırsata çevirdiğini belirterek , ''Günde ortalama 3-4 saat çalışırken bazen 6 saate kadar çıktım. Sürekli çalışarak derslere karşı da kendimi yıpratmadım. LGS'ye girecek öğrencilere ise tavsiyem bol bol paragraf çözmeleridir. Matematik ise asla ihmal edilmemeli, panik olmadan sınav sürecini değerlendirmek ve kişinin başaracağına inancı yolun büyük bir kısmını alıyor." ifadelerini kullandı.   Hayrunisa Sadece 1 Matematik Sorusunu Boş Bıraktı ve Tüm Soruları Doğru Cevaplayarak İl Birincisi Oldu   EN BAŞARILI OKUL ÖMER HALİSDEMİR OLDU   Milli Eğitim Bakanlığı henüz illeri başarılarına göre sıralandırmadı ancak alınan bilgiye göre Kırşehir'de 16 okul Türkiye ortalamasının üzerin yer aldı.Puan ortalaması olarak en başarılı okul ise Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu oldu.
LGS sonuçlarının açıklanmasının ardundan herkes Kırşehir'in LGS Başarısını merak etmeye başladı.

Bu yıl yapılan liselere geçiş sınavında (LGS) bütün soruları doğru yanıtlayarak birincilik elde eden toplam 97 öğrenci bulunuyor ancak Kırşehir'de tüm soruları doğru yanıtlayan Türkiye birincisi bulunmuyor.Ancak Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Hayrunisa Kıyıcı (14) matematik sadece 1 boş bırakarak tüm soruları doğru cevapladı ve Kırşehir birincisi oldu.Hayrunise pandemi dönemini fırsata çevirdiğini belirterek , ''Günde ortalama 3-4 saat çalışırken bazen 6 saate kadar çıktım. Sürekli çalışarak derslere karşı da kendimi yıpratmadım. LGS'ye girecek öğrencilere ise tavsiyem bol bol paragraf çözmeleridir. Matematik ise asla ihmal edilmemeli, panik olmadan sınav sürecini değerlendirmek ve kişinin başaracağına inancı yolun büyük bir kısmını alıyor." ifadelerini kullandı.

 

Hayrunisa Sadece 1 Matematik Sorusunu Boş Bıraktı ve Tüm Soruları Doğru Cevaplayarak İl Birincisi Oldu

 

EN BAŞARILI OKUL ÖMER HALİSDEMİR OLDU

 

Milli Eğitim Bakanlığı henüz illeri başarılarına göre sıralandırmadı ancak alınan bilgiye göre Kırşehir'de 16 okul Türkiye ortalamasının üzerin yer aldı.Puan ortalaması olarak en başarılı okul ise Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.