Kırşehir'in Köylerine Reva Görülen Bütçeyi Duyurdu

GÜNDEM 13.03.2023 - 17:35, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'in Köylerine Reva Görülen Bütçeyi Duyurdu

Kırşehir Özel İdare İl Genel Meclisi Başkanı Emre Demirci, 252 alt ve üst yapı çalışmalarının gerçekleştirileceği KÖYDES Bütçesinin onaylandığını bildirdi.Vatandaşlar toplam 34 Milyon 784 bin TL olan bütçeye tepki gösterdiler.

2019 yerel seçimlerinin ardından Kırşehir'de birçok proje AK Parti hükümeti tarafından durdurulmuştu.Yapılması beklenen Çevre Yolu, Hızlı Tren gibi projeler yapılmadığı gibi inşsına başlanan Hükümet Konağı binası da kaderine terk edilmişti.Kırşehir'e yönelik cezalandırma politikası vergi/yatırım oranlarına da yansıdı.2021 verilerine göre Kırşehir'e ödediği verginin yanlızca yüzde 7,47'si yatırım olarak geri döndü.   KÖYLERE 34 MİLYON 784 BİN TL Kırşehir genelindeki toplam 252 köyde gerçekleştirilecek kanalizasyon, su hattı, asfalt ve kilit parke gibi alt ve üst yapı çalışmaları için 34 Milyon 784 bin TL ayrıldığı bildirilmişti.Kırşehir İl Özel idare Meclis Başkanı Emre Demirci, '' 2023 KÖYDES Yatırım bütçemiz hayırlı olsun.Köylerimizin alt yapı, asfalt ve birçok yatırımını gerçekleştirdiğimiz KÖYDES Bütçesi Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile onaylanmıştır.Şehrimizin her köşesine durmadan yorulmadan çalışmaya devam inşallah'' ifadelerini kullandı.   KÖY BAŞINA 138 BİN TL DÜŞÜYOR Söz konusu bütçenin 8 Milyon 159 bin TL'snin merkez köylerine, 7 Milyon 314 bin TL'sinin Kaman Köylerine, 5 milyon 397 bin TL'sinin Çiçekdağı Köylerine , 4 Milyon 405 bin TL'sinin Mucu Köylerine, 4 milyon 20 bin TL'sinin Akpınar Köylerine ,2 Milyon 855 bin TL'sinin Boztepe Köylerine, 2 milyon 631 Bin TL'sinin ise Akçakent Köylerine harcanacağı bildirildi.Söz konusu toplam bütçe toplam köy sayısına bölündüğünde ise köy başına 138 bin TL düştüğü kaydedildi.Kırşehir'e en yakın nüfusa sahip iki ilden ; 238 bin nüfuslu Erzincan'a 76 Milyon 613 bin TL, 252 bin nüfuslu Karabük'e ise 60 milyon 503 bin TL ödenek ayrıldı.   KÖYÜN HANGİ İHTİYAÇLARINA YETECEK İl Özel İdare Meclis Başkanının duyurduğu KÖYDES bütçesine ilişkin değerlendirmede bulunan vatandaşlar ise '' köylerimizin su, kanalizasyon ve sıcak asfalta ihtiyacı var.34 milyon TL ile bugün bir apartman yapım maliyeti.Bu bütçe hangi köyün yarasını saracak, sorunlarını giderecek'' diyerek duruma tepki gösterdiler.        
Kırşehir Özel İdare İl Genel Meclisi Başkanı Emre Demirci, 252 alt ve üst yapı çalışmalarının gerçekleştirileceği KÖYDES Bütçesinin onaylandığını bildirdi.Vatandaşlar toplam 34 Milyon 784 bin TL olan bütçeye tepki gösterdiler.

2019 yerel seçimlerinin ardından Kırşehir'de birçok proje AK Parti hükümeti tarafından durdurulmuştu.Yapılması beklenen Çevre Yolu, Hızlı Tren gibi projeler yapılmadığı gibi inşsına başlanan Hükümet Konağı binası da kaderine terk edilmişti.Kırşehir'e yönelik cezalandırma politikası vergi/yatırım oranlarına da yansıdı.2021 verilerine göre Kırşehir'e ödediği verginin yanlızca yüzde 7,47'si yatırım olarak geri döndü.

 

KÖYLERE 34 MİLYON 784 BİN TL

Kırşehir genelindeki toplam 252 köyde gerçekleştirilecek kanalizasyon, su hattı, asfalt ve kilit parke gibi alt ve üst yapı çalışmaları için 34 Milyon 784 bin TL ayrıldığı bildirilmişti.Kırşehir İl Özel idare Meclis Başkanı Emre Demirci, '' 2023 KÖYDES Yatırım bütçemiz hayırlı olsun.Köylerimizin alt yapı, asfalt ve birçok yatırımını gerçekleştirdiğimiz KÖYDES Bütçesi Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile onaylanmıştır.Şehrimizin her köşesine durmadan yorulmadan çalışmaya devam inşallah'' ifadelerini kullandı.

 

KÖY BAŞINA 138 BİN TL DÜŞÜYOR

Söz konusu bütçenin 8 Milyon 159 bin TL'snin merkez köylerine, 7 Milyon 314 bin TL'sinin Kaman Köylerine, 5 milyon 397 bin TL'sinin Çiçekdağı Köylerine , 4 Milyon 405 bin TL'sinin Mucu Köylerine, 4 milyon 20 bin TL'sinin Akpınar Köylerine ,2 Milyon 855 bin TL'sinin Boztepe Köylerine, 2 milyon 631 Bin TL'sinin ise Akçakent Köylerine harcanacağı bildirildi.Söz konusu toplam bütçe toplam köy sayısına bölündüğünde ise köy başına 138 bin TL düştüğü kaydedildi.Kırşehir'e en yakın nüfusa sahip iki ilden ; 238 bin nüfuslu Erzincan'a 76 Milyon 613 bin TL, 252 bin nüfuslu Karabük'e ise 60 milyon 503 bin TL ödenek ayrıldı.

 

KÖYÜN HANGİ İHTİYAÇLARINA YETECEK

İl Özel İdare Meclis Başkanının duyurduğu KÖYDES bütçesine ilişkin değerlendirmede bulunan vatandaşlar ise '' köylerimizin su, kanalizasyon ve sıcak asfalta ihtiyacı var.34 milyon TL ile bugün bir apartman yapım maliyeti.Bu bütçe hangi köyün yarasını saracak, sorunlarını giderecek'' diyerek duruma tepki gösterdiler.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.