Kırşehir'in Dibindeki Türkiye'nin E Küçük İlçesi Doğalgaza Kavuştu

GÜNDEM 28.11.2021 - 13:38, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'in Dibindeki Türkiye'nin E Küçük İlçesi Doğalgaza Kavuştu

Türkiye'nin en küçük ilçesi olan Kırıkkale'ye bağlı Çelebi İlçesi doğalgaza kavuştu.Çelebi'ye 35 km mesafede bulunan Akpınar İlçesi ile birlikte Akçakent ilçelerinde henüz doğalgaz bulunmuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırıkkale'nin Delice ilçesine 5 Şubat 2020 günü yaptığı ziyaret sırasında Türkiye'nin en küçük ilçesi olan Çelebi'ye doğal gaz ulaştırılacağı sözünü vermişti.Yaklaşık 2 yıl sonra çalışmalarının tamamlanmasıyla ilçeye doğal gaz getirildi. Yaklaşık bin nüfuslu ilçenin yüzde 80'ni doğal kullanmaya başladı. İlçede yaşayan vatandaşlar ise en çok soba ve kömür derdinden kurtulmanın mutluluğunu yaşıyor.   AKPINAR VE AKÇAKENT DE İSTİYOR Türkiye'nin en küçük ilçesi olan Çelebi'ye doğalgaz gelmesine rağmen bu ilçeye yakın mesafedeki Kırşehir'in ilçeleri ; Akpınar ve Akçakent'te henüz doğalgaz gelmedi.Bu ilçelere doğalgaz gelmesi ile ilgili bilinen bir doğalgaz çalışması da bulunmuyor.Bu ilçelerde yaşayanlar da tıpkı Çelebi İlçesineki gibi doğalgaza kavuşarak soba ve kömür derdinden kurtulmak istiyor.Bu yönde en büyük talep ise bayanlardan geliyor. Kırşehir'in en büyük ilçeleri olan Kaman, Mucur ve Çiçekdağı geçtiğimiz yıllarda doğalgaza kavuşmuştu.
Türkiye'nin en küçük ilçesi olan Kırıkkale'ye bağlı Çelebi İlçesi doğalgaza kavuştu.Çelebi'ye 35 km mesafede bulunan Akpınar İlçesi ile birlikte Akçakent ilçelerinde henüz doğalgaz bulunmuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırıkkale'nin Delice ilçesine 5 Şubat 2020 günü yaptığı ziyaret sırasında Türkiye'nin en küçük ilçesi olan Çelebi'ye doğal gaz ulaştırılacağı sözünü vermişti.Yaklaşık 2 yıl sonra çalışmalarının tamamlanmasıyla ilçeye doğal gaz getirildi. Yaklaşık bin nüfuslu ilçenin yüzde 80'ni doğal kullanmaya başladı. İlçede yaşayan vatandaşlar ise en çok soba ve kömür derdinden kurtulmanın mutluluğunu yaşıyor.

 

AKPINAR VE AKÇAKENT DE İSTİYOR

Türkiye'nin en küçük ilçesi olan Çelebi'ye doğalgaz gelmesine rağmen bu ilçeye yakın mesafedeki Kırşehir'in ilçeleri ; Akpınar ve Akçakent'te henüz doğalgaz gelmedi.Bu ilçelere doğalgaz gelmesi ile ilgili bilinen bir doğalgaz çalışması da bulunmuyor.Bu ilçelerde yaşayanlar da tıpkı Çelebi İlçesineki gibi doğalgaza kavuşarak soba ve kömür derdinden kurtulmak istiyor.Bu yönde en büyük talep ise bayanlardan geliyor.

Kırşehir'in en büyük ilçeleri olan Kaman, Mucur ve Çiçekdağı geçtiğimiz yıllarda doğalgaza kavuşmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.