Kırşehir'in de Olduğu 15 Tabip Odası'ndan İstifa Çağrısı

SAĞLIK 23.10.2022 - 17:36, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'in de Olduğu 15 Tabip Odası'ndan İstifa Çağrısı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın PKK ile mücadelede kimyasal silah kullanıldığı yönündeki açıklaması üzerine acil çağrı ile Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde bir araya gelen 15 tabip odasının temsilcileri, TTB Merkez Konseyi’ne istifa çağrısı yaptı.

Güzelyurt'taki toplantıya; Aksaray, Amasya, Giresun, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırşehir, Konya, Erzurum-Kars-Gümüşhane-Bayburt-Ardahan- Iğdır, Malatya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize- Artvin, Tokat, Yozgat Tabip Odası ile 14 Mart Tıbbiyeliler Derneği ve Milliyetçi Hekimler Derneği temsilcileri katıldı. Yapılan ortak açıklamada, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi istifaya davet edildi.     "HEKİMLİK MESLEĞİNİ ELİ KANLI TERÖR ÖRGÜTÜ İLE ADETA YAN YANA GETİRME EMELLERİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİMİZİ BİLİNMESİNİ BİR KEZ DAHA İLAN EDİYORUZ" Ortak açıklamayı Aksaray Tabip Odası Başkanı Rıfkı Karabatak okudu. Karabatak, şunları söyledi: "Mevcut Türk Tabipleri Birliği Başkanı'nın milletimizin göz bebeği şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri'mize attığı çirkin iftira ve karalamalara karşı tavır alabilmek amacıyla acil çağrısıyla Aksaray'da bir araya gelen Anadolu tabip odaları başkan ve temsilcileri olarak; Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nin derhal istifa etmesini, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütünlüğünü yüreğinde hisseden her Türk hekiminin Türk Tabipleri Birliği mevcut Merkez Konseyi'ni tüm iletişim araçlarını kullanarak istifa etmeye davet etmelerini, Türk Tabipleri Birliği'nin bu menfur olay nedeniyle acilen olağanüstü genel kurul yapmak üzere toplantı kararı almasını, tüm hekimlerimizin odalarına sahip çıkarak hem ülkemiz üzerine hem de tüm hekimler üzerine oynanan bu kirli oyunları bertaraf etmelerini istiyoruz. Kendilerini 'insan hakları sözde savunucusu' gibi ilan ederek Türk hekimlerinin adeta zekasıyla dalga geçmelerini, ülkemiz üzerinde dış güçlerle el ele vererek oynanan her türlü kirli oyunu gördüğümüzü; hekimlik mesleğini eli kanlı terör örgütü ile adeta yan yana getirme emellerine asla izin vermeyeceğimizin bilinmesini bir kez daha ilan ediyoruz.   "SAMSUN'DA BAŞLATILAN MİLLİ MÜCADELENİN YOL ROTASI, AMASYA, SİVAS VE ERZURUM TOPLANTILARIYLA DEVAM EDECEKTİR" Türk Tabipler Birliği'ni özgürlüğüne kavuşturmayı amaçlayan bu kutlu yürüyüş, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemizin kurtuluş mücadelesini başlattığı Samsun'dan başlatılacaktır. Samsun'da başlatılan milli mücadelenin yol rotası; Amasya, Sivas ve Erzurum toplantılarıyla devam edecektir. Burada olağanüstü toplantı çağrısına katılan tüm tabip odaları olarak bu hususlarda mutabık olduğumuzu tüm Türk hekimlerine ve aziz milletimize beyan ederiz."
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın PKK ile mücadelede kimyasal silah kullanıldığı yönündeki açıklaması üzerine acil çağrı ile Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde bir araya gelen 15 tabip odasının temsilcileri, TTB Merkez Konseyi’ne istifa çağrısı yaptı.

Güzelyurt'taki toplantıya; Aksaray, Amasya, Giresun, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırşehir, Konya, Erzurum-Kars-Gümüşhane-Bayburt-Ardahan- Iğdır, Malatya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize- Artvin, Tokat, Yozgat Tabip Odası ile 14 Mart Tıbbiyeliler Derneği ve Milliyetçi Hekimler Derneği temsilcileri katıldı. Yapılan ortak açıklamada, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi istifaya davet edildi.

 

 

"HEKİMLİK MESLEĞİNİ ELİ KANLI TERÖR ÖRGÜTÜ İLE ADETA YAN YANA GETİRME EMELLERİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİMİZİ BİLİNMESİNİ BİR KEZ DAHA İLAN EDİYORUZ"

Ortak açıklamayı Aksaray Tabip Odası Başkanı Rıfkı Karabatak okudu. Karabatak, şunları söyledi:

"Mevcut Türk Tabipleri Birliği Başkanı'nın milletimizin göz bebeği şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri'mize attığı çirkin iftira ve karalamalara karşı tavır alabilmek amacıyla acil çağrısıyla Aksaray'da bir araya gelen Anadolu tabip odaları başkan ve temsilcileri olarak; Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nin derhal istifa etmesini, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütünlüğünü yüreğinde hisseden her Türk hekiminin Türk Tabipleri Birliği mevcut Merkez Konseyi'ni tüm iletişim araçlarını kullanarak istifa etmeye davet etmelerini, Türk Tabipleri Birliği'nin bu menfur olay nedeniyle acilen olağanüstü genel kurul yapmak üzere toplantı kararı almasını, tüm hekimlerimizin odalarına sahip çıkarak hem ülkemiz üzerine hem de tüm hekimler üzerine oynanan bu kirli oyunları bertaraf etmelerini istiyoruz.

Kendilerini 'insan hakları sözde savunucusu' gibi ilan ederek Türk hekimlerinin adeta zekasıyla dalga geçmelerini, ülkemiz üzerinde dış güçlerle el ele vererek oynanan her türlü kirli oyunu gördüğümüzü; hekimlik mesleğini eli kanlı terör örgütü ile adeta yan yana getirme emellerine asla izin vermeyeceğimizin bilinmesini bir kez daha ilan ediyoruz.

 

"SAMSUN'DA BAŞLATILAN MİLLİ MÜCADELENİN YOL ROTASI, AMASYA, SİVAS VE ERZURUM TOPLANTILARIYLA DEVAM EDECEKTİR"

Türk Tabipler Birliği'ni özgürlüğüne kavuşturmayı amaçlayan bu kutlu yürüyüş, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemizin kurtuluş mücadelesini başlattığı Samsun'dan başlatılacaktır. Samsun'da başlatılan milli mücadelenin yol rotası; Amasya, Sivas ve Erzurum toplantılarıyla devam edecektir. Burada olağanüstü toplantı çağrısına katılan tüm tabip odaları olarak bu hususlarda mutabık olduğumuzu tüm Türk hekimlerine ve aziz milletimize beyan ederiz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.