Kırşehir'in Cumhuriyet Aşkını Pandemi de Durduramadı

GÜNDEM 29.10.2020 - 20:54, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'in Cumhuriyet Aşkını Pandemi de Durduramadı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 97. yıl dönümü pandemiye rağmen tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de coşkuyla kutlandı.

Kaleden yapılan 3 pare top atışı ile başlayan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yıldönümü kutlamaları Cacabey Meydanında Atatürk Anıtına Çelenk Sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.     Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere uyularak düzenlenen Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yıldönümü kutlamalarına Valimiz Sayın İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu,Milletvekili Metin İlhan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.     Çelenk Sunma Töreninin ardından yine Cacabey Meydanında hazırlanan “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu fotoğraf sergisi gezildi.Aynı gün, sosyal medya üzerinden Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Özüçetin tarafından “Tarihi Süreç İçerisinde Cumhuriyet ve Cumhuriyetin Ülkemizdeki Görünümü” isimli konferans gerçekleştirildi.     Valilik önünde, Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler uygulanarak düzenlenen Cumhuriyetimizin 97. Yıldönümü Kutlama Törenine Vali İbrahim Akın’ın ,Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekilleri  Metin İlhan ve Mustafa Kendirli , il protokolü, daire müdürleri ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.     Saat 19.00’da Askerlik Şubesi önünden başlayıp Cacabey Meydanına kadar devam edecen Fener Alayı yürüyüşü gerçekleştirildi.  
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 97. yıl dönümü pandemiye rağmen tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de coşkuyla kutlandı.

Kaleden yapılan 3 pare top atışı ile başlayan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yıldönümü kutlamaları Cacabey Meydanında Atatürk Anıtına Çelenk Sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

 

 

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere uyularak düzenlenen Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yıldönümü kutlamalarına Valimiz Sayın İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu,Milletvekili Metin İlhan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

 

 

Çelenk Sunma Töreninin ardından yine Cacabey Meydanında hazırlanan “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu fotoğraf sergisi gezildi.Aynı gün, sosyal medya üzerinden Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Özüçetin tarafından “Tarihi Süreç İçerisinde Cumhuriyet ve Cumhuriyetin Ülkemizdeki Görünümü” isimli konferans gerçekleştirildi.

 

 

Valilik önünde, Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler uygulanarak düzenlenen Cumhuriyetimizin 97. Yıldönümü Kutlama Törenine Vali İbrahim Akın’ın ,Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekilleri  Metin İlhan ve Mustafa Kendirli , il protokolü, daire müdürleri ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 

 

Saat 19.00’da Askerlik Şubesi önünden başlayıp Cacabey Meydanına kadar devam edecen Fener Alayı yürüyüşü gerçekleştirildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.