Kırşehir'in Bereketli Topraklarında Artık Kapya Biberi de Yetiştiriliyor

EKONOMİ 08.09.2021 - 09:48, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'in Bereketli Topraklarında Artık Kapya Biberi de Yetiştiriliyor

Kırşehir'de Alternatif ürün olarak ekimi yapılan kapya biberinin hasadına başlandı.

Daha çok Güneydoğu Anadolu ve çevresinde ekimi yapılan Kapya biberinin Kırşehir'de de üretimi yapılıyor.Alternatif ürün olarak Özbağ'da 5 dönümlük arazide ekilen kapya biberinin hasadına başlandı.     Kırşehir Tarım İl Müdürü Duran Seçen, Özbağ beldesi ve Çayağzı köyünde yöresel cemele biberi, dolmalık ve sivri biber ekiminin yaygın olduğunu belirterek, alternatif ürün anlamında kapya biberi ekimi de yapıldığını belirtti.     İyi verim elde edilmesi halinde kapya biber ekiminin de yaygınlaştırılabileceğini vurgulayan Seçen, şunları kaydetti: "Yaklaşık 5 dönümlük alanda hibrit tohumlarla ekilen kapya biberinin hasadına katıldık. Müdürlük olarak bitkisel üretimden hayvansal üretime, gıdadan su kaynaklarına kadar her zaman üreticilerimizin yanındayız. Büyük üreticilerimizi ziyaret ettiğimiz gibi küçük aile işletmelerini de ziyareti ihmal etmiyoruz. Bugün Özbağ'da güzel bir kapya biber hasadına katıldık. Özellikle salça zamanı şehrimizin ihtiyacına cevap veren ailelerimize teşekkür ediyorum."  
Kırşehir'de Alternatif ürün olarak ekimi yapılan kapya biberinin hasadına başlandı.

Daha çok Güneydoğu Anadolu ve çevresinde ekimi yapılan Kapya biberinin Kırşehir'de de üretimi yapılıyor.Alternatif ürün olarak Özbağ'da 5 dönümlük arazide ekilen kapya biberinin hasadına başlandı.

 

 

Kırşehir Tarım İl Müdürü Duran Seçen, Özbağ beldesi ve Çayağzı köyünde yöresel cemele biberi, dolmalık ve sivri biber ekiminin yaygın olduğunu belirterek, alternatif ürün anlamında kapya biberi ekimi de yapıldığını belirtti.

 

 

İyi verim elde edilmesi halinde kapya biber ekiminin de yaygınlaştırılabileceğini vurgulayan Seçen, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 5 dönümlük alanda hibrit tohumlarla ekilen kapya biberinin hasadına katıldık. Müdürlük olarak bitkisel üretimden hayvansal üretime, gıdadan su kaynaklarına kadar her zaman üreticilerimizin yanındayız. Büyük üreticilerimizi ziyaret ettiğimiz gibi küçük aile işletmelerini de ziyareti ihmal etmiyoruz. Bugün Özbağ'da güzel bir kapya biber hasadına katıldık. Özellikle salça zamanı şehrimizin ihtiyacına cevap veren ailelerimize teşekkür ediyorum."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.