Kırşehir'in Başına Gelen Pişmiş Tavuğun Başına Gelmedi

SAĞLIK 14.04.2020 - 16:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'in Başına Gelen Pişmiş Tavuğun Başına Gelmedi

Tüm dünyada hızla yayılan ve ülkemizde de oldukça artan Koronavirüs salgını ile birlikte sağlıkla ilgili yatırımlarda tekrar gündeme geldi.Vakaların artması ile birlikte ihtiyaç duyulan hastaneler için düğmeye basılırken Kırşehir’e 4 yıl önce başlanması ve 2019 yılında bitirilmesi planlanan yeni hastane binasının akıbetini okuyunca Kırşehir’e neden sahipsiz denildiğini bir kez daha anlayacaksınız.

  Geçtiğimiz günlerde meclis genel kurulunda söz alan Kırşehir Milletvekili Metin İlhan yıkılan eski hastanenin yerine acil olarak yeni bir hastane yapılmasını talep etmişti.Ancak söz konusu eski hastane arazisine bundan tam 4 yıl önce hastane yapılacağı yönünde çalışmalar yapılmış hatta ihaleye çıkacak hastane yeni bir seçimin ardından rafa kalkmıştı.   YENİ HASTANE BİNASI YATIRIM PROGRAMINA ALINDI ANCAK…   Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yeni yerinde hizmet vermeye başlamasıyla birlikte eski devlet hastanesi binasına ve arazisine ne yapılacağı konusu da tartışılmaya başlanmıştı.2016 yılında dönemin milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya eski hastane arazisinin olduğu yere yeni bir hastane yapılacağını 250 yataklı yeni hastane için çalışmaların başladığını duyurdu.Daha sonra Mikail Arslan’ın girişimleriyle yeni hastane için resmi karar çıkarıldı.Buna göre yeni hastane binası 150 yataklı ve 30 bin metrekare alana sahip olacaktı.Yine yatırım programına göre hastane binasının 2019 yılında tamamlanması öngörülüyordu.     SEÇİMİN ARDINDAN PROJE RAFA KALKTI   24 Haziran 2018 yılında yapılan erken genel seçimde Kırşehir’den AK Parti Milletvekili olarak seçilen Mustafa Kendirli ile birlikte Kırşehir’e yapılacak olan projelerde yavaş yavaş rafa kalkmaya başladı.2018 yatırım yılı programına alınan Kırşehir Çevre Yolu ile birlikte  eski devlet hastanesi arazisine yapılacak olan yeni hastane binası da rafa kaldırılan projeler arasında yer aldı.Kırşehir’in doktor kökenli CHP’li milletvekili Metin İlhan ise konuyu mecliste gündeme getirdi.Meclis genel kurulunda söz alan İlhan , Kırşehir’in acil olarak yeni bir hastaneye ihtiyacı olduğunu belirtti.     PEKİ ESKİ DEVLET HASTANESİ ARAZİSİ NE OLACAK ?   Geçtiğimiz yıl bir konuşmasında Kırşehir’in AKP’li milletvekili Mustafa Kendirli iki ayrı hastanenin vatandaşı sıkıntıya sokacağını açıklamıştı.Bu açıklamanın ardından yaptığımız araştırmalarda ise yıkılan eski hastane arazisi yerinin ‘’ambulans pisti’’’ olarak değerlendirileceği bilgisine ulaşılmıştı.    
Tüm dünyada hızla yayılan ve ülkemizde de oldukça artan Koronavirüs salgını ile birlikte sağlıkla ilgili yatırımlarda tekrar gündeme geldi.Vakaların artması ile birlikte ihtiyaç duyulan hastaneler için düğmeye basılırken Kırşehir’e 4 yıl önce başlanması ve 2019 yılında bitirilmesi planlanan yeni hastane binasının akıbetini okuyunca Kırşehir’e neden sahipsiz denildiğini bir kez daha anlayacaksınız.

 

Geçtiğimiz günlerde meclis genel kurulunda söz alan Kırşehir Milletvekili Metin İlhan yıkılan eski hastanenin yerine acil olarak yeni bir hastane yapılmasını talep etmişti.Ancak söz konusu eski hastane arazisine bundan tam 4 yıl önce hastane yapılacağı yönünde çalışmalar yapılmış hatta ihaleye çıkacak hastane yeni bir seçimin ardından rafa kalkmıştı.

 

YENİ HASTANE BİNASI YATIRIM PROGRAMINA ALINDI ANCAK…

 

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yeni yerinde hizmet vermeye başlamasıyla birlikte eski devlet hastanesi binasına ve arazisine ne yapılacağı konusu da tartışılmaya başlanmıştı.2016 yılında dönemin milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya eski hastane arazisinin olduğu yere yeni bir hastane yapılacağını 250 yataklı yeni hastane için çalışmaların başladığını duyurdu.Daha sonra Mikail Arslan’ın girişimleriyle yeni hastane için resmi karar çıkarıldı.Buna göre yeni hastane binası 150 yataklı ve 30 bin metrekare alana sahip olacaktı.Yine yatırım programına göre hastane binasının 2019 yılında tamamlanması öngörülüyordu.

 

 

SEÇİMİN ARDINDAN PROJE RAFA KALKTI

 

24 Haziran 2018 yılında yapılan erken genel seçimde Kırşehir’den AK Parti Milletvekili olarak seçilen Mustafa Kendirli ile birlikte Kırşehir’e yapılacak olan projelerde yavaş yavaş rafa kalkmaya başladı.2018 yatırım yılı programına alınan Kırşehir Çevre Yolu ile birlikte  eski devlet hastanesi arazisine yapılacak olan yeni hastane binası da rafa kaldırılan projeler arasında yer aldı.Kırşehir’in doktor kökenli CHP’li milletvekili Metin İlhan ise konuyu mecliste gündeme getirdi.Meclis genel kurulunda söz alan İlhan , Kırşehir’in acil olarak yeni bir hastaneye ihtiyacı olduğunu belirtti.

 

 

PEKİ ESKİ DEVLET HASTANESİ ARAZİSİ NE OLACAK ?

 

Geçtiğimiz yıl bir konuşmasında Kırşehir’in AKP’li milletvekili Mustafa Kendirli iki ayrı hastanenin vatandaşı sıkıntıya sokacağını açıklamıştı.Bu açıklamanın ardından yaptığımız araştırmalarda ise yıkılan eski hastane arazisi yerinin ‘’ambulans pisti’’’ olarak değerlendirileceği bilgisine ulaşılmıştı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.