Kırşehir'in 193 Şehidinin Künyesi Şehitler Ağacına Asıldı

YAŞAM 12.06.2021 - 19:26, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'in 193 Şehidinin Künyesi Şehitler Ağacına Asıldı

Kırşehir'de oluşturulan "Şehitler Ağacı"na kentin 193 şehidinin adlarının yazıldığı künyeler takıldı.

Kırşehir genelindeki şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu künyelerin ağaca asılması nedeniyle düzenlenen programa Vali İbrahim Akın , Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekili Metin İlhan,  İl Jandarma Komutanı Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, kurum amirleri, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mutlu Kılıçaslan, şehit aileleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.     Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün desteğiyle "Vatan Kalesinden Cennete Uçanlar Projesi" hazırladı.Proje kapsamında şehitlerin isimlerinin yazıldığı olduğu künyelerin konulması için Kent Park girişine heykeltıraş Derviş Özer tarafından işlemden geçirilen kuru kayısı ağacı yerleştirildi.   Anıtın açılışı için protokolün de katılımıyla düzenlenen törende Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.Vali İbrahim Akın, gazetecilere, Kent Park girişinde "Şehitler Ağacı" oluşturularak Kırşehirli şehitlerin isimlerinin yer aldığı künyelerin buraya takıldığını söyledi.     Akın, "Bu park yoğun olarak vatandaşlarımızın kullandığı bir mekan. İnşallah vatandaşlarımız buradan her geçerken şehitlerimizi hatırlayacak bu vatanın kolay kazanılmadığını, kolay korunmadığını burada somut bir şekilde görecekler. Bu ağacın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu vatan, bu bayrak için kanlarını vermekten kaçınmayan aziz şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.     Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mutlu Kılıçaslan da anıt ağacı Kırşehirli şehitlerin isimleriyle yeşerteceklerini aktardı.Kılıçaslan, "Yaklaşık 10 ağaç içinden seçtiğimiz kuru kayısı ağacını belediye ekiplerimizin de desteğiyle Kent Park'taki yerine getirdik. Kötü hava koşullarından etkilenmemesi ve uzun ömürlü olması için ağacı betonla saksıya sabitledik, ilaçladık ve vernikledik. Ardından Kırşehirli 193 şehidimizin isimlerinin yazılı olduğu künyeleri ağacımıza taktık." ifadesini kullandı.
Kırşehir'de oluşturulan "Şehitler Ağacı"na kentin 193 şehidinin adlarının yazıldığı künyeler takıldı.

Kırşehir genelindeki şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu künyelerin ağaca asılması nedeniyle düzenlenen programa Vali İbrahim Akın , Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekili Metin İlhan,  İl Jandarma Komutanı Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, kurum amirleri, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mutlu Kılıçaslan, şehit aileleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 

 

Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün desteğiyle "Vatan Kalesinden Cennete Uçanlar Projesi" hazırladı.Proje kapsamında şehitlerin isimlerinin yazıldığı olduğu künyelerin konulması için Kent Park girişine heykeltıraş Derviş Özer tarafından işlemden geçirilen kuru kayısı ağacı yerleştirildi.

 

Anıtın açılışı için protokolün de katılımıyla düzenlenen törende Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.Vali İbrahim Akın, gazetecilere, Kent Park girişinde "Şehitler Ağacı" oluşturularak Kırşehirli şehitlerin isimlerinin yer aldığı künyelerin buraya takıldığını söyledi.

 

 

Akın, "Bu park yoğun olarak vatandaşlarımızın kullandığı bir mekan. İnşallah vatandaşlarımız buradan her geçerken şehitlerimizi hatırlayacak bu vatanın kolay kazanılmadığını, kolay korunmadığını burada somut bir şekilde görecekler. Bu ağacın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu vatan, bu bayrak için kanlarını vermekten kaçınmayan aziz şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

 

 

Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mutlu Kılıçaslan da anıt ağacı Kırşehirli şehitlerin isimleriyle yeşerteceklerini aktardı.Kılıçaslan, "Yaklaşık 10 ağaç içinden seçtiğimiz kuru kayısı ağacını belediye ekiplerimizin de desteğiyle Kent Park'taki yerine getirdik. Kötü hava koşullarından etkilenmemesi ve uzun ömürlü olması için ağacı betonla saksıya sabitledik, ilaçladık ve vernikledik. Ardından Kırşehirli 193 şehidimizin isimlerinin yazılı olduğu künyeleri ağacımıza taktık." ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.