Kırşehir İlk Kez Böyle

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.03.2020 - 20:50, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir İlk Kez Böyle

Ülkemizde vaka ve ölüm sayıları artan Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir takım önlemler ve tedbirler alınmıştı.Özellikle 65 yaşın üstündeki vatandaşlara yönelik sokağa çıkma yasağı ise oldukça dikkat çekmişti. Kırşehir'de özellikle hafta sonu havalarda güzel olduğu takdirde cacabey meydanı , terme ve ankara caddesi , kentpark gibi yerler kalabalık olurdu hatta iğne atsan yere düşmez olduğu dönemler bile olmuştu. Ancak güneşli bir pazar günü Kırşehir'de bir daha hiç göremeyeceğimiz bir sessizlik hakimdi.Şehrin en kalabalık yerleri olan noktalar da tek tük insan dışında kimseye rastlanmadı. 65 üstü vatandaşların ise söz konusu sokağa çıkma yasağına genel itibariyle uyduğu görüldü.Onların aksine bu kez de gençlerin dışarıda olduğu gözlendi. Koronavirüs tedbirleri ve önlemlerine Türk vatandaşlarının uyduğu gözlenirken cadde ve sokaklarda rastlanan kişilerin ise yabancı uyruklu oldukları ise gözlerden kaçmadı. Şehir merkezinde bulunan iş yerlerinin ise birçoğu kapalıydı.Terme caddesinde yoğunluğa neden olan elbise mağazalarının ve dönercilerin kapalı olduğu gözlendi. Cacabey meydanında bulunan banklar traverten taştan yapıldığı için sökülemezdi o yüzden Kırşehir Belediyesi ekipleri banklara oturulmaması için şeritle çevirmekle yetindi. Kentparkta ise kamelyalara oturulmaması için etrafları yine şeritle çevrildi.Her zaman çocukların doldurduğu ve cıvıl cıvıl seslerin geldiği parkların ise boş olduğu görüldü. Cacabey meydanında devriye gezen polis otosu sık sık uyarılarda bulunarak vatandaşların evlerine gitmeleri noktasında uyardı. Yine belediye anonsundan da sık sık uyarı yapılarak zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiği uyarısında bulunuldu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ülkemizde vaka ve ölüm sayıları artan Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir takım önlemler ve tedbirler alınmıştı.Özellikle 65 yaşın üstündeki vatandaşlara yönelik sokağa çıkma yasağı ise oldukça dikkat çekmişti.

Kırşehir'de özellikle hafta sonu havalarda güzel olduğu takdirde cacabey meydanı , terme ve ankara caddesi , kentpark gibi yerler kalabalık olurdu hatta iğne atsan yere düşmez olduğu dönemler bile olmuştu.

Ancak güneşli bir pazar günü Kırşehir'de bir daha hiç göremeyeceğimiz bir sessizlik hakimdi.Şehrin en kalabalık yerleri olan noktalar da tek tük insan dışında kimseye rastlanmadı.

65 üstü vatandaşların ise söz konusu sokağa çıkma yasağına genel itibariyle uyduğu görüldü.Onların aksine bu kez de gençlerin dışarıda olduğu gözlendi.

Koronavirüs tedbirleri ve önlemlerine Türk vatandaşlarının uyduğu gözlenirken cadde ve sokaklarda rastlanan kişilerin ise yabancı uyruklu oldukları ise gözlerden kaçmadı.

Şehir merkezinde bulunan iş yerlerinin ise birçoğu kapalıydı.Terme caddesinde yoğunluğa neden olan elbise mağazalarının ve dönercilerin kapalı olduğu gözlendi.

Cacabey meydanında bulunan banklar traverten taştan yapıldığı için sökülemezdi o yüzden Kırşehir Belediyesi ekipleri banklara oturulmaması için şeritle çevirmekle yetindi.

Kentparkta ise kamelyalara oturulmaması için etrafları yine şeritle çevrildi.Her zaman çocukların doldurduğu ve cıvıl cıvıl seslerin geldiği parkların ise boş olduğu görüldü.

Cacabey meydanında devriye gezen polis otosu sık sık uyarılarda bulunarak vatandaşların evlerine gitmeleri noktasında uyardı.

Yine belediye anonsundan da sık sık uyarı yapılarak zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiği uyarısında bulunuldu.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.