Kırşehir, İlk 3 Proje Arasına Girdi

SANAT 26.07.2022 - 20:56, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir, İlk 3 Proje Arasına Girdi

Dünyada sadece 49 olan yaratıcı müzik şehirleri ağında bulunan Kırşehir, yaptığı etkinlikler ve projelerle sıralamada ilk 3 kent arasında yer aldı.

Müzik alanındaki Dünya şehirlerinden son 2 yıl içerisinde yapılan tüm müzik içerikli etkinlikler kapsamında 49 Unesco Müzik Şehirleri arasında Kırşehir’in de olduğu sadece 3 Unesco Müzik Şehrinin etkinliği tanıtıldı. Toplantıda Kırşehir’i tanıtan konuşmacılar: Kansas City- ABD Unesco Müzik Şehri Odak Noktası Kişisi, Jacob Wagner & Almanya-Mannheim Unesco Müzik Şehrinden ve UNESCO Müzik Küme Genel Koordinatörü Rainer Kern oldu. Kırşehir'in de olduğu 3 UNESCO Müzik Şehrinin projeleri tanıtılırken  Kırşehir’in “Davulun Yolculuğu (Voyageof the Drum)” Projesi büyük ilgi gördü.UNESCO tarafından tanıtılan diğer projeler ise Kansas Şehri-ABD Projesi, Norrköpping-İsveç & Auckland-Yeni Zelanda ortak projesi oldu. “Her şehrin bir kalp atışı ve her kültürün bir ritmi vardır” sloganıyla tanıtımı yapılan UNESCO Müzik Şehri Kırşehir için; “Davulun Yolculuğu, davulun insan ifadesinin ve kültürel mirasın kültürler arası bir biçimi olduğu yollarını paylaşmak için UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'nın üye şehirlerini işbirliği içinde bir araya getirdi.” ifadeleri kullanıldı.   BAŞKAN EKİCİOĞLU'NDAN KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA  UNESCO Müzik Şehri Kırşehir’in 49 Dünya Şehri arasından tanıtımı yapılan ilk 3 şehir arasında yer almasının gururunu tüm Kırşehir olarak yaşadıklarını ifade eden Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise şunları söyledi: “Bilindiği üzere Kırşehir’in UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Müzik alanında Türkiye’den dahil olan ilk ve tek şehir olması nedeniyle Kırşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluk bilinciyle sürekli etkinlikler düzenledik. Kırşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından sekretaryası oluşturularak hazırlıkları tamamlanan “UNESCO Müzik Şehri Kırşehir Uluslararası Müzik Konferansı” da bu etkinliklerimizin önemli bir ayağını oluşturdu. 17 Mayıs 2022 Salı günü açılışını gerçekleştirdiğimiz ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi işbirliği ile iki gün süren “UNESCO Müzik Şehri Kırşehir Uluslararası Müzik Konferansı’nda yurt içinden ve yurt dışından online olarak birçok katılımcı değerli sunumlar gerçekleştirdi.    Kırşehir Belediyesi tarafından ilimizin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na müzik alanında dâhil olması için yapılan başvurunun 2019 yılında olumlu sonuçlanmasıyla birlikte, çok önemli etkinlik ve projelere imza attık. Bu kapsamda bir dizi program, konser, Şehir içi Müzik Durakları, kültür-sanat vb. etkinliği hayata geçiren Kırşehir Belediyesi olarak, Anadolu Abdal ve Bozlak geleneğinin ilimize kattığı kültürel mirasın kazanımlarıyla; yerel ve ulusal anlamda tanınan müzisyenlerimizin de varlığıyla, Kırşehir’in UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağına Müzik Alanında dahil olmasıyla birlikte, bu mirası tüm dünya halklarıyla da paylaşma fırsatı yakalamış olduk. İlimizin kültürel mirasını hem ulusal hem de uluslararası alanda duyuran bu sürecin hazırlanmasında ve tanıtımında emeği geçen herkesi bir kez daha kutluyorum.”
Dünyada sadece 49 olan yaratıcı müzik şehirleri ağında bulunan Kırşehir, yaptığı etkinlikler ve projelerle sıralamada ilk 3 kent arasında yer aldı.

Müzik alanındaki Dünya şehirlerinden son 2 yıl içerisinde yapılan tüm müzik içerikli etkinlikler kapsamında 49 Unesco Müzik Şehirleri arasında Kırşehir’in de olduğu sadece 3 Unesco Müzik Şehrinin etkinliği tanıtıldı. Toplantıda Kırşehir’i tanıtan konuşmacılar: Kansas City- ABD Unesco Müzik Şehri Odak Noktası Kişisi, Jacob Wagner & Almanya-Mannheim Unesco Müzik Şehrinden ve UNESCO Müzik Küme Genel Koordinatörü Rainer Kern oldu.

Kırşehir'in de olduğu 3 UNESCO Müzik Şehrinin projeleri tanıtılırken  Kırşehir’in “Davulun Yolculuğu (Voyageof the Drum)” Projesi büyük ilgi gördü.UNESCO tarafından tanıtılan diğer projeler ise Kansas Şehri-ABD Projesi, Norrköpping-İsveç & Auckland-Yeni Zelanda ortak projesi oldu. “Her şehrin bir kalp atışı ve her kültürün bir ritmi vardır” sloganıyla tanıtımı yapılan UNESCO Müzik Şehri Kırşehir için; “Davulun Yolculuğu, davulun insan ifadesinin ve kültürel mirasın kültürler arası bir biçimi olduğu yollarını paylaşmak için UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'nın üye şehirlerini işbirliği içinde bir araya getirdi.” ifadeleri kullanıldı.

 

BAŞKAN EKİCİOĞLU'NDAN KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA 

UNESCO Müzik Şehri Kırşehir’in 49 Dünya Şehri arasından tanıtımı yapılan ilk 3 şehir arasında yer almasının gururunu tüm Kırşehir olarak yaşadıklarını ifade eden Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise şunları söyledi:

“Bilindiği üzere Kırşehir’in UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Müzik alanında Türkiye’den dahil olan ilk ve tek şehir olması nedeniyle Kırşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluk bilinciyle sürekli etkinlikler düzenledik. Kırşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından sekretaryası oluşturularak hazırlıkları tamamlanan “UNESCO Müzik Şehri Kırşehir Uluslararası Müzik Konferansı” da bu etkinliklerimizin önemli bir ayağını oluşturdu. 17 Mayıs 2022 Salı günü açılışını gerçekleştirdiğimiz ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi işbirliği ile iki gün süren “UNESCO Müzik Şehri Kırşehir Uluslararası Müzik Konferansı’nda yurt içinden ve yurt dışından online olarak birçok katılımcı değerli sunumlar gerçekleştirdi.

 

 Kırşehir Belediyesi tarafından ilimizin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na müzik alanında dâhil olması için yapılan başvurunun 2019 yılında olumlu sonuçlanmasıyla birlikte, çok önemli etkinlik ve projelere imza attık. Bu kapsamda bir dizi program, konser, Şehir içi Müzik Durakları, kültür-sanat vb. etkinliği hayata geçiren Kırşehir Belediyesi olarak, Anadolu Abdal ve Bozlak geleneğinin ilimize kattığı kültürel mirasın kazanımlarıyla; yerel ve ulusal anlamda tanınan müzisyenlerimizin de varlığıyla, Kırşehir’in UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağına Müzik Alanında dahil olmasıyla birlikte, bu mirası tüm dünya halklarıyla da paylaşma fırsatı yakalamış olduk. İlimizin kültürel mirasını hem ulusal hem de uluslararası alanda duyuran bu sürecin hazırlanmasında ve tanıtımında emeği geçen herkesi bir kez daha kutluyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.