Kırşehir İl Özel İdaresinden ''Usulsüzlük'' Açıklaması

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.01.2020 - 17:59, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir İl Özel İdaresinden ''Usulsüzlük'' Açıklaması

Kırşehir İl Özel İdaresi , gazetemizde yayınlanan ''Kırşehir İl Özel İdaresi Devleti Nasıl Zarara Uğrattı'' haberine ilişkin açıklamada bulundu. İŞTE O AÇIKLAMA :  ''Haberde 2018 yılı Sayıştay Denetim Raporu gerekçe gösterilerek Kırşehir İl Özel İdaresinin devleti zarar uğrattığı haberi yapılarak kamuoyu eksik ve yanlış bilgilendirilmiştir. 2018 yılı Kırşehir İl Özel İdaresi hesap iş ve işlemlerinin Sayıştay Denetçileri tarafından incelenmesi sonucunda düzenlenen denetim raporu İl Özel İdaresine gönderilmiş, bu denetim raporunda belirtilen bulgular ile ilgili idarece verilen cevap da Sayıştay Başkanlığına iletilmiştir. Sayıştay Başkanlığınca düzenlenen 2018 yılına ait Kasım 2019 tarihli sonuç raporunda devletin zarara uğratıldığı iddia edilen hususlarla ilgili olarak herhangi bir kamu zararı oluştuğuna dair tespit yapılmamış ve buna ilişkin bir kişi borcu ilamı da düzenlenmemiştir. Dolayısıyla Sayıştay Başkanlığınca tespit edilen bir kamu zararı kesinlikle söz konusu değildir. Diğer yandan ilgili rapor 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 38. maddesi uyarınca İl Genel Meclisinin, 08 Ocak 2020 tarihli oturumunda meclisin bilgisine sunulmuştur.Sonuç olarak; 2018 yılı Sayıştay Denetim Raporundaki 13 maddenin hiçbiri ile ilgili bir kamu zararı tespiti yapılmamış olup, ilgili haber sitesi tarafından yapılan “Kırşehir İl Özel İdaresi Devleti Nasıl Zarara Uğrattı” haberi doğru değildir.'' İŞTE O HABER https://www.kirsehirhaberturk.com/kirsehir-il-ozel-idaresi-devleti-nasil-zarara-ugratti.html

Kırşehir İl Özel İdaresi , gazetemizde yayınlanan ''Kırşehir İl Özel İdaresi Devleti Nasıl Zarara Uğrattı'' haberine ilişkin açıklamada bulundu.

İŞTE O AÇIKLAMA :

 ''Haberde 2018 yılı Sayıştay Denetim Raporu gerekçe gösterilerek Kırşehir İl Özel İdaresinin devleti zarar uğrattığı haberi yapılarak kamuoyu eksik ve yanlış bilgilendirilmiştir.

2018 yılı Kırşehir İl Özel İdaresi hesap iş ve işlemlerinin Sayıştay Denetçileri tarafından incelenmesi sonucunda düzenlenen denetim raporu İl Özel İdaresine gönderilmiş, bu denetim raporunda belirtilen bulgular ile ilgili idarece verilen cevap da Sayıştay Başkanlığına iletilmiştir.

Sayıştay Başkanlığınca düzenlenen 2018 yılına ait Kasım 2019 tarihli sonuç raporunda devletin zarara uğratıldığı iddia edilen hususlarla ilgili olarak herhangi bir kamu zararı oluştuğuna dair tespit yapılmamış ve buna ilişkin bir kişi borcu ilamı da düzenlenmemiştir. Dolayısıyla Sayıştay Başkanlığınca tespit edilen bir kamu zararı kesinlikle söz konusu değildir.

Diğer yandan ilgili rapor 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 38. maddesi uyarınca İl Genel Meclisinin, 08 Ocak 2020 tarihli oturumunda meclisin bilgisine sunulmuştur.Sonuç olarak; 2018 yılı Sayıştay Denetim Raporundaki 13 maddenin hiçbiri ile ilgili bir kamu zararı tespiti yapılmamış olup, ilgili haber sitesi tarafından yapılan “Kırşehir İl Özel İdaresi Devleti Nasıl Zarara Uğrattı” haberi doğru değildir.''

İŞTE O HABER

https://www.kirsehirhaberturk.com/kirsehir-il-ozel-idaresi-devleti-nasil-zarara-ugratti.html
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.