Kırşehir İl Koordinasyon Toplantısına Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Davet Edilmedi

GÜNDEM 27.02.2021 - 08:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir İl Koordinasyon Toplantısına Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Davet Edilmedi

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katıldığı il değerlendirme toplantısında şehir ile ilgili önemli kararlar alınırken Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu toplantıya davet edilmedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum , bir dizi ziyaretler gerçekleştirme ve il değerlendirme toplantısına katılmak üzere Kırşehir'e geldi.Kırşehir Belediyesi'nin ''Millet Bahçesi'' olarak önerdiği Doğa Park alanını inceleyen Bakan Murat Kurum buradan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne geçerek il değerlendirme toplantısına katıldı.Toplantıya Murat Kurum ile birlikte Vali İbrahim Akın,  Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli , Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, AK Partili Belediye Başkanları ve İl Özel İdare temsilcileri katıldı.Kırşehir ile ilgili öenmli kararların alındığı toplantıya Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu davet edilmedi.   BELEDİYENİN ÖNERDİĞİ ALAN KABUL EDİLMEDİ   Daha önce Kırşehir Belediyesi'ne gelen talep üzerine ''Millet Bahçesi'' olarak önerilen 100 dönümlük Doğa Park alanı yerine Bağbaşı Mahallesinde bulunan Üniversites kampüsü yanında 200 dönümlük araziye ''Millet Bahçesi'' yapılması kararı alındı.Bunun yanında Ahi Evran Külliyesi etrafında bulunan ve binaların yıkımı ile ilgili düzenlemelerin yapılacağı bildirildi.Belediye Başkanı Ekicioğlu Bakan Murat Kurum'u valilik önünde karşılayan ekibin içerisinde olmasına rağmen şehir merkezini ilgilendiren 2 önemli kararın alındığı il değerlendirme  toplantısına davet edilmemesi  büyük tepki çekti.   TABİAT PARKININ AKIBETİNE DÖNMESİN !   Kırşehir'e yapılacak olan Millet Bahçesi'nin yeri  ile ilgili karar belediyenin onayı olmadan alınmasına rağmen proje belediye sınırları içersinde yer alacak.Ayrıca yine Ahi Evran Külliyesi etrafındaki binaların yıkımı ile ilgili alınan karara ilişkin işlemlerin büyük kısmı Kırşehir Belediyesi üzerinden yürütülecek.Şehir ile ilgili iki önemli karar alınmasına rağmen Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun görüşüne başvurulmaması akıllara , ''Millet Bahçesi'nin sorumluluğu kime ait olacak ? Millet Bahçesi'nin akıbeti de Aşıkpaşa tabiat parkı gibi mi olacak ? , Ahi Evran Külliyesi etrafındaki hangi binalar yıkılacak ? Yaşar Bahçeci döneminde yıkılmayacağı ile ilgili söz verilen Ahi Çarşısı da yıkılacak mı ?'' sorularını getirdi.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katıldığı il değerlendirme toplantısında şehir ile ilgili önemli kararlar alınırken Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu toplantıya davet edilmedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum , bir dizi ziyaretler gerçekleştirme ve il değerlendirme toplantısına katılmak üzere Kırşehir'e geldi.Kırşehir Belediyesi'nin ''Millet Bahçesi'' olarak önerdiği Doğa Park alanını inceleyen Bakan Murat Kurum buradan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne geçerek il değerlendirme toplantısına katıldı.Toplantıya Murat Kurum ile birlikte Vali İbrahim Akın,  Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli , Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, AK Partili Belediye Başkanları ve İl Özel İdare temsilcileri katıldı.Kırşehir ile ilgili öenmli kararların alındığı toplantıya Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu davet edilmedi.

 

BELEDİYENİN ÖNERDİĞİ ALAN KABUL EDİLMEDİ

 

Daha önce Kırşehir Belediyesi'ne gelen talep üzerine ''Millet Bahçesi'' olarak önerilen 100 dönümlük Doğa Park alanı yerine Bağbaşı Mahallesinde bulunan Üniversites kampüsü yanında 200 dönümlük araziye ''Millet Bahçesi'' yapılması kararı alındı.Bunun yanında Ahi Evran Külliyesi etrafında bulunan ve binaların yıkımı ile ilgili düzenlemelerin yapılacağı bildirildi.Belediye Başkanı Ekicioğlu Bakan Murat Kurum'u valilik önünde karşılayan ekibin içerisinde olmasına rağmen şehir merkezini ilgilendiren 2 önemli kararın alındığı il değerlendirme  toplantısına davet edilmemesi  büyük tepki çekti.

 

TABİAT PARKININ AKIBETİNE DÖNMESİN !

 

Kırşehir'e yapılacak olan Millet Bahçesi'nin yeri  ile ilgili karar belediyenin onayı olmadan alınmasına rağmen proje belediye sınırları içersinde yer alacak.Ayrıca yine Ahi Evran Külliyesi etrafındaki binaların yıkımı ile ilgili alınan karara ilişkin işlemlerin büyük kısmı Kırşehir Belediyesi üzerinden yürütülecek.Şehir ile ilgili iki önemli karar alınmasına rağmen Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun görüşüne başvurulmaması akıllara , ''Millet Bahçesi'nin sorumluluğu kime ait olacak ? Millet Bahçesi'nin akıbeti de Aşıkpaşa tabiat parkı gibi mi olacak ? , Ahi Evran Külliyesi etrafındaki hangi binalar yıkılacak ? Yaşar Bahçeci döneminde yıkılmayacağı ile ilgili söz verilen Ahi Çarşısı da yıkılacak mı ?'' sorularını getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.