Kırşehir'i Sağlık Turizm Merkezi Yapacak Hastane Hizmete Başladı

SAĞLIK 05.02.2021 - 22:19, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'i Sağlık Turizm Merkezi Yapacak Hastane Hizmete Başladı

Pilot Üniversite projesi kapsamında ''jeotermal tedavi'' kapsamında Kırşehir'e kazandırılan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi hizmete açıldı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin ''Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" çalışmaları kapsamında tarım ve jeotermal alanlarında 7 farklı proje hazırlanmıştı.Bu projelerden üçü ise jeotermal tedaviyle ilgiliydi.Bu çalışma kapsamında Kırşehir'e 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yapılmaya başlanmıştı.   Yapımı tamamlanan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi 1 Şubat 2021 tarihi itibari ile hasta alımına başladı.Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren hastanede Türkiye'nin en kaliteli jeotermal suyu ile tedavinin yanında sporcu sağlığı merkezi , geleneksel ve tamamlayıcı tıp merkezleri de hastane bünyesinde hizmet verecek.     ''KIRŞEHİR SAĞLIK TURİZM MERKEZİ HALİNE GELECEK''   Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi projesi hayata geçirilirken amaçlardan birisinin de Türkiye'nin sağlık turizmine katkı sağlamak olduğunu belirten Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan  Karakaya ;  "Bu hastaneyi uluslararası bir seviyeye taşıyarak ve Kırşehir'i sağlık turizm merkezi haline getirmeyi hedefiliyoruz. Hastaneyi yaptırırken bir taraftan da Avrupa turları yapan şirketlerle görüştük. Almanya ve Belçika'da farklı görüşmelerimiz oldu. Hastanemiz açılma aşamasına geldi. Yatırımcılarla da görüşüyoruz. Yatırımcıların ilgisi var. 15 gün sonra bir görüşme daha yapacağız. Hastanemizi uluslararası sağlık turizmine hazırlayacağız. Gayemiz, Avrupa'daki yaş ortalamasının yükselmesiyle fizik tedaviye duyulan ihtiyacı ülkemizde, Kırşehir'de ve üniversitemizde karşılamak. Bu hastanenin nihai yapılış amacı da bu. Sağlık turizmiyle kendini tescil ettirmesi ve bu sektöre hizmet etmesi. Yatırımcılarla yapacağımız anlaşmalarla turlar vasıtasıyla biz Avrupa'nın yaşlanan nüfusuna Kırşehir'de hizmet veriyor olacağız."     150 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde Kırşehir dışından her gün en az 200 hastanın ağırlanması bekleniyor.
Pilot Üniversite projesi kapsamında ''jeotermal tedavi'' kapsamında Kırşehir'e kazandırılan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi hizmete açıldı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin ''Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" çalışmaları kapsamında tarım ve jeotermal alanlarında 7 farklı proje hazırlanmıştı.Bu projelerden üçü ise jeotermal tedaviyle ilgiliydi.Bu çalışma kapsamında Kırşehir'e 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yapılmaya başlanmıştı.

 

Yapımı tamamlanan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi 1 Şubat 2021 tarihi itibari ile hasta alımına başladı.Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren hastanede Türkiye'nin en kaliteli jeotermal suyu ile tedavinin yanında sporcu sağlığı merkezi , geleneksel ve tamamlayıcı tıp merkezleri de hastane bünyesinde hizmet verecek.

 

 

''KIRŞEHİR SAĞLIK TURİZM MERKEZİ HALİNE GELECEK''

 

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi projesi hayata geçirilirken amaçlardan birisinin de Türkiye'nin sağlık turizmine katkı sağlamak olduğunu belirten Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan  Karakaya ; 

"Bu hastaneyi uluslararası bir seviyeye taşıyarak ve Kırşehir'i sağlık turizm merkezi haline getirmeyi hedefiliyoruz. Hastaneyi yaptırırken bir taraftan da Avrupa turları yapan şirketlerle görüştük. Almanya ve Belçika'da farklı görüşmelerimiz oldu. Hastanemiz açılma aşamasına geldi. Yatırımcılarla da görüşüyoruz. Yatırımcıların ilgisi var. 15 gün sonra bir görüşme daha yapacağız. Hastanemizi uluslararası sağlık turizmine hazırlayacağız. Gayemiz, Avrupa'daki yaş ortalamasının yükselmesiyle fizik tedaviye duyulan ihtiyacı ülkemizde, Kırşehir'de ve üniversitemizde karşılamak. Bu hastanenin nihai yapılış amacı da bu. Sağlık turizmiyle kendini tescil ettirmesi ve bu sektöre hizmet etmesi. Yatırımcılarla yapacağımız anlaşmalarla turlar vasıtasıyla biz Avrupa'nın yaşlanan nüfusuna Kırşehir'de hizmet veriyor olacağız."

 

 

150 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde Kırşehir dışından her gün en az 200 hastanın ağırlanması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.