Kırşehir Hayvan Pazarı Açıldı

GÜNDEM 06.07.2020 - 13:33, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Hayvan Pazarı Açıldı

Koronavirü tedbirleri kapsamında 4 ay önce kapatılan Kırşehir Hayvan Pazarı Kurban Bayramı öncesi yeniden açıldı.

Yazılı olarak açıklamada bulunan Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz ; '' İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda Kovid-19 tedbirleri kapsamında hayvan pazarının 18 Mart'ta kapatılmıştı. Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de normalleşme süreciyle İl pandemi Kurulunda Ticaret Borsası hayvan pazarının açılmasının da gündeme geldiğini belirten Yavuz, kurulun önerileri doğrultusunda Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonunun aldığı kararla canlı hayvan pazarının 5 Temmuz'da hizmet vermeye başlayak.'' dedi. Pazarın yaklaşık 4 ay sonra yeni tedbirler uygulanarak açılacağını vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti : "Bakanlığımızın gönderdiği talimat çerçevesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzle birlikte bazı tedbirlerin alınması için ortak çalışma yaptık. Sosyal mesafe alanları yeniden düzenlendi. Alınması gereken tedbirlerin yüzde 90'ı tamamlandı. İlgili kurumlar da Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarımızda sağlık, huzur ve güven içerisinde alışveriş yapılması için gerekli tedbirlerini aldı. Emniyetimiz ekiplerini belirledi. Borsa olarak hijyenik koşulları sağladık". "Bu süreçte bazı geleneklerimizden vazgeçeceğiz. El sıkışarak pazarlık yapmayalım. Sosyal mesafeyi koruyarak, bilimsel önerileri dikkate alarak kurban satışlarının yapılmasını hedefliyoruz. Basit hatalar büyük olaylara sebep olabiliyor. Diğer taraftan Vatandaşlarımızın Pazara mutlaka maskeleri ile gelsinler ve hayvan pazarında kurallara uyarak alışverişlerini yapsınlar." diye konuştu.
Koronavirü tedbirleri kapsamında 4 ay önce kapatılan Kırşehir Hayvan Pazarı Kurban Bayramı öncesi yeniden açıldı.

Yazılı olarak açıklamada bulunan Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz ; '' İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda Kovid-19 tedbirleri kapsamında hayvan pazarının 18 Mart'ta kapatılmıştı. Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de normalleşme süreciyle İl pandemi Kurulunda Ticaret Borsası hayvan pazarının açılmasının da gündeme geldiğini belirten Yavuz, kurulun önerileri doğrultusunda Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonunun aldığı kararla canlı hayvan pazarının 5 Temmuz'da hizmet vermeye başlayak.'' dedi.

Pazarın yaklaşık 4 ay sonra yeni tedbirler uygulanarak açılacağını vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti : "Bakanlığımızın gönderdiği talimat çerçevesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzle birlikte bazı tedbirlerin alınması için ortak çalışma yaptık. Sosyal mesafe alanları yeniden düzenlendi. Alınması gereken tedbirlerin yüzde 90'ı tamamlandı. İlgili kurumlar da Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarımızda sağlık, huzur ve güven içerisinde alışveriş yapılması için gerekli tedbirlerini aldı. Emniyetimiz ekiplerini belirledi. Borsa olarak hijyenik koşulları sağladık".

"Bu süreçte bazı geleneklerimizden vazgeçeceğiz. El sıkışarak pazarlık yapmayalım. Sosyal mesafeyi koruyarak, bilimsel önerileri dikkate alarak kurban satışlarının yapılmasını hedefliyoruz. Basit hatalar büyük olaylara sebep olabiliyor. Diğer taraftan Vatandaşlarımızın Pazara mutlaka maskeleri ile gelsinler ve hayvan pazarında kurallara uyarak alışverişlerini yapsınlar." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.