Kırşehir Havası En Temiz 6 İlden Birisi

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.01.2018 - 10:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Havası En Temiz 6 İlden Birisi

 Çevre Mühendisleri Odası 2017 Hava Kirliliği raporunu açıkladı.Rapora göre,  Kırşehir  6 il ile birlikte Türkiye'nin en temiz havasına sahip. Raporu açıklayan TMMOB Çevre ve Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu , Kırşehir ,  Artvin, Bitlis, Eskişehir, Yozgat ve Kırıkkale'nin Türkiye'nin en temiz havasına sahip olduğunu açıkladı.Dünya Sağlık Örgütü’nün hava kirliliğini ölçmek için kullandığı PM10 parametresine göre yapılan  ölçümlerde düzenli yapılan ve 35 günden fazla PM10 DSÖ sınır değerini aşan Türkiye'nin en kirli havasına sahip ille ise şöyle ; “İstanbul, Ankara, Adana, Amasya, Manisa, Bursa, Denizli, Niğde, Tekirdağ, Hatay, Yalova, Sivas, Kahramanmaraş, Kütayha, Sakarya, Kırklareli, İçel, Samsun” Sanayileşme, trafik, kömür, kentsel dönüşüm Raporu açıklayan TMMOB Çevre ve Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Ankara’nın en kirli ilçesinin hastanelerin yoğun olduğu Sıhhıye olduğunu, en temiz ilçesinin ise bulunmadığını kaydetti. Bozoğlu, Ankara’nın temel kirlilik sebebinin ulaşım ve ısınmak için kullanılan kalitesiz kömür olduğu bildirdi. Bozoğlu, en kirli iller arasında geçen İstanbul’da temel kirlilik sebebinin kontrolsüz kentsel dönüşüm olduğuna değindi. Bozoğlu, “İstanbul’un en kirli ilçesi, yoğun nüfuslu Esenyurt, en en temiz ilçesi ise Şile’dir” dedi. En kirli iller tablosunda ilk sıralarda yer alan İzmir’in de en kirli ilçesinin Gaziemir olduğunu söyleyen Bozoğlu, İzmir’in hava kirliliği sebebinin ise sanayileşme, trafik ve kalitesiz kömür kullanımı olduğunu kaydetti.    
 Çevre Mühendisleri Odası 2017 Hava Kirliliği raporunu açıkladı.Rapora göre,  Kırşehir  6 il ile birlikte Türkiye'nin en temiz havasına sahip.

Raporu açıklayan TMMOB Çevre ve Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu , Kırşehir ,  Artvin, Bitlis, Eskişehir, Yozgat ve Kırıkkale'nin Türkiye'nin en temiz havasına sahip olduğunu açıkladı.Dünya Sağlık Örgütü’nün hava kirliliğini ölçmek için kullandığı PM10 parametresine göre yapılan  ölçümlerde düzenli yapılan ve 35 günden fazla PM10 DSÖ sınır değerini aşan Türkiye'nin en kirli havasına sahip ille ise şöyle ; “İstanbul, Ankara, Adana, Amasya, Manisa, Bursa, Denizli, Niğde, Tekirdağ, Hatay, Yalova, Sivas, Kahramanmaraş, Kütayha, Sakarya, Kırklareli, İçel, Samsun”

Sanayileşme, trafik, kömür, kentsel dönüşüm Raporu açıklayan TMMOB Çevre ve Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Ankara’nın en kirli ilçesinin hastanelerin yoğun olduğu Sıhhıye olduğunu, en temiz ilçesinin ise bulunmadığını kaydetti. Bozoğlu, Ankara’nın temel kirlilik sebebinin ulaşım ve ısınmak için kullanılan kalitesiz kömür olduğu bildirdi. Bozoğlu, en kirli iller arasında geçen İstanbul’da temel kirlilik sebebinin kontrolsüz kentsel dönüşüm olduğuna değindi. Bozoğlu, “İstanbul’un en kirli ilçesi, yoğun nüfuslu Esenyurt, en en temiz ilçesi ise Şile’dir” dedi. En kirli iller tablosunda ilk sıralarda yer alan İzmir’in de en kirli ilçesinin Gaziemir olduğunu söyleyen Bozoğlu, İzmir’in hava kirliliği sebebinin ise sanayileşme, trafik ve kalitesiz kömür kullanımı olduğunu kaydetti.    
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.