Kırşehir ESOB, ''Zorunlu Eğitim Çıraklığı Bitirdi''

EĞİTİM 27.06.2022 - 11:39, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir ESOB, ''Zorunlu Eğitim Çıraklığı Bitirdi''

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahamettin Öztürk, birçok meslek dalında çırak bulunamaması nedeniyle eğitim sistemine mesleki eğitimin de dahil edilmesi gerektiğini bildirdi.

Kırşehir ESOB Başkanı Öztürk yaptığı açıklamada, “Eskiden çocuklar küçük yaşta bir ustanın yanına çırak olarak verilir iş öğrenmesi sağlanırdı. Eğitim ve öğretimin 12 yılda zorunlu tutulması yıllardır süregelen çıraklık ve kalfalık öğretisini bitirdi. Çocuklar liseyi bitirdiği yaşta iş öğrenme kabiliyetlerini de bitirmiş oluyorlar.   Ustanın çekirdekten yetişmesi gerekir ancak mesleki eğitim merkezleri dışında iş eğitimi alan çocuklarımız kalmadı. Oto tamircilerde, berberlerde, terzilerde, elektrikçilerde ve birçok iş kolunda yetiştirilecek eleman bulunamıyor. Bugün kalifiye bir terzi yetişmezse 10 yıl sonra o meslek kaybolur. İlerleyen yıllarda kalifiye eleman bulmak zorlaşır. Şuan esnaflarımız bunun eksikliğini yaşıyor.   Genel Başkanlarımız öncülüğünde hayata geçirmek istediğimiz projelerimiz var. Öğrencilerin eğitimlerini aksatmadan esnafların yanında çıraklık ve kalfalık yaparak altın bilezik sahibi olmalarını istiyoruz. Milli Eğitim ile ortak paydada buluşarak çocuklarımızın hem akademik eğitim almalarını hem de mesleki eğitim sahibi olmalarını amaçlıyoruz. Bu projeler ülkemizin geleceğine yapılan en önemli yatırım olacaktır.” dedi.
Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahamettin Öztürk, birçok meslek dalında çırak bulunamaması nedeniyle eğitim sistemine mesleki eğitimin de dahil edilmesi gerektiğini bildirdi.

Kırşehir ESOB Başkanı Öztürk yaptığı açıklamada, “Eskiden çocuklar küçük yaşta bir ustanın yanına çırak olarak verilir iş öğrenmesi sağlanırdı. Eğitim ve öğretimin 12 yılda zorunlu tutulması yıllardır süregelen çıraklık ve kalfalık öğretisini bitirdi. Çocuklar liseyi bitirdiği yaşta iş öğrenme kabiliyetlerini de bitirmiş oluyorlar.

 

Ustanın çekirdekten yetişmesi gerekir ancak mesleki eğitim merkezleri dışında iş eğitimi alan çocuklarımız kalmadı. Oto tamircilerde, berberlerde, terzilerde, elektrikçilerde ve birçok iş kolunda yetiştirilecek eleman bulunamıyor. Bugün kalifiye bir terzi yetişmezse 10 yıl sonra o meslek kaybolur. İlerleyen yıllarda kalifiye eleman bulmak zorlaşır. Şuan esnaflarımız bunun eksikliğini yaşıyor.

 

Genel Başkanlarımız öncülüğünde hayata geçirmek istediğimiz projelerimiz var. Öğrencilerin eğitimlerini aksatmadan esnafların yanında çıraklık ve kalfalık yaparak altın bilezik sahibi olmalarını istiyoruz. Milli Eğitim ile ortak paydada buluşarak çocuklarımızın hem akademik eğitim almalarını hem de mesleki eğitim sahibi olmalarını amaçlıyoruz. Bu projeler ülkemizin geleceğine yapılan en önemli yatırım olacaktır.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.