Kırşehir ESOB'dan Sahte Bilet ve İçki Uyarısı

GÜNDEM 28.12.2022 - 15:08, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir ESOB'dan Sahte Bilet ve İçki Uyarısı

Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, yaklaşan yılbaşında sahte alkol ve milli piyango biletlerindeki sahtekârlıklara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Başkan Öztürk yaptığı açıklamada, “2023’e girmemize kısa bir süre kala her yıl gelenek haline gelen Milli Piyango Yılbaşı biletleri büyük rağbet görüyor. 200 milyon liralık büyük ikramiyeye sahip olmak isteyen vatandaşlar birden çok bilet satın alarak şansını artırmak istiyor. Ancak her konuda olduğu gibi Milli Piyango biletlerinde de sahtekârlıklar mevcut. Vatandaşlarımız yılbaşı biletlerini alırken çok dikkatli davranmalı. Biletin orijinalliğini gösteren belli başlı detaylar var. Özellikle Milli Piyango biletinin alt kısmında yer alan güvenlik kodu üzerinde parmak gezdirerek kontrol edildiğinde kabartmalı bir formda olması, kâğıt dokusu içerisine Milli Piyango İdaresi logolu filigran bulunması ve mühür detayına dikkat ederek biletin doğruluğu teyit edilebilir. Bu açıdan vatandaşa güvenilir hizmet sunan, yakasında Milli Piyango İdaresi Bayilik Ruhsatı taşıyan esnafımızdan bileti almak en doğrusu olacaktır. Oda kaydı olmayan, ruhsatsız yerlerden yılbaşı bileti alınmamalı” dedi.   Sahte alkole karşı da uyarılarda bulunan Başkan Öztürk, “Yılbaşının yaklaşmasıyla merdiven altı sahte alkol üretimi yapan ölüm tacirleri piyasaya çıkmaya başladı. Vatandaşlarımızın canına kast eden bu sahtekârlar satışı yasak olan etil alkolü yasadışı şekilde temin ederek ürettiği alkolü orijinal şişelere dolduruyor, sahte alkol ve sahte etiket yapıştırıyorlar. Uygun fiyatlı alkole ulaşmak isterken bu fırsatçıların ölüm tuzağına düşmemek için esnafımızdan bandrollü şişeler tercih edilmeli.   Bu ölüm tacirleri devletimizi de vergi kaybına uğratıyor. 2015 yılından bugüne kadar bu nedenle devletin 9 milyar lira civarında bir vergi kaybı var. Sahte, kaçak alkol üretip satanlara karşı tetikte olunmalı. Denetimler devam etmeli vatandaşlarımız şikâyetten çekinmemeli.” dedi.
Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, yaklaşan yılbaşında sahte alkol ve milli piyango biletlerindeki sahtekârlıklara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Başkan Öztürk yaptığı açıklamada, “2023’e girmemize kısa bir süre kala her yıl gelenek haline gelen Milli Piyango Yılbaşı biletleri büyük rağbet görüyor. 200 milyon liralık büyük ikramiyeye sahip olmak isteyen vatandaşlar birden çok bilet satın alarak şansını artırmak istiyor. Ancak her konuda olduğu gibi Milli Piyango biletlerinde de sahtekârlıklar mevcut. Vatandaşlarımız yılbaşı biletlerini alırken çok dikkatli davranmalı. Biletin orijinalliğini gösteren belli başlı detaylar var. Özellikle Milli Piyango biletinin alt kısmında yer alan güvenlik kodu üzerinde parmak gezdirerek kontrol edildiğinde kabartmalı bir formda olması, kâğıt dokusu içerisine Milli Piyango İdaresi logolu filigran bulunması ve mühür detayına dikkat ederek biletin doğruluğu teyit edilebilir. Bu açıdan vatandaşa güvenilir hizmet sunan, yakasında Milli Piyango İdaresi Bayilik Ruhsatı taşıyan esnafımızdan bileti almak en doğrusu olacaktır. Oda kaydı olmayan, ruhsatsız yerlerden yılbaşı bileti alınmamalı” dedi.

 

Sahte alkole karşı da uyarılarda bulunan Başkan Öztürk, “Yılbaşının yaklaşmasıyla merdiven altı sahte alkol üretimi yapan ölüm tacirleri piyasaya çıkmaya başladı. Vatandaşlarımızın canına kast eden bu sahtekârlar satışı yasak olan etil alkolü yasadışı şekilde temin ederek ürettiği alkolü orijinal şişelere dolduruyor, sahte alkol ve sahte etiket yapıştırıyorlar. Uygun fiyatlı alkole ulaşmak isterken bu fırsatçıların ölüm tuzağına düşmemek için esnafımızdan bandrollü şişeler tercih edilmeli.

 

Bu ölüm tacirleri devletimizi de vergi kaybına uğratıyor. 2015 yılından bugüne kadar bu nedenle devletin 9 milyar lira civarında bir vergi kaybı var. Sahte, kaçak alkol üretip satanlara karşı tetikte olunmalı. Denetimler devam etmeli vatandaşlarımız şikâyetten çekinmemeli.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.