Kırşehir ESOB'dan Patates Satıcılarına İlişkin Açıklama

GÜNDEM 13.10.2021 - 17:36, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir ESOB'dan Patates Satıcılarına İlişkin Açıklama

Nevşehir'den gelen patates satıcılarının, stokçuluk yaptıklarını ileri sürdükleri bir grup tarafından şehre alınmadıklarını hatta dayak yediklerine yönelik iddiaları ile ilgili Kırşehir Sabit ve Seyyar Satıcılar Odası Başkanı Süleyman Akagündüz bir açıklama yaptı.

Kamyonlarla Kırşehir'e gelerek patates ve soğan satan pazarcılar, stokçuluk yaptıklarını ileri sürdükleri bir grup tarafından şehre alınmadıklarını hatta dövüldüklerini iddia etmişti.Patatesçiler söz konusu grubun patates satışına izin vermedikleri gibi kendilerinin de kamyonlarla satış yapmadıklarını ve patatesi fahiş fiyata satacaklarını da ileri sürmüştü.Söz konusu iddialar ile ilgili Kırşehir Sabit ve Seyyar Satıcılar Odası Başakanı Süleyman Akagündüz'den açıklama geldi.   ''SUÇU KIRŞEHİR ESNAFINA YIKMAK İSTİYORLAR'' Nevşehir’den Kırşehir’e gelerek sokak aralarında patates satışı yapanların esnaflıkla alakası olmadığını ve bu  kişilerin bu eylemi vergi ve oda kaydı olmaksızın kaçak şekilde yürüttüğünü belirten Akagündüz, '' Özellikle pandemi döneminde vatandaşların sebze ve meyve ihtiyaçlarını kolayca mahallelerinde gidermeleri için her mahallede birden fazla manav açılmıştır. Şehrin esnafı canını dişine takıp, borç altına girip, dükkân kirasını, çalışan sigortasını ödeyip ekmeğinin derdine düşmüşken kayıtsız ve kaçak şekilde “ucuz patates satma” adı altında fırsatçılık kollayan bu insanların yaptıkları ne bizim vicdanımıza ne de kamu vicdanına sığmaktadır. Söz konusu kişiler zabıta tarafından denetimlerden geçmiş ve gerekli izinleri ve kayıtları olmadığı için satış yapmalarına izin verilmemiştir. Ürün satmayla ilgili kanunlar gayet açıkken satış yapamayan patatesçilerin suçu Kırşehir esnafına yıkmak istemeleri de ayrı bir fırsatçılıktır. Kırşehir piyasasının pahalı olduğu öne sürülse de şehrimizdeki sebze meyve fiyatları ülke genelindeki piyasa fiyatlarından 1 kuruş fazla değildir.'' ifadelerini kullandı.   ''ESNAFIMIZI TÖHMET ALTINDA BIRAKMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİL'' Bahsi geçen şiddet konusu ile odaya kayıtlı esnafların bir ilgisinin bulunmadığını belirten Akagündüz, '' Kırşehir 'de önüne gelenin kaçak şekilde satış yapacağı ne de dayak atacağı bir dağ başı değildir. Şehrimizde esnaflık yapmak isteyen maliyeye ve esnaf odasına kaydını yaptırır ve pazar yerinde ürünün satışını yapar. Ahi şehri Kırşehir’de hem esnafların ekmeğine göz dikip hem de türlü iddialar üzerinden provokatif açıklamalarla esnaflarımızı töhmet altında bırakmak kimsenin haddi değildir.'' ifadelerini kullandı.
Nevşehir'den gelen patates satıcılarının, stokçuluk yaptıklarını ileri sürdükleri bir grup tarafından şehre alınmadıklarını hatta dayak yediklerine yönelik iddiaları ile ilgili Kırşehir Sabit ve Seyyar Satıcılar Odası Başkanı Süleyman Akagündüz bir açıklama yaptı.

Kamyonlarla Kırşehir'e gelerek patates ve soğan satan pazarcılar, stokçuluk yaptıklarını ileri sürdükleri bir grup tarafından şehre alınmadıklarını hatta dövüldüklerini iddia etmişti.Patatesçiler söz konusu grubun patates satışına izin vermedikleri gibi kendilerinin de kamyonlarla satış yapmadıklarını ve patatesi fahiş fiyata satacaklarını da ileri sürmüştü.Söz konusu iddialar ile ilgili Kırşehir Sabit ve Seyyar Satıcılar Odası Başakanı Süleyman Akagündüz'den açıklama geldi.

 

''SUÇU KIRŞEHİR ESNAFINA YIKMAK İSTİYORLAR''

Nevşehir’den Kırşehir’e gelerek sokak aralarında patates satışı yapanların esnaflıkla alakası olmadığını ve bu  kişilerin bu eylemi vergi ve oda kaydı olmaksızın kaçak şekilde yürüttüğünü belirten Akagündüz, '' Özellikle pandemi döneminde vatandaşların sebze ve meyve ihtiyaçlarını kolayca mahallelerinde gidermeleri için her mahallede birden fazla manav açılmıştır. Şehrin esnafı canını dişine takıp, borç altına girip, dükkân kirasını, çalışan sigortasını ödeyip ekmeğinin derdine düşmüşken kayıtsız ve kaçak şekilde “ucuz patates satma” adı altında fırsatçılık kollayan bu insanların yaptıkları ne bizim vicdanımıza ne de kamu vicdanına sığmaktadır. Söz konusu kişiler zabıta tarafından denetimlerden geçmiş ve gerekli izinleri ve kayıtları olmadığı için satış yapmalarına izin verilmemiştir. Ürün satmayla ilgili kanunlar gayet açıkken satış yapamayan patatesçilerin suçu Kırşehir esnafına yıkmak istemeleri de ayrı bir fırsatçılıktır. Kırşehir piyasasının pahalı olduğu öne sürülse de şehrimizdeki sebze meyve fiyatları ülke genelindeki piyasa fiyatlarından 1 kuruş fazla değildir.'' ifadelerini kullandı.

 

''ESNAFIMIZI TÖHMET ALTINDA BIRAKMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİL''

Bahsi geçen şiddet konusu ile odaya kayıtlı esnafların bir ilgisinin bulunmadığını belirten Akagündüz, '' Kırşehir 'de önüne gelenin kaçak şekilde satış yapacağı ne de dayak atacağı bir dağ başı değildir. Şehrimizde esnaflık yapmak isteyen maliyeye ve esnaf odasına kaydını yaptırır ve pazar yerinde ürünün satışını yapar. Ahi şehri Kırşehir’de hem esnafların ekmeğine göz dikip hem de türlü iddialar üzerinden provokatif açıklamalarla esnaflarımızı töhmet altında bırakmak kimsenin haddi değildir.'' ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.