Kırşehir ESOB'dan Esnafa Özel Elektrik Tarifesi Talebi

EKONOMİ 01.02.2022 - 13:30, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir ESOB'dan Esnafa Özel Elektrik Tarifesi Talebi

Son günlerde elektriğe gelen zamların en çok esnafı etkilediğini belirten Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk esnafın faturalarına gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep etti.

Elektriğe yapılan son zamlardan belki de en çok etkilenen esnaflar oldu.Konutlara nazaran daha fazla elektrik tüketildiği için iş yerlerine yüzde 127'lik zam uygulaması da kaçınılmaz oldu.Bu nedenle birçok iş yerine fahiş faturalar geldi.Konu ile ilgili Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahamettin Öztürk bir açıklamada bulundu.   Öztürk yaptığı açıklamada, “Esnafımız gerçekten zor durumda. Kar yağışı rahmet demektir ama doğalgaz ve elektrik faturaları özellikle bu soğuk havalarda esnafımızın canını acıtmaya başladı. Zaten eskisi gibi iş yoğunluğu olmayan esnafımız faturaların altından kalkamıyor. TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’in de önerdiği gibi esnafımız için yazlık ve kışlık faturalandırma yapılmalı. Doğalgaz ve Elektrik faturalarının belli bir kısmı devlet tarafından karşılanmalı ya da zam oranı esnafa özel güncellenmeli. Yoksa esnafımızın vitrinindeki tüm ışıklar sönecek. Kasaplar dolabını çalıştırmaya korkuyor, bakkallar dondurma dolaplarını iade ediyor. 3 bin liralık fatura 6-7 bine yükseldi. Esnaf kirasını mı ödesin, ailesine çocuklarına mı baksın, faturalarını mı ödesin? Biz artık işleri büyütmeyi geçtik günü kurtarma derdine düştük. Devletimizin de bu pandemi döneminde bize destek olması lazım. Zaten büyük marketlerin altında yeterince ezildik. Küçük esnafın nefes alması lazım. Şartlar çok ağırlaştı. Başta Cumhurbaşkanımızdan rica ediyorum. Küçük esnafa destek olun ki eve ekmek götürebilsin.” dedi.
Son günlerde elektriğe gelen zamların en çok esnafı etkilediğini belirten Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk esnafın faturalarına gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep etti.

Elektriğe yapılan son zamlardan belki de en çok etkilenen esnaflar oldu.Konutlara nazaran daha fazla elektrik tüketildiği için iş yerlerine yüzde 127'lik zam uygulaması da kaçınılmaz oldu.Bu nedenle birçok iş yerine fahiş faturalar geldi.Konu ile ilgili Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahamettin Öztürk bir açıklamada bulundu.

 

Öztürk yaptığı açıklamada, “Esnafımız gerçekten zor durumda. Kar yağışı rahmet demektir ama doğalgaz ve elektrik faturaları özellikle bu soğuk havalarda esnafımızın canını acıtmaya başladı. Zaten eskisi gibi iş yoğunluğu olmayan esnafımız faturaların altından kalkamıyor. TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’in de önerdiği gibi esnafımız için yazlık ve kışlık faturalandırma yapılmalı. Doğalgaz ve Elektrik faturalarının belli bir kısmı devlet tarafından karşılanmalı ya da zam oranı esnafa özel güncellenmeli. Yoksa esnafımızın vitrinindeki tüm ışıklar sönecek. Kasaplar dolabını çalıştırmaya korkuyor, bakkallar dondurma dolaplarını iade ediyor. 3 bin liralık fatura 6-7 bine yükseldi. Esnaf kirasını mı ödesin, ailesine çocuklarına mı baksın, faturalarını mı ödesin? Biz artık işleri büyütmeyi geçtik günü kurtarma derdine düştük. Devletimizin de bu pandemi döneminde bize destek olması lazım. Zaten büyük marketlerin altında yeterince ezildik. Küçük esnafın nefes alması lazım. Şartlar çok ağırlaştı. Başta Cumhurbaşkanımızdan rica ediyorum. Küçük esnafa destek olun ki eve ekmek götürebilsin.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.