Kırşehir Esnafına Sertifikalı Ahilik Eğitimi Başladı

KÜLTÜR 17.06.2021 - 21:45, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Esnafına Sertifikalı Ahilik Eğitimi Başladı

Ahi Evran Yılı Etkinlikleri kapsamında hazırlanan proje kapsamında Kırşehir Esnafına Sertfikalı Ahilik Eğitimi verilmeye başladı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Ticaret İl Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı işbirliği ile  hazırlanan projenin ilki Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Vali İbrahim Akın, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, ilgili kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve esnafların katıldığı toplantıda, Ahilik değerleri anlatıldı.Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ahilik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Öztürk’ün açılış konuşmasını yaptığı programda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel Ahi Evran-ı Veli’yi tanıtarak Ahiliği anlattı.     Program sonunda gazetecilerin sorusu üzerine eğitim programını değerlendiren Vali İbrahim Akın, 2021 yılının Ahi Evran-ı Veli’nin doğumunun 850. Yılı olması sebebiyle UNESCO tarafından ve Cumhurbaşkanlığımızca yayınlanan genelge ile “Ahi Evran Yılı” olarak ilan edildiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti. Bu yıl 13-19 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan 34. Ahilik Haftası etkinlikleri için detaylı bir çalışma yürütülürken 2021 yılının Ahi Evran-ı Veli Yılı olması münasebetiyle ayrıca, yıl süresince devam edecek programlar gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda, Ahi Evran Üniversitesi, Ticaret İl Müdürlüğü ile Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası işbirliği ile esnaflarımıza verilmesi planlanan Ahilik Eğitiminin de bugün açılışını gerçekleştirdik.      Ahilik geleneğinin asırlar boyunca yaşatılmasını ve kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlayan esnaf ve sanatkârların her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alarak toplumsal paylaşımın ve barışın temsilcileri olduğunu belirten Vali Akın; “İnanıyorum ki, daha fazla kazanç için her türlü ahlaki ve ticari değerin yok sayıldığı günümüz dünyasında uygulamaya konulacak Ahilik ilkelerinin daha sağlıklı ve daha huzurlu bir toplum yapısının oluşmasına katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.  
Ahi Evran Yılı Etkinlikleri kapsamında hazırlanan proje kapsamında Kırşehir Esnafına Sertfikalı Ahilik Eğitimi verilmeye başladı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Ticaret İl Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı işbirliği ile  hazırlanan projenin ilki Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Vali İbrahim Akın, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, ilgili kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve esnafların katıldığı toplantıda, Ahilik değerleri anlatıldı.Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ahilik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Öztürk’ün açılış konuşmasını yaptığı programda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel Ahi Evran-ı Veli’yi tanıtarak Ahiliği anlattı.

 

 

Program sonunda gazetecilerin sorusu üzerine eğitim programını değerlendiren Vali İbrahim Akın, 2021 yılının Ahi Evran-ı Veli’nin doğumunun 850. Yılı olması sebebiyle UNESCO tarafından ve Cumhurbaşkanlığımızca yayınlanan genelge ile “Ahi Evran Yılı” olarak ilan edildiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti. Bu yıl 13-19 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan 34. Ahilik Haftası etkinlikleri için detaylı bir çalışma yürütülürken 2021 yılının Ahi Evran-ı Veli Yılı olması münasebetiyle ayrıca, yıl süresince devam edecek programlar gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda, Ahi Evran Üniversitesi, Ticaret İl Müdürlüğü ile Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası işbirliği ile esnaflarımıza verilmesi planlanan Ahilik Eğitiminin de bugün açılışını gerçekleştirdik. 

 

 

Ahilik geleneğinin asırlar boyunca yaşatılmasını ve kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlayan esnaf ve sanatkârların her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alarak toplumsal paylaşımın ve barışın temsilcileri olduğunu belirten Vali Akın; “İnanıyorum ki, daha fazla kazanç için her türlü ahlaki ve ticari değerin yok sayıldığı günümüz dünyasında uygulamaya konulacak Ahilik ilkelerinin daha sağlıklı ve daha huzurlu bir toplum yapısının oluşmasına katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.