Kırşehir Eski Milletvekilinin Kızına Önemli Görev

EKONOMİ 09.04.2021 - 11:24, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Eski Milletvekilinin Kızına Önemli Görev

Kırşehir MHP Milletvekili Mustafa Haykır'ın kızı Prof.Dr. Elif Haykır Hobikoğlu Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) üyeliğine seçildi.

20 Mart tarihinde Cumhurbaşkanı Kararı ile Naci Ağbal’ın yerine Şahap Kavcıoğlu’nun başkan olarak atandığı Merkez Bankası’nda (TCBM) Para Politikası Kurulu (PPK) üyeliğine yeni bir isim atandı: TCMB’den konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle: “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kanunu’nun 22/A maddesi uyarınca, Banka Meclisi Üyelerinden Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu Para Politikası Kurulu Üyesi olarak görev yapmak üzere seçilmiştir. Sayın Hobikoğlu, 15 Nisan 2021 Perşembe günü yapılacak Para Politikası Kurulu Toplantısına katılacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”   İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NDE AKADEMİSYEN   Hobikoğlu hakkında TCMB’nin internet sitesinde şu bilgiler yer aldı: “1977 yılında Ankara'da doğan Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu, 1999 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu. Akademik kariyerine İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi olarak başladı. 2003 yılında yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Ekonomi alanında yüksek lisansını tamamladı. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Bölümü, İktisat Bilim Dalından Doktora derecesi aldı. 2014 yılında Makro İktisat Alanında Doçent unvanını aldı ve aynı alanda 2019 yılında profesör olarak atandı. Makro iktisat, para politikaları, davranışsal finans, büyüme ve kalkınma alanlarında çok sayıda kitap ve akademik çalışmaları bulunmaktadır. Evli ve üç çocuk annesidir. Halen İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Teknoloji ve Sanayi İktisadı Anabilim Dalında görevini yürütmekte olan Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu, 18 Mayıs 2020 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banka Meclisi Üyesi olarak görev yapmaktadır.”   Mustafa Haykır 21. Dönem Kırşehir Milletvekilliği Yapmıştı   MUSTAFA HAYKIR'IN KIZI   Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu, MHP eski Kırşehir Milletvekili Mustafa Haykır'ın kızı olarak biliniyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2000 yılında evlenen Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu'nun nikah şahitliğini de yapmıştı. Resmi Gazete'de 18 Mayıs 2020'de yayımlanan kararnameyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Banka Meclisi'ne devlet üniversitesinden atanacak öğretim üyesinin her iki görevi birlikte sürdürebilmesine yönelik düzenleme yapılmıştı. Bu düzenlemeden bir gün sonra Hobikoğlu, Banka Meclisi üyeliğine seçilmişti.
Kırşehir MHP Milletvekili Mustafa Haykır'ın kızı Prof.Dr. Elif Haykır Hobikoğlu Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) üyeliğine seçildi.

20 Mart tarihinde Cumhurbaşkanı Kararı ile Naci Ağbal’ın yerine Şahap Kavcıoğlu’nun başkan olarak atandığı Merkez Bankası’nda (TCBM) Para Politikası Kurulu (PPK) üyeliğine yeni bir isim atandı:

TCMB’den konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kanunu’nun 22/A maddesi uyarınca, Banka Meclisi Üyelerinden Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu Para Politikası Kurulu Üyesi olarak görev yapmak üzere seçilmiştir. Sayın Hobikoğlu, 15 Nisan 2021 Perşembe günü yapılacak Para Politikası Kurulu Toplantısına katılacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

 

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NDE AKADEMİSYEN

 

Hobikoğlu hakkında TCMB’nin internet sitesinde şu bilgiler yer aldı:

“1977 yılında Ankara'da doğan Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu, 1999 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu. Akademik kariyerine İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi olarak başladı. 2003 yılında yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Ekonomi alanında yüksek lisansını tamamladı. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Bölümü, İktisat Bilim Dalından Doktora derecesi aldı. 2014 yılında Makro İktisat Alanında Doçent unvanını aldı ve aynı alanda 2019 yılında profesör olarak atandı.

Makro iktisat, para politikaları, davranışsal finans, büyüme ve kalkınma alanlarında çok sayıda kitap ve akademik çalışmaları bulunmaktadır.

Evli ve üç çocuk annesidir.

Halen İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Teknoloji ve Sanayi İktisadı Anabilim Dalında görevini yürütmekte olan Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu, 18 Mayıs 2020 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banka Meclisi Üyesi olarak görev yapmaktadır.”

 

Mustafa Haykır 21. Dönem Kırşehir Milletvekilliği Yapmıştı

 

MUSTAFA HAYKIR'IN KIZI

 

Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu, MHP eski Kırşehir Milletvekili Mustafa Haykır'ın kızı olarak biliniyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2000 yılında evlenen Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu'nun nikah şahitliğini de yapmıştı.

Resmi Gazete'de 18 Mayıs 2020'de yayımlanan kararnameyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Banka Meclisi'ne devlet üniversitesinden atanacak öğretim üyesinin her iki görevi birlikte sürdürebilmesine yönelik düzenleme yapılmıştı. Bu düzenlemeden bir gün sonra Hobikoğlu, Banka Meclisi üyeliğine seçilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.