Kırşehir Emniyeti Üniversitelelere Yeni Projeyi Anlattı
Kırşehir Emniyeti Üniversitelelere Yeni Projeyi Anlattı
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İİBF bünyesinde, Asayiş, Siber Suçlarla Mücadele ve Narkotik birimlerinin katılımıyla KADES, Siber Güvenlik ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele konu başlıklarıyla eğitim gerçekleştirildi.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İİBF bünyesinde, Asayiş, Siber Suçlarla Mücadele ve Narkotik birimlerinin katılımıyla KADES, Siber Güvenlik ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele konu başlıklarıyla eğitim gerçekleştirildi.
Konferansa, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin’in açılış konuşmalarıyla başlandı. Prof. Dr. Nur Çetin, özellikle üniversite eğitimine yeni başlamış 1.sınıf öğrencilerinin şiddete karşı daha duyarlı olmalarına vurgu yaparak öğrencilere “toplumun her kesiminde şiddetle mücadele konusunda farkındalık oluşturmak, kadınları koruyabilmek, şiddet mağdurlarına yardım edebilmek ve kadın hakları savunucularının çalışmalarını destekleyebilmek” konularının öneminden bahsetti.
Aynı zamanda yoğun şekilde kullanılan dijital ortamda sosyal medya kullanımının ve kişisel verilerin korunması meselesinin bir güvenlik meselesi olduğu, siber güvenliğin öneminin her geçen gün daha da arttığı vurgulandı.Daha sonra Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Polis memurları tarafından KADES uygulaması, kullanımı ve yönergeleri anlatıldı. Şiddetin her türlüsü için yardımcı olabilecek olan programın bütün ayrıntıları öğrencilerle paylaşılarak yardımcı olundu.
Programın devamında Madde Bağımlılığı ile Mücadele konusunda eğitimlere devam edildi ve Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından ''Uyuma'' uygulaması tanıtıldı ve kullanımının hem kendilerine hem de topluma yararlarından bahsedildi.
Son olarak Siber suçlarla ilgili Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Güvenlik Şubesi tarafından öğrencilere bilgilendirmeler yapıldı, görseller sunuldu ve tanıtım videoları seyrettirildi.Programın devamında Kırşehir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdal Özbek “Şiddet; yaşam hakkı, eğitim hakkı ve sağlık hakkı gibi temel insan haklarını ihlal etmektedir. Din, dil, ırk, cinsiyet fark etmeksizin hepimiz, insan onuruna yakışır şekilde yaşamayı hak ediyoruz. Her birimiz bir ailenin parçasıyız ve biliyoruz ki güçlü kadın, güçlü aileyi; güçlü aile, güçlü toplumları inşa edecektir. Bu toplumu kurabilecek güç, şiddetsiz bir hayatı benimsemekten geçiyor” sözleriyle konferansın önemine değindi Özbek, titizlik ve itina ile öğrencilerin ve katılımcıların sorularını yanıtlayarak her zaman yanımızda olduklarını ifade etti.
Programın sonunda İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin, Kırşehir İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve ekibine özverili çalışmaları, verdikleri değerli bilgiler için teşekkür etti.Ayrıca, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin, programın organizasyonuna katkı sağlayan fakültemizin 1. sınıf öğrenci temsilcileri; Cahide Güngör, Hacer İpek, Döndü Berivan Kızılırmak, Hasan Turan, Aydan Yıldırım ve Habip Can Budak’a teşekkürlerini ileterek programı sonlandırdı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.