Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Büyük Skandal

SAĞLIK 14.12.2022 - 23:08, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Büyük Skandal

Son dönemde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle sık sık eleştirilen Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan skandal yok artık dedirtti.

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, vefat eden kadın ve erkek cenazesi karıştırıldı.Otopsi yapılmak üzere Ankara'ya gönderilen ve Zabit Ş.'ye ait olduğu düşünülen cenazenin 67 yaşındaki Hatice Ö.'ye ait olduğu ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, beyin tümörü nedeniyle yoğun bakım ünitesinde yatan Hatice Ö. (67), 12 Aralık Salı günü akşam saatlerinde vefat etti.Ancak görevliler vefat haberini ailesine vermedi.Ertesi gün annelerini görmek için yoğun bakım ünitesine gelen oğlu, annesini göremeyince, görevli personele durumu aktardı.İddiaya göre görevli personeller, panikleyerek yoğun bakım ünitesini kapattı ve birbirlerini suçladılar.Ancak daha sonra aileye, Hatice Ö.'nün vefat ettiği bilgisi verildi.   BAŞKASININ YERİNE OTOPSİ İÇİN ANKARA'YA GÖNDERİLDİ Annelerinin ölümü üzerine büyük üzüntü yaşayan aile bu kez defin için morg işlemlerinin tamamlanmasını bekledi ancak Öğretmenevinde ölü olarak bulunan Zabit Ş. isimli emekli öğretmenin otopsi yapılmak üzere Ankara'ya gönderilmesi gereken naaşı yerine beyin tümörü nedeniyle hayatını kaybeden Hatice Ö.'nün naaşı Ankara'ya gönderildi.Hatice Ö.'nün cenazesi otopsi yapılmak için Ankara'da bulunurken ailesi ise anneleri yerine Zabit Ş.'nin naaşını teslim almak üzere iken Ankara'da durum farkedildi ve cenazenin erkek yerine bir kadına ait olduğu bildirildi.   OĞLU CENAZELERİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN ANKARA'YA GİTTİ Yapılan büyük hatanın aileye haber verilmesinin ardından Hatice Ö.'nün oğlu L.Ö. annesinin cenazesini teslim alabilmek için Zabit Ş.'nin cansız bedeni ile birlikte cenaze aracına binerek Ankara'ya gitti ve iki cenaze değiştirilerek Hatice Ö.'nün cenazesi tekrar Kırşehir'e gönderildi.Hatice Ö.'nün naaşı Özbağ Beldesi Örcün Mahallesi'nde defnedildi.Ailesi ise yaşanan skandala tepki göstererek ''cinsiyetleri farklı olmasaydı yanlış kişiyi defnedecektik'' ifadelerini kullandılar.Öte yandan savcılığın, yaşanan olay ile ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.  
Son dönemde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle sık sık eleştirilen Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan skandal yok artık dedirtti.

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, vefat eden kadın ve erkek cenazesi karıştırıldı.Otopsi yapılmak üzere Ankara'ya gönderilen ve Zabit Ş.'ye ait olduğu düşünülen cenazenin 67 yaşındaki Hatice Ö.'ye ait olduğu ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, beyin tümörü nedeniyle yoğun bakım ünitesinde yatan Hatice Ö. (67), 12 Aralık Salı günü akşam saatlerinde vefat etti.Ancak görevliler vefat haberini ailesine vermedi.Ertesi gün annelerini görmek için yoğun bakım ünitesine gelen oğlu, annesini göremeyince, görevli personele durumu aktardı.İddiaya göre görevli personeller, panikleyerek yoğun bakım ünitesini kapattı ve birbirlerini suçladılar.Ancak daha sonra aileye, Hatice Ö.'nün vefat ettiği bilgisi verildi.

 

BAŞKASININ YERİNE OTOPSİ İÇİN ANKARA'YA GÖNDERİLDİ

Annelerinin ölümü üzerine büyük üzüntü yaşayan aile bu kez defin için morg işlemlerinin tamamlanmasını bekledi ancak Öğretmenevinde ölü olarak bulunan Zabit Ş. isimli emekli öğretmenin otopsi yapılmak üzere Ankara'ya gönderilmesi gereken naaşı yerine beyin tümörü nedeniyle hayatını kaybeden Hatice Ö.'nün naaşı Ankara'ya gönderildi.Hatice Ö.'nün cenazesi otopsi yapılmak için Ankara'da bulunurken ailesi ise anneleri yerine Zabit Ş.'nin naaşını teslim almak üzere iken Ankara'da durum farkedildi ve cenazenin erkek yerine bir kadına ait olduğu bildirildi.

 

OĞLU CENAZELERİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN ANKARA'YA GİTTİ

Yapılan büyük hatanın aileye haber verilmesinin ardından Hatice Ö.'nün oğlu L.Ö. annesinin cenazesini teslim alabilmek için Zabit Ş.'nin cansız bedeni ile birlikte cenaze aracına binerek Ankara'ya gitti ve iki cenaze değiştirilerek Hatice Ö.'nün cenazesi tekrar Kırşehir'e gönderildi.Hatice Ö.'nün naaşı Özbağ Beldesi Örcün Mahallesi'nde defnedildi.Ailesi ise yaşanan skandala tepki göstererek ''cinsiyetleri farklı olmasaydı yanlış kişiyi defnedecektik'' ifadelerini kullandılar.Öte yandan savcılığın, yaşanan olay ile ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.