Kırşehir Eğitim Camiası Bu İddiaları Konuşuyor

EĞİTİM 08.09.2022 - 22:25, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Eğitim Camiası Bu İddiaları Konuşuyor

Mayıs ayında yetkiyi Türk Eğitim Sendikasına kaptıran Eğitim Birsen Başkanı Fatih Mehmet Yavuz, yaptığı uygulamalarla eleştirilerin odağındaki isim oldu.

Milli Eğitime bağlı okullardaki üye sayısı üstünlüğünü Türk Eğitim-Sen'e kaptıran Eğitim Bir Sen bu nedenle sendika yetkisini de Türk Eğitim Sen'e devretmişti. İddiaya göre Eğitim Bir Sen Kırşehir temsilcisi Fatih Mehmet Yavuz, yaşanan gelişme ile ilgili Eğitim Bir Sen genel merkezine çağrıldı. Buradaki savunmasında Yavuz, yine iddiaya göre başarısız olmadığını ve başarısızlığın nedeninin bazı idareciler olduğunu belirtti. Yavuz'un şikayetinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin görevden alınacağı konuşuldu. Hatta Eğitim Bir Sen üyesi olan okul müdürü, Eğitim Bir Sen'e üye olan 10 kişiyi Türk Eğitim Sen'e geçirmekle suçlandı ve Hasan Yalçın Yayla imzasıyla başka bir durumundan ötürü Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayet edilerek  görevinden alındı.   Ancak söz konusu görevin yine Eğitim Bir Sen Kırşehir İl Temsilcisi olan Fatih Mehmet Yavuz'un ısrarıyla tevdi edildiği öne sürülüyor. ALDIKLARI PARALAR HELAL Mİ ? Eğitim Bir Sen Kırşehir İl Temsilcisi Fatih Mehmet Yavuz ile ilgili gazetemize gelen bir başka şikayet konusu ise okullardaki görevlendirmeler ile ilgili.   Eleştirilerin odağındaki Yavuz ile ilgili kaydedilen ifadelerde, iktidara yakın olan sendika başkanı yönetimindeki kişilerin proje okullarına atamalarının gerçekleştirildiği, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı kurum ve okullardaki yetki kaybı sonrası genel merkeze; ilçe milli eğitim ve okul müdürlerinin şikayet edildiği ileri sürülüyor.   Söz konusu iddialarda ; Abdülkadir Özcan ile Fatımatüz Zehre gibi proje imam hatip liselerine şube başkan yardımcılarının ve kadın komisyonu başkanının; müdür yardımcısı ve müdür baş yardımcısı gibi görevlere getirildiği öne sürülüyor.   Söz konusu iddialara ilişkin mail'de  Eğitim Bir Sen Kırşehir İl Temsilcisi Fatih Mehmet Yavuz'a yönelik şu sorular yöneltiliyor : - Sayın başkan şartları taşımadığı halde şube başkan yardımcınız Abdülkadir Özcan Proje İmam Hatip Lisesi müdür başyardımcılığına her altı aya bir görevlendiriliyor mu?   - Doğruysa şube başkan yardımcısının aldığı para helal mi?   - Sayın başkan Fatımatüz Zehra Proje İmam Hatip Lisesi müdür yardımcılığı atanan kadın komisyonu başkanınızın Akpınar Lisesine atanıp sadece bir gün çalıştığı sonra Fatımatüz Zehra Proje İmam Hatip Lisesine müdür yardımcısı olarak atandığı doğru mu?   - Sayın başkan doğruysa beş-on yıldır Akçakent’te, Kaman’da, Çiçekdağı’nda, Mucur'da, Akpınar'da, Boztepe’de çalışan öğretmenlerin suçu ne; merkeze bir günde gelmeleri için kadın komisyonu başkanı mı olmak gerekiyor?   - Sayın başkan sizin kendi üyelerinizin çıkarlarını savunacağınızdan hiç şüphemiz yok ama üye kaybı yaşayınca genel merkeze gidip ilçe müdürlerini ve okul müdürlerini şikayet ettiniz mi?   - Uzman ve başöğretmenlik için yaz tatilinde bile ders çalışan öğretmenlerimiz sizin hakkınızı böyle sendika başkanları mı koruyacak?       
Mayıs ayında yetkiyi Türk Eğitim Sendikasına kaptıran Eğitim Birsen Başkanı Fatih Mehmet Yavuz, yaptığı uygulamalarla eleştirilerin odağındaki isim oldu.

Milli Eğitime bağlı okullardaki üye sayısı üstünlüğünü Türk Eğitim-Sen'e kaptıran Eğitim Bir Sen bu nedenle sendika yetkisini de Türk Eğitim Sen'e devretmişti.

İddiaya göre Eğitim Bir Sen Kırşehir temsilcisi Fatih Mehmet Yavuz, yaşanan gelişme ile ilgili Eğitim Bir Sen genel merkezine çağrıldı.

Buradaki savunmasında Yavuz, yine iddiaya göre başarısız olmadığını ve başarısızlığın nedeninin bazı idareciler olduğunu belirtti.

Yavuz'un şikayetinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin görevden alınacağı konuşuldu.

Hatta Eğitim Bir Sen üyesi olan okul müdürü, Eğitim Bir Sen'e üye olan 10 kişiyi Türk Eğitim Sen'e geçirmekle suçlandı ve Hasan Yalçın Yayla imzasıyla başka bir durumundan ötürü Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayet edilerek  görevinden alındı.

 

Ancak söz konusu görevin yine Eğitim Bir Sen Kırşehir İl Temsilcisi olan Fatih Mehmet Yavuz'un ısrarıyla tevdi edildiği öne sürülüyor.


ALDIKLARI PARALAR HELAL Mİ ?


Eğitim Bir Sen Kırşehir İl Temsilcisi Fatih Mehmet Yavuz ile ilgili gazetemize gelen bir başka şikayet konusu ise okullardaki görevlendirmeler ile ilgili.

 

Eleştirilerin odağındaki Yavuz ile ilgili kaydedilen ifadelerde, iktidara yakın olan sendika başkanı yönetimindeki kişilerin proje okullarına atamalarının gerçekleştirildiği, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı kurum ve okullardaki yetki kaybı sonrası genel merkeze; ilçe milli eğitim ve okul müdürlerinin şikayet edildiği ileri sürülüyor.

 

Söz konusu iddialarda ; Abdülkadir Özcan ile Fatımatüz Zehre gibi proje imam hatip liselerine şube başkan yardımcılarının ve kadın komisyonu başkanının; müdür yardımcısı ve müdür baş yardımcısı gibi görevlere getirildiği öne sürülüyor.

 

Söz konusu iddialara ilişkin mail'de  Eğitim Bir Sen Kırşehir İl Temsilcisi Fatih Mehmet Yavuz'a yönelik şu sorular yöneltiliyor :

- Sayın başkan şartları taşımadığı halde şube başkan yardımcınız Abdülkadir Özcan Proje İmam Hatip Lisesi müdür başyardımcılığına her altı aya bir görevlendiriliyor mu?

 

- Doğruysa şube başkan yardımcısının aldığı para helal mi?

 

- Sayın başkan Fatımatüz Zehra Proje İmam Hatip Lisesi müdür yardımcılığı atanan kadın komisyonu başkanınızın Akpınar Lisesine atanıp sadece bir gün çalıştığı sonra Fatımatüz Zehra Proje İmam Hatip Lisesine müdür yardımcısı olarak atandığı doğru mu?

 

- Sayın başkan doğruysa beş-on yıldır Akçakent’te, Kaman’da, Çiçekdağı’nda, Mucur'da, Akpınar'da, Boztepe’de çalışan öğretmenlerin suçu ne; merkeze bir günde gelmeleri için kadın komisyonu başkanı mı olmak gerekiyor?

 

- Sayın başkan sizin kendi üyelerinizin çıkarlarını savunacağınızdan hiç şüphemiz yok ama üye kaybı yaşayınca genel merkeze gidip ilçe müdürlerini ve okul müdürlerini şikayet ettiniz mi?

 

- Uzman ve başöğretmenlik için yaz tatilinde bile ders çalışan öğretmenlerimiz sizin hakkınızı böyle sendika başkanları mı koruyacak? 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.