Kırşehir'e Yapılan Haksızlığı da ''Demokrasiye Bir Leke'' Olarak Anabilecek misiniz ?

GÜNDEM 28.05.2022 - 14:50, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'e Yapılan Haksızlığı da ''Demokrasiye Bir Leke'' Olarak Anabilecek misiniz ?

27 Mayıs 1960 darbesi şüphesiz demokrasi tarihimizde kara bir leke olarak yer aldı.   Halk iradesini yok etmeye yönelik tüm darbe ve darbe girişimleri demokrasiye vurulmuş birer prangadır.   AK Parti' teşkilatları da 27 Mayıs tarihinde ortak basın açıklamasında bulunarak 1960 yılında gerçekleştirilen darbeyi kınayarak Adnan Menderes ve arkadaşlarını andı.   Bu teşkilatlardan birisi de AK Parti Kırşehir İl Teşkilatı oldu.   Adnan Menderes'in bir demokrasi şehidi olduğunu kabul ediyor ve kendisine Allah'tan rahmet diliyorum ancak Menderes'in kendisi de tarihte demokrasiye en çok zarar veren isimlerden birisi olmuştur.   Dün Adnan Menderes ile ilgili paylaşımlara baktığım zaman hemen altında ''Kırşehir'i haksız şekilde ilçe yaptığı'' ile ilgili başka paylaşımlar da vardı.   Bu paylaşımları yapanların da Kırşehirli olmadığını belirtmek gerekir.   Birçok insan Menderes'in Kırşehir'i haksız şekilde ilçe yaptığını vurgulayan paylaşımlar yaptı.   Şunu da eklemek gerekir ; Menderes, Kırşehir'i ilçe yapmakla kalmayıp kadim topraklarının bir kısmını da çevredeki diğer illere dağıttı.Bunların en başında tabiki Hacıbektaş İlçesi geliyor.   Menderes bununla da kalmadı...   Kırşehir, Devlet yatırımlarından da mahrum bırakıldı.   Öyle ki Kırşehir'e yönelik bu politikanın yansımalarını günümüzde hala görebiliyoruz.   Kırşehir sana oy vermedi mi ?   Bütün yatırımları durdurun, beklesin, çürüsün anlayışı...   Tren hattını oradan geçirmeyin anlayışı...   Çevre yolunu iptal edin, bekletin anlayışı...   Günümüzde de hala devam ediyor.   Yaşayarak tecrübe ediyoruz ne yazık ki !   İlçelerine hükümet konağı yapılırken merkezdeki hükümet konağı engellenmek isteniyor.   Neredeyse çevre yolu olmayan il kalmamışken hatta ilçelere bile çevre yolu yapılırken Kırşehir'e yapılan çevre yolu rafa kaldırılmış durumda...   Ankara'dan Sivas'a hızlı tren hattı yapıyorsun ; daha az maliyetli Kırşehir güzergahını tercih etmek yerine 2 kat daha masraf edeyim de yeter ki Yozgat'tan geçireyim anlayışıyla hareket ediliyor.   Bütün bunlar Menderes'ten bu yana Kırşehir'e yönelik geliştirilen ve bir gelenek haline gelen politik yaklaşımın tezahürüdür.   Bunu yaparak Kırşehir'i talim ve terbiyeye maruz bırakmaya çalışıyorlar.   Ne yazık ki bu yaklaşımın içerisinde bu şehrin yetiştirdiği siyasiler ve bürokratlar da yer alıyor.   Menderes hayırla yad edilirken bütün suç ise Osman Bölükbaşı'na yıkılmak isteniyor.   27 Mayıs 1960 tarihi demokraside kara bir leke olarak ananlar, 20 Temmuz 1954 tarihinde demokrasi tarihinde bir utanç vesikası olan ''Kırşehir'in ilçe yapılması'' ile ilgili kararı da ''demokrasiye kara bir leke'' olarak anabilecekler mi ?   Bekliyoruz...   Ömer Duran  

27 Mayıs 1960 darbesi şüphesiz demokrasi tarihimizde kara bir leke olarak yer aldı.

 

Halk iradesini yok etmeye yönelik tüm darbe ve darbe girişimleri demokrasiye vurulmuş birer prangadır.

 

AK Parti' teşkilatları da 27 Mayıs tarihinde ortak basın açıklamasında bulunarak 1960 yılında gerçekleştirilen darbeyi kınayarak Adnan Menderes ve arkadaşlarını andı.

 

Bu teşkilatlardan birisi de AK Parti Kırşehir İl Teşkilatı oldu.

 

Adnan Menderes'in bir demokrasi şehidi olduğunu kabul ediyor ve kendisine Allah'tan rahmet diliyorum ancak Menderes'in kendisi de tarihte demokrasiye en çok zarar veren isimlerden birisi olmuştur.

 

Dün Adnan Menderes ile ilgili paylaşımlara baktığım zaman hemen altında ''Kırşehir'i haksız şekilde ilçe yaptığı'' ile ilgili başka paylaşımlar da vardı.

 

Bu paylaşımları yapanların da Kırşehirli olmadığını belirtmek gerekir.

 

Birçok insan Menderes'in Kırşehir'i haksız şekilde ilçe yaptığını vurgulayan paylaşımlar yaptı.

 

Şunu da eklemek gerekir ; Menderes, Kırşehir'i ilçe yapmakla kalmayıp kadim topraklarının bir kısmını da çevredeki diğer illere dağıttı.Bunların en başında tabiki Hacıbektaş İlçesi geliyor.

 

Menderes bununla da kalmadı...

 

Kırşehir, Devlet yatırımlarından da mahrum bırakıldı.

 

Öyle ki Kırşehir'e yönelik bu politikanın yansımalarını günümüzde hala görebiliyoruz.

 

Kırşehir sana oy vermedi mi ?

 

Bütün yatırımları durdurun, beklesin, çürüsün anlayışı...

 

Tren hattını oradan geçirmeyin anlayışı...

 

Çevre yolunu iptal edin, bekletin anlayışı...

 

Günümüzde de hala devam ediyor.

 

Yaşayarak tecrübe ediyoruz ne yazık ki !

 

İlçelerine hükümet konağı yapılırken merkezdeki hükümet konağı engellenmek isteniyor.

 

Neredeyse çevre yolu olmayan il kalmamışken hatta ilçelere bile çevre yolu yapılırken Kırşehir'e yapılan çevre yolu rafa kaldırılmış durumda...

 

Ankara'dan Sivas'a hızlı tren hattı yapıyorsun ; daha az maliyetli Kırşehir güzergahını tercih etmek yerine 2 kat daha masraf edeyim de yeter ki Yozgat'tan geçireyim anlayışıyla hareket ediliyor.

 

Bütün bunlar Menderes'ten bu yana Kırşehir'e yönelik geliştirilen ve bir gelenek haline gelen politik yaklaşımın tezahürüdür.

 

Bunu yaparak Kırşehir'i talim ve terbiyeye maruz bırakmaya çalışıyorlar.

 

Ne yazık ki bu yaklaşımın içerisinde bu şehrin yetiştirdiği siyasiler ve bürokratlar da yer alıyor.

 

Menderes hayırla yad edilirken bütün suç ise Osman Bölükbaşı'na yıkılmak isteniyor.

 

27 Mayıs 1960 tarihi demokraside kara bir leke olarak ananlar, 20 Temmuz 1954 tarihinde demokrasi tarihinde bir utanç vesikası olan ''Kırşehir'in ilçe yapılması'' ile ilgili kararı da ''demokrasiye kara bir leke'' olarak anabilecekler mi ?

 

Bekliyoruz...

 

Ömer Duran

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.