Kırşehir'e Yakışmadı !

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.11.2019 - 12:08, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'e Yakışmadı !

Kırşehir 2 ayrı programa ev sahipliği yaptı.Her iki programdan gelen görüntüler ''Kırşehir'e yakışmadı'' dedirtti. Programların ilki şehir merkezinde faaliyet gösteren bir kuyumcunun kampanyaya özel olarak getirttiği son günlerin sansasyonel ismi Selin Ciğerci.Ameliyat ile kadın olan ve şu aralar şarkıcı olarak yaşamını sürdüren Ciğerci'yi ilgi o kadar yoğundu ki bir ara belediye kavşağındaki trafik tıkanma noktasına geldi.''Play back'' yaparak şarkılarını seslendiren Ciğerci ilgiden dolayı zor anlar yaşadı. YAZARLAR VE ŞAİRLER GECESİNE YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜ Gün içinde Selin Ciğerci'ye gösterilen ilgi ne yazık ki KIYŞAD'IN düzenlediği Türkçe'nin öncüsü olan Aşık Paşa'yı anma gecesinde yoktu. Kırşehir Yazarlar ve Şairler Derneğince (KIYŞAD) düzenlenen 8. Uluslararası Aşık Paşa Şiir Şöleni, Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Şölene, Türkiye'nin farklı illerinin yanı sıra Azerbaycan ve diğer Türk cumhuriyetlerinden 18 şair katıldı. Törende konuşan Dernek Başkanı Veysel Turgut, Kırşehir'in Aşık Paşa gibi Türkçenin öncülerinin yanı sıra Kalender Baba, Ahmed-i Gülşehri, Caca Bey, Şeyh Edebali, Yunus Emre, Süleyman Türkmani, Hacı Bektaş Veli, Ahi Evran, Kaya Şeyhi, Aşık Said, Aşık Seyfullah, Aşık Hasan, Erol Güngör, Şemsi Yastıman, Muharrem Ertaş, Çekiç Ali ve Neşet Ertaş gibi gönül insanlarını da yetiştirdiğini söyledi.Aşık Paşa'nın, yaşadığı dönemde Farsça ve Arapça ön planda olmasına rağmen Türkçe konuşan ve yazan bir mutasavvıf ve şair olduğunu belirten Turgut, Aşık Paşa'nın 12 bin beyitlik "Garipname" adlı eserini de Türkçe yazdığını anımsattı.

Kırşehir 2 ayrı programa ev sahipliği yaptı.Her iki programdan gelen görüntüler ''Kırşehir'e yakışmadı'' dedirtti.

Programların ilki şehir merkezinde faaliyet gösteren bir kuyumcunun kampanyaya özel olarak getirttiği son günlerin sansasyonel ismi Selin Ciğerci.Ameliyat ile kadın olan ve şu aralar şarkıcı olarak yaşamını sürdüren Ciğerci'yi ilgi o kadar yoğundu ki bir ara belediye kavşağındaki trafik tıkanma noktasına geldi.''Play back'' yaparak şarkılarını seslendiren Ciğerci ilgiden dolayı zor anlar yaşadı.

YAZARLAR VE ŞAİRLER GECESİNE YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜ

Gün içinde Selin Ciğerci'ye gösterilen ilgi ne yazık ki KIYŞAD'IN düzenlediği Türkçe'nin öncüsü olan Aşık Paşa'yı anma gecesinde yoktu.

Kırşehir Yazarlar ve Şairler Derneğince (KIYŞAD) düzenlenen 8. Uluslararası Aşık Paşa Şiir Şöleni, Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Şölene, Türkiye'nin farklı illerinin yanı sıra Azerbaycan ve diğer Türk cumhuriyetlerinden 18 şair katıldı.

Törende konuşan Dernek Başkanı Veysel Turgut, Kırşehir'in Aşık Paşa gibi Türkçenin öncülerinin yanı sıra Kalender Baba, Ahmed-i Gülşehri, Caca Bey, Şeyh Edebali, Yunus Emre, Süleyman Türkmani, Hacı Bektaş Veli, Ahi Evran, Kaya Şeyhi, Aşık Said, Aşık Seyfullah, Aşık Hasan, Erol Güngör, Şemsi Yastıman, Muharrem Ertaş, Çekiç Ali ve Neşet Ertaş gibi gönül insanlarını da yetiştirdiğini söyledi.Aşık Paşa'nın, yaşadığı dönemde Farsça ve Arapça ön planda olmasına rağmen Türkçe konuşan ve yazan bir mutasavvıf ve şair olduğunu belirten Turgut, Aşık Paşa'nın 12 bin beyitlik "Garipname" adlı eserini de Türkçe yazdığını anımsattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.