Kırşehir'e Özgü Ahşap Eserler Üretiyor

SANAT 15.03.2023 - 22:48, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'e Özgü Ahşap Eserler Üretiyor

Ahi Evran Külliyesi Zanaatkarlar Çarşısında faaliyet gösteren ahşap ustası Sinan Yıldırım, Kırşehir'e özgü hediyelik eşyalarıyla büyük beğeni topluyor.

    Cumhuriyet döneminin ilk külliyesi olan Ahi Külliyesi'nde faaliyete geçen Zanaatkarlar çarşısında ahşap atölyesi bulunan Sinan Yıldırım, Kırşehir tanıtımına katkıda bulunacak el işçiliği eserleri üretiyor.Ahşabı sanata dönüştüren Yıldırım, '' 10-12 yıldır bu işle uğraşıyorum.Ahşap üzerine hediyelik eşya tasarım üzerine çalışıyoruz.Zanaatkarlar çarşısındaki atölyemiz burası.Burada el sanatları ile ilgili meslekler bulunmakta.Kırşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl açarak zanaatkarlara teslim ettiği yer.Aynı zamanda Ahi Evran Külliyesi'nin içerisinde Ahilik noktasında büyük bir değer'' diye konuştu.   ''BU SANATIN BİTMESİNİ İSTEMİYORUZ'' Sadece Kırşehir olarak değil Ülke olarak da el sanatlarına önem verilmesi gerektiğini belirten Yıldırım, '' Bu tür sanatlar bitmek üzere.Bitmesini istemiyoruz, sürekli olsun.Kırşehir'in tanıtılmasında bir katkımız varsa bundan da memnuniyet duyuyoruz.Bütün buradaki esnaf arkadaşlar da o şekilde.Sağosun belediyemiz de bu işin üzerine düşüyor.Geçen ay Kırşehir Belediyesi'ne bir eser yapmıştık.Atatürk'ün en son kullandığı 1934 model aracın birebir boyutunu Kırşehir Belediyesi'ne hediye ettik. Dışarıdan gelen yerli turistlerin, Kırşehir'de bu mesleğin yapıldığını bilmesi açısından da yaptığımız işin önemli olduğunu düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı.
Ahi Evran Külliyesi Zanaatkarlar Çarşısında faaliyet gösteren ahşap ustası Sinan Yıldırım, Kırşehir'e özgü hediyelik eşyalarıyla büyük beğeni topluyor.

 

 

Cumhuriyet döneminin ilk külliyesi olan Ahi Külliyesi'nde faaliyete geçen Zanaatkarlar çarşısında ahşap atölyesi bulunan Sinan Yıldırım, Kırşehir tanıtımına katkıda bulunacak el işçiliği eserleri üretiyor.Ahşabı sanata dönüştüren Yıldırım, '' 10-12 yıldır bu işle uğraşıyorum.Ahşap üzerine hediyelik eşya tasarım üzerine çalışıyoruz.Zanaatkarlar çarşısındaki atölyemiz burası.Burada el sanatları ile ilgili meslekler bulunmakta.Kırşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl açarak zanaatkarlara teslim ettiği yer.Aynı zamanda Ahi Evran Külliyesi'nin içerisinde Ahilik noktasında büyük bir değer'' diye konuştu.

 

''BU SANATIN BİTMESİNİ İSTEMİYORUZ''

Sadece Kırşehir olarak değil Ülke olarak da el sanatlarına önem verilmesi gerektiğini belirten Yıldırım, '' Bu tür sanatlar bitmek üzere.Bitmesini istemiyoruz, sürekli olsun.Kırşehir'in tanıtılmasında bir katkımız varsa bundan da memnuniyet duyuyoruz.Bütün buradaki esnaf arkadaşlar da o şekilde.Sağosun belediyemiz de bu işin üzerine düşüyor.Geçen ay Kırşehir Belediyesi'ne bir eser yapmıştık.Atatürk'ün en son kullandığı 1934 model aracın birebir boyutunu Kırşehir Belediyesi'ne hediye ettik. Dışarıdan gelen yerli turistlerin, Kırşehir'de bu mesleğin yapıldığını bilmesi açısından da yaptığımız işin önemli olduğunu düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.