Kırşehir'e Ödediği Verginin Yüzde 7,47'si Yatırım Ödeneği Olarak Geri Döndü

GÜNDEM 07.11.2022 - 23:02, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'e Ödediği Verginin Yüzde 7,47'si Yatırım Ödeneği Olarak Geri Döndü

Kırşehir'de son yıllarda yatırım programlarının tek tek raf kalkması rakamlara da yansıdı.Kırşehir, kamu yatırımları noktasında ödediği vergiye oranla en az kamu yatırım ödeneği alan iller arasında yer aldı.

2018 genel seçimlerinin ardındn kamu yatırımları noktasında yavaşlama gözlenen Kırşehir'de, 2019 yerel seçimlerinin ardından yatırım programına alınan birçok kamu yatırımı rafa kalkmıştı.Çevresindeki illerde hızlı tren, çevre yolu, hastane, havalimanı, stadyum, kapalı spor salonu gibi yatırımlar gerçekleşmesine rağmen Kırşehir merkezde görünürdeki tek kamu yatırımı olan hükümet konağı binası ise tamamen durdurulmuştu.   VERDİĞİ VERGİNİN HAKKINI ALAMIYOR Kırşehir'i siyasi tercihi noktasında cezalandırırcasına kamu yatırımlarından mahrum bırakan siyasi iktidar temsilcilerinin bu yaklaşımı nedeniyle Kırşehir, birçok kamu yatırımından mahrum kaldığı gibi yatırım programına alınan birçok yatırım da rafa kaldırıldı.Buna rağmen Kırşehir, nüfusun oranla en çok vergi veren iller arasında yer aldı.Verilere göre ; Kırşehir 2020 yılında 963 milyon 359 bin TL vergi ödedi ancak 2021 yılında kamu yatırımları için sadece 72 milyon TL gönderildi.Ödediği vergiye oranla en az kamu yatırımı alan iller arasında yer alan Kırşehir, kamu yatırım ödenekleri sıralamasında 74. sırada yer aldı.   DİĞER İLLER DURUM :
Kırşehir'de son yıllarda yatırım programlarının tek tek raf kalkması rakamlara da yansıdı.Kırşehir, kamu yatırımları noktasında ödediği vergiye oranla en az kamu yatırım ödeneği alan iller arasında yer aldı.

2018 genel seçimlerinin ardındn kamu yatırımları noktasında yavaşlama gözlenen Kırşehir'de, 2019 yerel seçimlerinin ardından yatırım programına alınan birçok kamu yatırımı rafa kalkmıştı.Çevresindeki illerde hızlı tren, çevre yolu, hastane, havalimanı, stadyum, kapalı spor salonu gibi yatırımlar gerçekleşmesine rağmen Kırşehir merkezde görünürdeki tek kamu yatırımı olan hükümet konağı binası ise tamamen durdurulmuştu.

 

VERDİĞİ VERGİNİN HAKKINI ALAMIYOR

Kırşehir'i siyasi tercihi noktasında cezalandırırcasına kamu yatırımlarından mahrum bırakan siyasi iktidar temsilcilerinin bu yaklaşımı nedeniyle Kırşehir, birçok kamu yatırımından mahrum kaldığı gibi yatırım programına alınan birçok yatırım da rafa kaldırıldı.Buna rağmen Kırşehir, nüfusun oranla en çok vergi veren iller arasında yer aldı.Verilere göre ; Kırşehir 2020 yılında 963 milyon 359 bin TL vergi ödedi ancak 2021 yılında kamu yatırımları için sadece 72 milyon TL gönderildi.Ödediği vergiye oranla en az kamu yatırımı alan iller arasında yer alan Kırşehir, kamu yatırım ödenekleri sıralamasında 74. sırada yer aldı.

 

DİĞER İLLER DURUM :

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.