Kırşehir'e Neşet Ertaş'ın Heykelini Yapmak İsteyen Onur Köksal'a Ekicioğlu'dan Cevap

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.10.2019 - 17:21, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'e Neşet Ertaş'ın Heykelini Yapmak İsteyen Onur Köksal'a Ekicioğlu'dan Cevap

Kırşehir'e Neşet Ertaş Heykeli kazandırmak istediğini açıklayan Onur Köksal'a Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'dan cevap geldi ; Bu şehir hepimizin tabi ki yapabilirsiniz. Ankara'da düzenlenen Neşet Ertaş'ı anma programına katılan MHP'li Doç. Dr. Onur Köksal burada yaptığı konuşmada ;  Rahmetli Muharrem Ertaş’ın, bir heykeli yapılmıştı maalesef o eser Kırşehir’e sığdırılamadı depolara atıldı. Neşet Hoca ‘ayrımcılık gibi geliyor’ diyerek devlet sanatçılığını kabul etmeyecek kadar gönlü engin bir üstat idi. Böyle önemli bir değerimizi yaşatmak adına rahmetli Neşet Ertaş’ın heykelini yaptırma kararı verdik.Neşet Ertaş heykeli benim çok yakın dostum, arkadaşım, ”gardaşım” dediğim, Türkiye’nin çok önemli ve değerli heykeltıraşlarından olan Prof. Dr. Mutluhan Taş hocam tarafından yapılacak. Bir eli sazında, bir elide yüreğinde olan Neşet Ertaş heykelini Kırşehir meydanına yapmak istiyoruz. Kırşehirimize gezmeye gelen herkesin ilgisini çekeceğine inandığım bu çalışma şehir reklamına da büyük katkı sağlayacaktır.'' açıklamasında bulunarak Kırşehir Belediyesinden yer talebinde bulunmuştu. ''BU ŞEHİR HEPİMİZİN TABİ Kİ YAPABİLİRSİNİZ'' Neşet Ertaş'ın heykelinin yapılması için Selahattin Ekicioğlu ve Onur Köksal görüştü.Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu Köksal'a , ''Bu şehir hepimizin tabi ki yapabilirsiniz.Heykelin yapılacağı yer noktasında ortak mutabakata varılmasının ardından Usta Ozanımıza yakışır bir çalışmayı Kırşehir'e kazandırmak elbette bizim görevimiz.Neşet Ertaş da Kırşehir'de hepimizin ortak değeri.Kırşehir'in menfaati her zaman siyaset üstüdür.Biz eski Başkan Adayımıza bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız.'' dedi.

Kırşehir'e Neşet Ertaş Heykeli kazandırmak istediğini açıklayan Onur Köksal'a Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'dan cevap geldi ; Bu şehir hepimizin tabi ki yapabilirsiniz.

Ankara'da düzenlenen Neşet Ertaş'ı anma programına katılan MHP'li Doç. Dr. Onur Köksal burada yaptığı konuşmada ;  Rahmetli Muharrem Ertaş’ın, bir heykeli yapılmıştı maalesef o eser Kırşehir’e sığdırılamadı depolara atıldı. Neşet Hoca ‘ayrımcılık gibi geliyor’ diyerek devlet sanatçılığını kabul etmeyecek kadar gönlü engin bir üstat idi. Böyle önemli bir değerimizi yaşatmak adına rahmetli Neşet Ertaş’ın heykelini yaptırma kararı verdik.Neşet Ertaş heykeli benim çok yakın dostum, arkadaşım, ”gardaşım” dediğim, Türkiye’nin çok önemli ve değerli heykeltıraşlarından olan Prof. Dr. Mutluhan Taş hocam tarafından yapılacak. Bir eli sazında, bir elide yüreğinde olan Neşet Ertaş heykelini Kırşehir meydanına yapmak istiyoruz. Kırşehirimize gezmeye gelen herkesin ilgisini çekeceğine inandığım bu çalışma şehir reklamına da büyük katkı sağlayacaktır.'' açıklamasında bulunarak Kırşehir Belediyesinden yer talebinde bulunmuştu.

''BU ŞEHİR HEPİMİZİN TABİ Kİ YAPABİLİRSİNİZ''

Neşet Ertaş'ın heykelinin yapılması için Selahattin Ekicioğlu ve Onur Köksal görüştü.Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu Köksal'a , ''Bu şehir hepimizin tabi ki yapabilirsiniz.Heykelin yapılacağı yer noktasında ortak mutabakata varılmasının ardından Usta Ozanımıza yakışır bir çalışmayı Kırşehir'e kazandırmak elbette bizim görevimiz.Neşet Ertaş da Kırşehir'de hepimizin ortak değeri.Kırşehir'in menfaati her zaman siyaset üstüdür.Biz eski Başkan Adayımıza bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız.'' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.