Kırşehir'e Kurulacak Olan O Tesis İçin İlk Adım Atıldı

EKONOMİ 30.06.2021 - 10:32, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'e Kurulacak Olan O Tesis İçin İlk Adım Atıldı

Kırşehir Belediyesi tarafından Kırşehir Belediyeleri Su ve Hizmet Birliği için hazırlanan ''Mekanik Ayırma ve Kompost'' Tesisi için ilk adım atıldı.

Sıfır atık projesi çerçevesinde harekete geçen Kırşehir Belediyesi, katı atıkları ayrıştırarak doğaya ve sanayiye yeniden kazandıracak olan ''Mekanik Ayırma ve Kompost'' tesisi için düğmeye bastı.Yapılacak olan tesiste ;   Kağıt, plastik, cam ve teneke ambalaj gibi ürünler ayrıştırılarak yenide sanayiye ve ekonomiye kazandırılırken günlük evsel katı atıklar ise kompostlara dönüştürülecek.Meyve, sebze ve gıda atıklarından oluşacak olan bu kompostlar daha sonra kent merkezindeki ekili ve dikili alanlarda kullanılacak olan gübreye dönüştürülecek.   Meyve ve sebze atıkları komposta dönüştürülerek gübre olarak kullanılacak   ÇED RAPORU BEKLENİYOR ''Mekanik Ayırma ve Kompost Tesisi'' projesi,  Kırşehir merkez Kuşdilli Mahallesinde bulunan 421 dönümlük arazinin 390 dönümlük kısmında yapılacak.Kırşehir Belediyesi Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporu için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvuruyu yaptı.ÇED onayının ardından Kırşehir Belediyesi söz konusu tesis için çalışmalarına başlayacak.Ayrıca bu tesisten Kırşehir Belediyeleri Birliği'ne üye olan bütün belediyeler de faydalanabilecek.  
Kırşehir Belediyesi tarafından Kırşehir Belediyeleri Su ve Hizmet Birliği için hazırlanan ''Mekanik Ayırma ve Kompost'' Tesisi için ilk adım atıldı.

Sıfır atık projesi çerçevesinde harekete geçen Kırşehir Belediyesi, katı atıkları ayrıştırarak doğaya ve sanayiye yeniden kazandıracak olan ''Mekanik Ayırma ve Kompost'' tesisi için düğmeye bastı.Yapılacak olan tesiste ;   Kağıt, plastik, cam ve teneke ambalaj gibi ürünler ayrıştırılarak yenide sanayiye ve ekonomiye kazandırılırken günlük evsel katı atıklar ise kompostlara dönüştürülecek.Meyve, sebze ve gıda atıklarından oluşacak olan bu kompostlar daha sonra kent merkezindeki ekili ve dikili alanlarda kullanılacak olan gübreye dönüştürülecek.

 

Meyve ve sebze atıkları komposta dönüştürülerek gübre olarak kullanılacak

 

ÇED RAPORU BEKLENİYOR

''Mekanik Ayırma ve Kompost Tesisi'' projesi,  Kırşehir merkez Kuşdilli Mahallesinde bulunan 421 dönümlük arazinin 390 dönümlük kısmında yapılacak.Kırşehir Belediyesi Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporu için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvuruyu yaptı.ÇED onayının ardından Kırşehir Belediyesi söz konusu tesis için çalışmalarına başlayacak.Ayrıca bu tesisten Kırşehir Belediyeleri Birliği'ne üye olan bütün belediyeler de faydalanabilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.