Kırşehir'e Kaynak Yok Denildi Yozgat'a 3 Ay Süre Verildi

GÜNDEM 18.11.2021 - 20:37, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'e Kaynak Yok Denildi Yozgat'a 3 Ay Süre Verildi

Yurt yapımı için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne devredilen Kırşehir Hükümet Konağı, kaynak yetersizliği gerekçe gösterilerek 3 yıldır atıl vaziyette bekletilirken Yozgat'ta benzer bir projede tam tersi bir durum yaşandı.

29 Milyon 452 Bin TL ihale bedeli ile 2017 yılında yapımın başlanan Kırşehir Hükümet Konağı'nın yapımı 2018 genel seçimlerinin ardından yavaşlatılmış , 2019 yerel seçimlerinin ardından ise tamamen durdurulmuştu.2020 yılında bitirilmesi planlanan hükümet konağı inşaat yaklaşık 3 yıldır atıl vaziyette bekletilirken daha sonra kaynak yetersizliği gerekçe gösterilerek yurt yapımı için gençlik spor il müdürlüğü'ne devredilmişti.Ancak demirleri deforme olan ve kullanılamaz hale gelen inşaat yine çürümeye terk edilmişti.Kırşehir Belediyesi, söz konusu inşaatın tamamlanması şartıyla  devrini istemiş ancak olumlu bir cevap verilmemişti.   Kırşehir Hükümet Konağı Yaklaşık 3 yıldır atıl vaziyette çürümeye terk edildi.   YOZGAT'TAKİ PROJE İÇİN TARİH VERİLDİ Yozgat'taki benzer bir projede kaynak yetersizliği gibi bir durumun söz konusu olmadığı ortaya çıktı.2020 yılının Temmuz ayında KDV dahil yaklaşık 20 milyon TL'ye ihale edilen Büyük Cami etrafı düzenleme inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi ve sarraflar caddesi cephe yenilemesi inşaatı işi için teslim tarihi için 2021 yılının temmuz ayı bildirilmişti ancak aradan 3-4 aylık bir süre geçmesine rağmen bina henüz bitirilememişti.Kırşehir'deki hükümet konağı ile ilgili AK Parti kanadından teslim tarihine ilişkin henüz bir açıklama gelmezken Yozgat'ın AK Partili Belediye Başkanı Celal Köse projenin 3-4 ay içerisinde tamamlanacağını açıkladı.   4 Ay geciken proje için Yozgatlılar Ayağa Kalktı.3 ay sonrası için söz verildi.   MUSTAFA KENDİRLİ , ''BİRŞEY DİYEMEDİK'' DEMİŞTİ Geçtiğimiz aylarda Kırşehir Hükümet Konağı'nın akıbeti ile ilgili konuşan AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli, projenin yurt yapımı için gençlik ve spor il müdürlüğüne devrini bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istediğini kendilerinin de bu durum karşısında birşey diyemediklerini açıklamıştı.O günden bu yana da hükümet konağı ile ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.Kırşehir Hükümet Konağı yine çürümeye devam ediyor.
Yurt yapımı için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne devredilen Kırşehir Hükümet Konağı, kaynak yetersizliği gerekçe gösterilerek 3 yıldır atıl vaziyette bekletilirken Yozgat'ta benzer bir projede tam tersi bir durum yaşandı.

29 Milyon 452 Bin TL ihale bedeli ile 2017 yılında yapımın başlanan Kırşehir Hükümet Konağı'nın yapımı 2018 genel seçimlerinin ardından yavaşlatılmış , 2019 yerel seçimlerinin ardından ise tamamen durdurulmuştu.2020 yılında bitirilmesi planlanan hükümet konağı inşaat yaklaşık 3 yıldır atıl vaziyette bekletilirken daha sonra kaynak yetersizliği gerekçe gösterilerek yurt yapımı için gençlik spor il müdürlüğü'ne devredilmişti.Ancak demirleri deforme olan ve kullanılamaz hale gelen inşaat yine çürümeye terk edilmişti.Kırşehir Belediyesi, söz konusu inşaatın tamamlanması şartıyla  devrini istemiş ancak olumlu bir cevap verilmemişti.

 

Kırşehir Hükümet Konağı Yaklaşık 3 yıldır atıl vaziyette çürümeye terk edildi.

 

YOZGAT'TAKİ PROJE İÇİN TARİH VERİLDİ

Yozgat'taki benzer bir projede kaynak yetersizliği gibi bir durumun söz konusu olmadığı ortaya çıktı.2020 yılının Temmuz ayında KDV dahil yaklaşık 20 milyon TL'ye ihale edilen Büyük Cami etrafı düzenleme inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi ve sarraflar caddesi cephe yenilemesi inşaatı işi için teslim tarihi için 2021 yılının temmuz ayı bildirilmişti ancak aradan 3-4 aylık bir süre geçmesine rağmen bina henüz bitirilememişti.Kırşehir'deki hükümet konağı ile ilgili AK Parti kanadından teslim tarihine ilişkin henüz bir açıklama gelmezken Yozgat'ın AK Partili Belediye Başkanı Celal Köse projenin 3-4 ay içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

 

4 Ay geciken proje için Yozgatlılar Ayağa Kalktı.3 ay sonrası için söz verildi.

 

MUSTAFA KENDİRLİ , ''BİRŞEY DİYEMEDİK'' DEMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda Kırşehir Hükümet Konağı'nın akıbeti ile ilgili konuşan AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli, projenin yurt yapımı için gençlik ve spor il müdürlüğüne devrini bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istediğini kendilerinin de bu durum karşısında birşey diyemediklerini açıklamıştı.O günden bu yana da hükümet konağı ile ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.Kırşehir Hükümet Konağı yine çürümeye devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.