Kırşehir'e İçmesuyu Sağlayacak Arıtma Tesisi Tamamlandı

YAŞAM 04.04.2022 - 18:09, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'e İçmesuyu Sağlayacak Arıtma Tesisi Tamamlandı

Kırşehir'e temiz içme suyu sağlayacak arıtma tesisi tamamlandı.Günlük 21 bin 600 metreküp su arıtacak tesis ile birlikte Kırşehir'in içme suyu problemi de önemli ölçüde giderilmiş olacak.

Kızılırmak Havzası üzerinde bulunan ancak son dönemdeki kuraklık nedeniyle gelecek yıllarda içme suyu problemi ile karşı karşıya kalması beklenen Kırşehir için içme suyu tedariki için çalışmalar da devam ediyor.Kent merkezinin su ihtiyacının büyük ölçüde Özbağ'dan sağlandığı bilinirken, Kırşehir Belediyesi geçtiğimiz yaz, Ökse'de bulunan bir kaynağın da Kırşehirlilerin hizmetine verildiğini açıklamıştı.     ARITMA TESİSİ TAMAMLANDI Özbağ'da yapımı tamamlanan ve ''Yeni Kuyular'' olarak adlandırılan içmesuyu arıtma tesisi ile ilgili bilgi aktaran DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ''Günlük arıtma kapasitesi 21.600 m³  olacak olan tesis ile Kırşehir halkına arıtılmış ve yaşamsal olarak en kaliteli su verilmesi hususunda Kırşehir (Yeni Kuyular) İçmesuyu Arıtma Tesisinde çalışmaları tamamladık” dedi.   Yapımı tamamlanan bina Kırşehir Belediyesi'ne devredilerek hizmete girecek.Yapım bedeli ise Kırşehir Belediyesi'nden tahsil edilecek.DSİ,Kırşehir Belediyesi'nden tahsil edilecek yapım bedeli ve vade sayısı ile ilgili ise henüz bilgi vermedi.    
Kırşehir'e temiz içme suyu sağlayacak arıtma tesisi tamamlandı.Günlük 21 bin 600 metreküp su arıtacak tesis ile birlikte Kırşehir'in içme suyu problemi de önemli ölçüde giderilmiş olacak.

Kızılırmak Havzası üzerinde bulunan ancak son dönemdeki kuraklık nedeniyle gelecek yıllarda içme suyu problemi ile karşı karşıya kalması beklenen Kırşehir için içme suyu tedariki için çalışmalar da devam ediyor.Kent merkezinin su ihtiyacının büyük ölçüde Özbağ'dan sağlandığı bilinirken, Kırşehir Belediyesi geçtiğimiz yaz, Ökse'de bulunan bir kaynağın da Kırşehirlilerin hizmetine verildiğini açıklamıştı.

 

 

ARITMA TESİSİ TAMAMLANDI

Özbağ'da yapımı tamamlanan ve ''Yeni Kuyular'' olarak adlandırılan içmesuyu arıtma tesisi ile ilgili bilgi aktaran DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ''Günlük arıtma kapasitesi 21.600 m³  olacak olan tesis ile Kırşehir halkına arıtılmış ve yaşamsal olarak en kaliteli su verilmesi hususunda Kırşehir (Yeni Kuyular) İçmesuyu Arıtma Tesisinde çalışmaları tamamladık” dedi.

 

Yapımı tamamlanan bina Kırşehir Belediyesi'ne devredilerek hizmete girecek.Yapım bedeli ise Kırşehir Belediyesi'nden tahsil edilecek.DSİ,Kırşehir Belediyesi'nden tahsil edilecek yapım bedeli ve vade sayısı ile ilgili ise henüz bilgi vermedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.