Kırşehir'e Gelince Mali Kriz Var Dediler Ama...

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.07.2019 - 13:13, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'e Gelince Mali Kriz Var Dediler Ama...

Kırşehir'e hızlı trenin gelmesi yatırım projelerinin durdurulması ile birlikte iyice belirsizliğe girerken Yozgat ve Nevşehir hızlı tren ile ilgili çalışmalarını hızlandırdı. Daha önce 2019 yatırım yılı programına alınması planlanan ancak mali kriz bahanesiyle rafa kaldırılan Hızlı tren projesi ile ilgili herhangi bir adım atılmış değil.Kırşehirliler arasında bile ''Tren hızlı ama gelişi yavaş'' gibi deyimlerin de türemesine neden olan proje tam bir muammaya dönüştü.Daha önce Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan'ın çabaları ile 2019 yatırım programına alınması planlanan proje 24 Haziran seçimlerinin ardından tamamen rafa kaldırıldı.Her ne kadar mali kriz gerekçe gösterilse de komşu illerde Hızlı Tren ile ilgili çalışmaların hızla yürüdüğü gözleniyor. YOZGAT'TA HIZLI TREN HATTI İNŞAAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR Samsun-Mersin Hızlı tren hattı üzerinde yer alacak Kırşehir'de bunlar yaşanırken komşu iller Yozgat ve Nevşehir ise Hızlı tren ile ilgili çalışmalarını hızlandırdı.Ankara ve Kayseri'yi birbirine bağlayacak olan Hızlı Tren hattı üzerinde yer alacak olan Yozgat'ta Hızlı Tren Hattı İnşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Vali Kadir Çakır, Yozgat Sivas Hattı proje müdürü Altan Aydoğmuş ve Havaalanı Şantiye Şefi Cevdet Özcan ile bir araya gelerek çalışmalarla ilgili bilgi aldı. NEVŞEHİR-ANTALYA HIZLI TREN HATTI PROJESİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI Nevşehir ve Antalya ile birlikte Kayseri ve Konya'yı da birbirine bağlayacak olan Hızlı Tren hattı projesi kapsamında, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği (ÇED) hükümleri gereğince verilen “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı” Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde duyuruldu.

Kırşehir'e hızlı trenin gelmesi yatırım projelerinin durdurulması ile birlikte iyice belirsizliğe girerken Yozgat ve Nevşehir hızlı tren ile ilgili çalışmalarını hızlandırdı.

Daha önce 2019 yatırım yılı programına alınması planlanan ancak mali kriz bahanesiyle rafa kaldırılan Hızlı tren projesi ile ilgili herhangi bir adım atılmış değil.Kırşehirliler arasında bile ''Tren hızlı ama gelişi yavaş'' gibi deyimlerin de türemesine neden olan proje tam bir muammaya dönüştü.Daha önce Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan'ın çabaları ile 2019 yatırım programına alınması planlanan proje 24 Haziran seçimlerinin ardından tamamen rafa kaldırıldı.Her ne kadar mali kriz gerekçe gösterilse de komşu illerde Hızlı Tren ile ilgili çalışmaların hızla yürüdüğü gözleniyor.

YOZGAT'TA HIZLI TREN HATTI İNŞAAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Samsun-Mersin Hızlı tren hattı üzerinde yer alacak Kırşehir'de bunlar yaşanırken komşu iller Yozgat ve Nevşehir ise Hızlı tren ile ilgili çalışmalarını hızlandırdı.Ankara ve Kayseri'yi birbirine bağlayacak olan Hızlı Tren hattı üzerinde yer alacak olan Yozgat'ta Hızlı Tren Hattı İnşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Vali Kadir Çakır, Yozgat Sivas Hattı proje müdürü Altan Aydoğmuş ve Havaalanı Şantiye Şefi Cevdet Özcan ile bir araya gelerek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

NEVŞEHİR-ANTALYA HIZLI TREN HATTI PROJESİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI

Nevşehir ve Antalya ile birlikte Kayseri ve Konya'yı da birbirine bağlayacak olan Hızlı Tren hattı projesi kapsamında, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği (ÇED) hükümleri gereğince verilen “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı” Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde duyuruldu.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.