Kırşehir'e Gelecek Olan Dev Yatırım Kırıkkale'ye Nasıl Kaptırıldı ?

GÜNDEM 03.12.2022 - 22:01, Güncelleme: 24.12.2023 - 01:28
 

Kırşehir'e Gelecek Olan Dev Yatırım Kırıkkale'ye Nasıl Kaptırıldı ?

Size çok güzel haberler vermek isterdim ;  Kırşehir'e dev yatırım geliyor ya da binlerce insan istihdam edilecek... Ancak daha önceki hikayelere benzer bir olay daha karşımıza çıkıyor.   ***   İddiaya göre ; Roketsan yetkilileri, Çiçekdağı'na gelerek birtakım incelemelerde bulunuyorlar. Çiçekdağı sınırları içerisinde ve  demiryoluna yakın mesafedeki arazi üzerinde karar kılıyorlar. Bu araziyi tercih etme nedenleri ise demiryoluna yakın olması ve üzerinde hava boşluğu bulunması... Daha önce TİGEM tarafından Çiçekdağı Belediyesi'ne verilen 800 dönüme yakın arazi ile ilgili Çiçekdağı Belediye Başkanı'nın yanına gidiyorlar ve söz konusu arazi üzerinde yatırım gerçekleştirmek istediklerini belirtiyorlar. Ancak Çiçekdağı Belediye Başkanı Hasan Hakanoğlu, söz konusu araziyi satarak kendilerine gelir oluşturacaklarını belirtiyor. Bu duruma şahit olan AK Partili bir yekili ise binlerce kişiye yatırım sağlayacak olan yatırımın gerçekleştirilmesi noktasında Hakanoğlu ile tartışıyor ancak dinletemiyor. Tabi arazinin önemli bir bölümü parsellenerek satılıyor. Tabi bu arazi satışları ile ilgili de çok vahim iddialar da var ancak bu konuyu sonraki süreçte ele alacağız. *** Şimdi gelelim asıl konuya ! Roketsan yetkilileri Çiçekdağı'na yapmayı düşündükleri tesis için olumsuz cevap alıyor ama çalışmalar bölgede devam ediyor çünkü bu bölge bu tür stratejik yatırımlar açısından oldukça korunaklı. Yapılan araştırmalar ve çeşitli kulisler neticesinde yatırım için Kırıkkale'de karar kılınıyor. Kamulaştırma çalışmalarının ardından yatırım için fizibilite etabına geçiliyor. 2023 yılının Mart ayında faaliyete geçecek yeni yatırım yeri, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından ziyaret ediliyor.     3 Aralık 2022 tarihinde yani bugün yatırım alanında incelemelerde bulunan Varank, Türkiye'yi kritik teknolojilerde ve alanlarda bir adım öne çıkaracak çok ciddi yatırımın yapıldığını belirterek, "Burada şu anda mevcut çalışmalarının yanında Roketsan geleceğe dönük farklı teknolojilerdeki hem savunma sanayinde hem de farklı alanlardaki yatırımlarını gerçekleştirecek.  Burada istihdam kapasiteleri, binli rakamları geçecek, çok ciddi bir istihdam olacak" açıklamasında bulundu. Kırıkkale'de gerçekleştirilecek yatırım ile birlikte yeni üretilecek roketler burada geliştirilecek ve birçok insan burada istihdam edilecek. Kırşehir'e yapılması planlanan birçok yatırım gibi bu yatırım da bir takım nedenlerden ötürü (!) yapılamayan yatırımlar kervanına katılmış oldu. Tabi meselenin Belediye Başkanı ile ilgili olan kısmı bir iddiadan ibaret. Şayet böyle bir olay yaşanmadıysa çıkar bununla ilgili açıklamada bulunur.   Ömer Duran    

Size çok güzel haberler vermek isterdim ; 

Kırşehir'e dev yatırım geliyor ya da binlerce insan istihdam edilecek...

Ancak daha önceki hikayelere benzer bir olay daha karşımıza çıkıyor.

 

***

 

İddiaya göre ;

Roketsan yetkilileri, Çiçekdağı'na gelerek birtakım incelemelerde bulunuyorlar.

Çiçekdağı sınırları içerisinde ve  demiryoluna yakın mesafedeki arazi üzerinde karar kılıyorlar.

Bu araziyi tercih etme nedenleri ise demiryoluna yakın olması ve üzerinde hava boşluğu bulunması...

Daha önce TİGEM tarafından Çiçekdağı Belediyesi'ne verilen 800 dönüme yakın arazi ile ilgili Çiçekdağı Belediye Başkanı'nın yanına gidiyorlar ve söz konusu arazi üzerinde yatırım gerçekleştirmek istediklerini belirtiyorlar.

Ancak Çiçekdağı Belediye Başkanı Hasan Hakanoğlu, söz konusu araziyi satarak kendilerine gelir oluşturacaklarını belirtiyor.

Bu duruma şahit olan AK Partili bir yekili ise binlerce kişiye yatırım sağlayacak olan yatırımın gerçekleştirilmesi noktasında Hakanoğlu ile tartışıyor ancak dinletemiyor.

Tabi arazinin önemli bir bölümü parsellenerek satılıyor.

Tabi bu arazi satışları ile ilgili de çok vahim iddialar da var ancak bu konuyu sonraki süreçte ele alacağız.

***

Şimdi gelelim asıl konuya !

Roketsan yetkilileri Çiçekdağı'na yapmayı düşündükleri tesis için olumsuz cevap alıyor ama çalışmalar bölgede devam ediyor çünkü bu bölge bu tür stratejik yatırımlar açısından oldukça korunaklı.

Yapılan araştırmalar ve çeşitli kulisler neticesinde yatırım için Kırıkkale'de karar kılınıyor.

Kamulaştırma çalışmalarının ardından yatırım için fizibilite etabına geçiliyor.

2023 yılının Mart ayında faaliyete geçecek yeni yatırım yeri, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından ziyaret ediliyor.

 

 

3 Aralık 2022 tarihinde yani bugün yatırım alanında incelemelerde bulunan Varank, Türkiye'yi kritik teknolojilerde ve alanlarda bir adım öne çıkaracak çok ciddi yatırımın yapıldığını belirterek, "Burada şu anda mevcut çalışmalarının yanında Roketsan geleceğe dönük farklı teknolojilerdeki hem savunma sanayinde hem de farklı alanlardaki yatırımlarını gerçekleştirecek.  Burada istihdam kapasiteleri, binli rakamları geçecek, çok ciddi bir istihdam olacak" açıklamasında bulundu.

Kırıkkale'de gerçekleştirilecek yatırım ile birlikte yeni üretilecek roketler burada geliştirilecek ve birçok insan burada istihdam edilecek.

Kırşehir'e yapılması planlanan birçok yatırım gibi bu yatırım da bir takım nedenlerden ötürü (!) yapılamayan yatırımlar kervanına katılmış oldu.

Tabi meselenin Belediye Başkanı ile ilgili olan kısmı bir iddiadan ibaret.

Şayet böyle bir olay yaşanmadıysa çıkar bununla ilgili açıklamada bulunur.

 

Ömer Duran

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.