Kırşehir'e Gelecek Hızlı Tren İle İlgili Ulaştırma Bakanlığından Bilgilendirme

GÜNDEM 01.04.2021 - 10:39, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'e Gelecek Hızlı Tren İle İlgili Ulaştırma Bakanlığından Bilgilendirme

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan daha önce Kırşehir'den de geçecek olan hızlı tren projesi ile ilgili acil ihtiyaç olduğunu belirterek Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'na projenin akıbetini sormuştu...

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan daha önce Kırşehir'den de geçecek olan hızlı tren projesi ile ilgili acil ihtiyaç olduğunu belirterek Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'na projenin akıbetini sormuştu. Ulaştırma Bakanlığından soru önergesi ile ilgili cevap geldi. Söz konusu cevapta , '' Samsun- Amasya- Çorum-Kırıkkale hızlı demiroylu etüt projesi etaplar halinde devam etmekte olup, Samsun-Merzifon (102 km) kesiminde 90 fiziki ilerleme sağlanmıştır.Çorum-Kırıkkale (Delice) (100 km) kesiminde proje hazırlama çalışmalarının 2021 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir.Kırıkkale (Delice)- Kırşehir- Aksaray-Ulukışla hızlı demiryolu etüt projesinde ; Delice-Kırşehir (108 km) kesiminde 80 , Kırşehir-Aksaray (75 km) kesiminde 50 fizikili ilerleme sağlanmıştır. Ayrıca Aksaray-Ulukışla (86 km) kesiminin proje çalışmaları tamamlanmış olup , Bakanlığımız 2021 yılı yatırım programında ''Aksaray-Ulukışla-Yenice yüksek standartlı demiryolu yapımı'' olarak yer almıştır.Proje kapsamında Kırşehir'de istasyon yapılacaktır. Diğer yandan ; (Kırıkkale-Yozgat) Ayrım Çiçedakdağı (Kırşehir-Akpınar) ayrımı yolu 63 km uzunluğunda sathi kaplamalı tek yol standardında trafiğe hizmet vermekte olup , yolun geometrik standartlarının iyileştirilmesi için proje çalışmaları devam etmektedir.'' denildi.
Kırşehir Milletvekili Metin İlhan daha önce Kırşehir'den de geçecek olan hızlı tren projesi ile ilgili acil ihtiyaç olduğunu belirterek Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'na projenin akıbetini sormuştu...

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan daha önce Kırşehir'den de geçecek olan hızlı tren projesi ile ilgili acil ihtiyaç olduğunu belirterek Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'na projenin akıbetini sormuştu.

Ulaştırma Bakanlığından soru önergesi ile ilgili cevap geldi.

Söz konusu cevapta , '' Samsun- Amasya- Çorum-Kırıkkale hızlı demiroylu etüt projesi etaplar halinde devam etmekte olup, Samsun-Merzifon (102 km) kesiminde 90 fiziki ilerleme sağlanmıştır.Çorum-Kırıkkale (Delice) (100 km) kesiminde proje hazırlama çalışmalarının 2021 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir.Kırıkkale (Delice)- Kırşehir- Aksaray-Ulukışla hızlı demiryolu etüt projesinde ; Delice-Kırşehir (108 km) kesiminde 80 , Kırşehir-Aksaray (75 km) kesiminde 50 fizikili ilerleme sağlanmıştır.

Ayrıca Aksaray-Ulukışla (86 km) kesiminin proje çalışmaları tamamlanmış olup , Bakanlığımız 2021 yılı yatırım programında ''Aksaray-Ulukışla-Yenice yüksek standartlı demiryolu yapımı'' olarak yer almıştır.Proje kapsamında Kırşehir'de istasyon yapılacaktır.

Diğer yandan ; (Kırıkkale-Yozgat) Ayrım Çiçedakdağı (Kırşehir-Akpınar) ayrımı yolu 63 km uzunluğunda sathi kaplamalı tek yol standardında trafiğe hizmet vermekte olup , yolun geometrik standartlarının iyileştirilmesi için proje çalışmaları devam etmektedir.'' denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.