Kırşehir'e Dev Güneş Tarlası

TEKNOLOJİ 03.10.2022 - 11:15, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'e Dev Güneş Tarlası

Çağ Un, Kırşehir’in Kaman ilçesinde 86,6 milyon TL'ye güneş enerji santrali kurup işletecek.

Enerji Günlüğü'nden alınan bilgiye göre Çağ Un Sanayi ve Tic. A. Ş. tarafından Kırşehir İli, Kaman İlçesinde 8,9 MWe kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Şirket Kırşehir İli Mucur ilçesinde Un Fabrikası işletiyor.   değerindeki proje kapsamında 93.709 m2 alanda kurulacak santralde 17.992 adet panel ve 40 adet evirici kullanılacak. Santralde yılda yaklaşık 13 milyon kWh elektrik üretilecek. Üretilen elektrik ulusal şebekeye aktarılacak. 
Çağ Un, Kırşehir’in Kaman ilçesinde 86,6 milyon TL'ye güneş enerji santrali kurup işletecek.

Enerji Günlüğü'nden alınan bilgiye göre Çağ Un Sanayi ve Tic. A. Ş. tarafından Kırşehir İli, Kaman İlçesinde 8,9 MWe kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Şirket Kırşehir İli Mucur ilçesinde Un Fabrikası işletiyor. 

 değerindeki proje kapsamında 93.709 m2 alanda kurulacak santralde 17.992 adet panel ve 40 adet evirici kullanılacak. Santralde yılda yaklaşık 13 milyon kWh elektrik üretilecek. Üretilen elektrik ulusal şebekeye aktarılacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.