Kırşehir'e Bir Seçim Cezası Daha

GÜNDEM 13.09.2022 - 21:12, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'e Bir Seçim Cezası Daha

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan sosyal konut projesi kapsamında Kırşehir'e 939 konut yapılacağı belirtildi ancak Kırşehir Merkeze herhangi bir kontenjan ayrılmadı.2019 yerel seçimleri sonrası Kırşehir merkezdeki hükümet yatırımlarının durması ve atıl hale gelmesiyle birlikte sosyal konutlarla ilgili söz konusu karar yine siyasi olarak yorumlandı.

Fahiş konut fiyatları ve kira bedellerinin önüne geçmek adına daha önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini gerçekleştireceklerini açıklamıştı.Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı.   MERKEZDEKİ VATANDAŞ HAYALKIRIKLIĞINA UĞRADI Yatay mimari ile yapılacak sosyal konut projesinin Kırşehir ile ilgili detayları da belli oldu ancak Kırşehir merkez'de yaşayan vatandaşlar büyük bir hayal kırıklığına uğradı.Çünkü fahiş konut fiyatları ve kira bedelleri nedeniyle Kırşehir merkezdeki vatandaşlar büyük bir barınma problemi ile karşı karşıya kalmış durumdaydı.   ÖZBAĞ'A YAPILACAK BÖLGE KIRŞEHİR MERKEZE 10 KİLOMETRE UZAKLIKTA Buna göre Kırşehir'e yapılacak sosyal konutlardan 100'ü Akpınar'a, 96'sı Kaman'a, 285'i Özbağ'a, 253'ü Mucur'a ve 205'i Çiçekdağı'na olmak üzere toplam 939 konut yapılması kararlaştırıldı.Kırşehir merkeze ise herhangi bir konut yapılmayacağı belirtildi.Özbağ'a yapılacak 285 konutun ise daha önce müstakil konut olarak planlanan ve iptal edilen TOKİ'ye tahsis edilmiş bölgeye yapılması planlanıyor.Bu bölge Kırşehir merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta.   AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal Kırşehir'e Yapılacak Olan Sosyal Konut Projesini Böyle Duyurdu   İŞTE ÖZBAĞ'A YAPILACAK TOKİ KONUTLARI İÇİN DÜŞÜNÜLEN BÖLGE : 2017-2018 yıllarında TOKİ'ye müstakil konut projesi için tahsis edilen ancak projesi iptal edilen bölgeye 285 adet sosyal konut yapılması planlanıyor.Bölgenin Kırşehir Merkeze olan uzaklığı ise yaklaşık 10 kilometre.   MUSTAFA KENDİRLİ BUNDAN SONRA KIRŞEHİR'E ARTIK YETER DEMİŞTİ En büyük konut ihtiyacının Kırşehir Merkez'de olmasına rağmen sosyal konut projesinden muaf tutulması siyasi bir karar olarak yorumlandı.2019 yerel seçimlerinde AK Partili Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin görevi CHP'li Selahattin Ekicioğlu'na devretmesinin ardından Kırşehir AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli yaptığı açıklamada Kaman, Mucur ve Çiçekdağı işaret ederek, ''Dediler ki Merkeze yaptınız Yeter ! Allah sizden razı olsun.Biz birazda şöyle değişim yapalım eski CHP havalarını bir daha dinleyelim dediler.Milletimizin verdiği karar bizim başımızın tacıdır dinlesinler.Ama ardından da benim Kaman’ım , Benim Mucur’um , Benim Çiçekdağı'm, 'Kırşehir’e artık yeter hizmetleri biz istiyoruz' dedi'' ifadelerini kullanmıştı.  
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan sosyal konut projesi kapsamında Kırşehir'e 939 konut yapılacağı belirtildi ancak Kırşehir Merkeze herhangi bir kontenjan ayrılmadı.2019 yerel seçimleri sonrası Kırşehir merkezdeki hükümet yatırımlarının durması ve atıl hale gelmesiyle birlikte sosyal konutlarla ilgili söz konusu karar yine siyasi olarak yorumlandı.

Fahiş konut fiyatları ve kira bedellerinin önüne geçmek adına daha önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini gerçekleştireceklerini açıklamıştı.Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı.

 

MERKEZDEKİ VATANDAŞ HAYALKIRIKLIĞINA UĞRADI

Yatay mimari ile yapılacak sosyal konut projesinin Kırşehir ile ilgili detayları da belli oldu ancak Kırşehir merkez'de yaşayan vatandaşlar büyük bir hayal kırıklığına uğradı.Çünkü fahiş konut fiyatları ve kira bedelleri nedeniyle Kırşehir merkezdeki vatandaşlar büyük bir barınma problemi ile karşı karşıya kalmış durumdaydı.

 

ÖZBAĞ'A YAPILACAK BÖLGE KIRŞEHİR MERKEZE 10 KİLOMETRE UZAKLIKTA

Buna göre Kırşehir'e yapılacak sosyal konutlardan 100'ü Akpınar'a, 96'sı Kaman'a, 285'i Özbağ'a, 253'ü Mucur'a ve 205'i Çiçekdağı'na olmak üzere toplam 939 konut yapılması kararlaştırıldı.Kırşehir merkeze ise herhangi bir konut yapılmayacağı belirtildi.Özbağ'a yapılacak 285 konutun ise daha önce müstakil konut olarak planlanan ve iptal edilen TOKİ'ye tahsis edilmiş bölgeye yapılması planlanıyor.Bu bölge Kırşehir merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta.

 

AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal Kırşehir'e Yapılacak Olan Sosyal Konut Projesini Böyle Duyurdu

 

İŞTE ÖZBAĞ'A YAPILACAK TOKİ KONUTLARI İÇİN DÜŞÜNÜLEN BÖLGE :

2017-2018 yıllarında TOKİ'ye müstakil konut projesi için tahsis edilen ancak projesi iptal edilen bölgeye 285 adet sosyal konut yapılması planlanıyor.Bölgenin Kırşehir Merkeze olan uzaklığı ise yaklaşık 10 kilometre.

 

MUSTAFA KENDİRLİ BUNDAN SONRA KIRŞEHİR'E ARTIK YETER DEMİŞTİ

En büyük konut ihtiyacının Kırşehir Merkez'de olmasına rağmen sosyal konut projesinden muaf tutulması siyasi bir karar olarak yorumlandı.2019 yerel seçimlerinde AK Partili Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin görevi CHP'li Selahattin Ekicioğlu'na devretmesinin ardından Kırşehir AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli yaptığı açıklamada Kaman, Mucur ve Çiçekdağı işaret ederek, ''Dediler ki Merkeze yaptınız Yeter ! Allah sizden razı olsun.Biz birazda şöyle değişim yapalım eski CHP havalarını bir daha dinleyelim dediler.Milletimizin verdiği karar bizim başımızın tacıdır dinlesinler.Ama ardından da benim Kaman’ım , Benim Mucur’um , Benim Çiçekdağı'm, 'Kırşehir’e artık yeter hizmetleri biz istiyoruz' dedi'' ifadelerini kullanmıştı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.