Kırşehir'e Bir Babayiğit Lazım !

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.11.2017 - 15:31, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'e Bir Babayiğit Lazım !

Yerli otomobili; bir başka adıyla ''Türkiye'nin Otomobili'' projesini üretecek beş ''Babayiğit'' belli olmuş,  Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türkiye'nin Otomobili''ni geliştirecek beş ''Babayiğiti'' açıklamıştı:  Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Vestel ve Zorlu Holding ... Şimdi ise yerli otomobilin üretileceği ''YER'' konusunda tartışmalar başladı.TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki 2018 bütçesinde yer alan bazı milletvekilleri yerli otomobilin kendi ilinde üretilmesini istedi. Ayrıca MHP milletvekili Baki Şimşek dışında AKP Erzurum milletvekili İbrahim Aydemir de bir istekte bulundu. "Bu atılımda bölgemizin de imzası olsun istiyoruz." diyen Aydemir sözlerine şu şekilde devam etti: "Erzurum başta olmak üzere bölgemizde yerli otomobil üretimi için yeterli altyapısı olan iller var. Mesela yerli otomobili Erzurum'da üretin. Bu hal bölgemizde yaşanan göçü bütünüyle sıfıra indirecektir; buna inancımız tamdır." AKP Zonguldak Milletvekili olan Faruk Çaturoğlu da projenin karadeniz bölgesinde yapılmasından yana olduğunu ifade etti. Çaturoğlu açıklamasında, "Yerli ve milli otomobilin Zonguldak'ta yapılması istiyoruz." dedi. Bu konuya dair gerekçelerini sunan MHP Mersin milletvekili Baki Şimşek, İstanbul veya Marmara merkezli bir proje olmaması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca ülkemizdeki diğer bölgelerin de hareketlenmesi için projenin Adana-Mersin-Niğde-Aksaray-Kayseri bölgesi içerisinden seçilecek bir şehirde başlamasını istedi. Tabi daha önce de söylediğim gibi ; bu tür yatırımlar için en uygun şehir yine Kırşehir'dir.Nedenine gelirsek ; Türkiye'nin jeopolitik olarak tam ortasındadır ve transit geçiş hattı üzerindedir. Kırşehir'in bu konumunu gören Japon Sumitomo firması , jant fabrikası ve akü fabrikası için önce Kırşehir'de bir takım fizibilite çalışmalarında bulunmuş fakat daha sonra demiryolu ve alt yapı gibi eksikliklerden dolayı yatırımını Çankırı'ya yapmıştı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra askeri birliklerin İstanbul ve Ankara gibi şehirlerden başka illere taşınması gündeme geldiğinden, Kırşehirli siyasetçiler meydanlarda Kırşehir'e askeri birlik sözü vermiş fakat Kırşehir'e askeri birliğin ''A'' sı bile gelmemişti. Şimdi ise yerli otomobilin üretim yerinin Kırşehir olması gerektiği ile ilgili konu gündeme geldi.Tabi bu konuyu gündeme getiren bu kez siyasetçiler değil , basın oldu. Ama bunu gündeme getirecek olan ve bu yatırımları  Kırşehir'e yönlendirilmesi için çalışması gerekenler , siyasetçiler, Ankara'da ki ''Kırşehir Lobisi'' , bürokratlar ve iş adamlarıdır. Bazılarının poh pohladığı ... Aslanım , kaplanım dediği siyasetçilerden ne yazık ki ses yok ! Olmasın da zaten ! Önce bu işi koparıp ondan sonra çıkıp meydanlara ; ''Sevgili Kırşehirliler , yerli otomobilimizin üretim yeri Kırşehir oldu. Hayırlı olsun.'' desin Biz de, '' helal olsun bu babayiğide , aslana , kaplana... '' diyelim. Evet , Kırşehir'e ''Yerli otomobili Kırşehir'de ürettirecek bir babayiğit'' lazım !      

Yerli otomobili; bir başka adıyla ''Türkiye'nin Otomobili'' projesini üretecek beş ''Babayiğit'' belli olmuş,  Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türkiye'nin Otomobili''ni geliştirecek beş ''Babayiğiti'' açıklamıştı:  Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Vestel ve Zorlu Holding ...

Şimdi ise yerli otomobilin üretileceği ''YER'' konusunda tartışmalar başladı.TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki 2018 bütçesinde yer alan bazı milletvekilleri yerli otomobilin kendi ilinde üretilmesini istedi. Ayrıca MHP milletvekili Baki Şimşek dışında AKP Erzurum milletvekili İbrahim Aydemir de bir istekte bulundu. "Bu atılımda bölgemizin de imzası olsun istiyoruz." diyen Aydemir sözlerine şu şekilde devam etti: "Erzurum başta olmak üzere bölgemizde yerli otomobil üretimi için yeterli altyapısı olan iller var. Mesela yerli otomobili Erzurum'da üretin. Bu hal bölgemizde yaşanan göçü bütünüyle sıfıra indirecektir; buna inancımız tamdır." AKP Zonguldak Milletvekili olan Faruk Çaturoğlu da projenin karadeniz bölgesinde yapılmasından yana olduğunu ifade etti. Çaturoğlu açıklamasında, "Yerli ve milli otomobilin Zonguldak'ta yapılması istiyoruz." dedi. Bu konuya dair gerekçelerini sunan MHP Mersin milletvekili Baki Şimşek, İstanbul veya Marmara merkezli bir proje olmaması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca ülkemizdeki diğer bölgelerin de hareketlenmesi için projenin Adana-Mersin-Niğde-Aksaray-Kayseri bölgesi içerisinden seçilecek bir şehirde başlamasını istedi. Tabi daha önce de söylediğim gibi ; bu tür yatırımlar için en uygun şehir yine Kırşehir'dir.Nedenine gelirsek ; Türkiye'nin jeopolitik olarak tam ortasındadır ve transit geçiş hattı üzerindedir. Kırşehir'in bu konumunu gören Japon Sumitomo firması , jant fabrikası ve akü fabrikası için önce Kırşehir'de bir takım fizibilite çalışmalarında bulunmuş fakat daha sonra demiryolu ve alt yapı gibi eksikliklerden dolayı yatırımını Çankırı'ya yapmıştı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra askeri birliklerin İstanbul ve Ankara gibi şehirlerden başka illere taşınması gündeme geldiğinden, Kırşehirli siyasetçiler meydanlarda Kırşehir'e askeri birlik sözü vermiş fakat Kırşehir'e askeri birliğin ''A'' sı bile gelmemişti. Şimdi ise yerli otomobilin üretim yerinin Kırşehir olması gerektiği ile ilgili konu gündeme geldi.Tabi bu konuyu gündeme getiren bu kez siyasetçiler değil , basın oldu. Ama bunu gündeme getirecek olan ve bu yatırımları  Kırşehir'e yönlendirilmesi için çalışması gerekenler , siyasetçiler, Ankara'da ki ''Kırşehir Lobisi'' , bürokratlar ve iş adamlarıdır. Bazılarının poh pohladığı ... Aslanım , kaplanım dediği siyasetçilerden ne yazık ki ses yok ! Olmasın da zaten ! Önce bu işi koparıp ondan sonra çıkıp meydanlara ; ''Sevgili Kırşehirliler , yerli otomobilimizin üretim yeri Kırşehir oldu. Hayırlı olsun.'' desin Biz de, '' helal olsun bu babayiğide , aslana , kaplana... '' diyelim. Evet , Kırşehir'e ''Yerli otomobili Kırşehir'de ürettirecek bir babayiğit'' lazım !      
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.