Kırşehir'e Bağlama,Davul ve Keman Şeklinde Konser Durakları Yerleştirildi

SANAT 28.08.2021 - 13:43, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'e Bağlama,Davul ve Keman Şeklinde Konser Durakları Yerleştirildi

UNESCO tarafından Müzik şehri ilan edilen Kırşehir'e, yerel sanatçılar için bağlama, davul ve keman şeklinde mini konser alanları yerleştirildi.

Kırşehir Belediyesi, UNESCO Yaratıcı Müzik Şehirleri Ağı projeleri kapsamında şehrin muhtelif noktalarına bağlama, davul ve keman şeklinde mini konser alanları yerleştirildi.Bu çerçevede Cacabey Meydanı'na davul , Kentpark'a bağlama ve Ankara Caddesi'ne keman formatında mini konser durakları yerleştirildi.Bağlama, davul ve keman şeklindeki mini konser alanları ile hem müzik şehri Kırşehir'in tanıtımına hem de Kırşehir'deki yerel sanatçıların bütçelerine katkıda bulunulması amaçlanıyor.     ''DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK'' Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Polat ''2019 Yılında UNESCO Yaratıcı şehirler ağına müzik alanında katılan tek şehir olarak müzik alanında hem şehrimizi hem de ülkemizi uluslararası alanda temsil etmekteyiz.Bu müzik duraklarını UNESCO'ya vermiş olduğumuz taahhütler kapsamında yerleştirdik. Amacımız bozlak ve yerel müziğimizin gelişimini sağlayarak ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak ile birlikte Abdallarımızın ve yerel sanatçılarımızın desteklenmesidir. Yaptığımız müzik duraklarının içinde sanatçılarımız eserlerini seslendirecekler ve aile bütçelerine katkı sağlayacaklar. Ayrıca müzik şehri Kırşehir'deki  hemşehrilerimize ve dışardan gelen misafirlerimize sanatlarını icra edecekler. Böylece şehrimizin tanıtımına da büyük katkı sağlayacaklarına inanmaktayız Dünyada eşi benzeri olmayan müzik duraklarının şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz. Yerel sanatçılarımız belediyemiz tarafından pandemi sürecinde sürekli desteklenmiş ve her zaman yanlarında olunmuştur, olmaya da devam edilecektir'' şeklinde konuştu.          
UNESCO tarafından Müzik şehri ilan edilen Kırşehir'e, yerel sanatçılar için bağlama, davul ve keman şeklinde mini konser alanları yerleştirildi.

Kırşehir Belediyesi, UNESCO Yaratıcı Müzik Şehirleri Ağı projeleri kapsamında şehrin muhtelif noktalarına bağlama, davul ve keman şeklinde mini konser alanları yerleştirildi.Bu çerçevede Cacabey Meydanı'na davul , Kentpark'a bağlama ve Ankara Caddesi'ne keman formatında mini konser durakları yerleştirildi.Bağlama, davul ve keman şeklindeki mini konser alanları ile hem müzik şehri Kırşehir'in tanıtımına hem de Kırşehir'deki yerel sanatçıların bütçelerine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

 

 

''DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK''

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Polat ''2019 Yılında UNESCO Yaratıcı şehirler ağına müzik alanında katılan tek şehir olarak müzik alanında hem şehrimizi hem de ülkemizi uluslararası alanda temsil etmekteyiz.Bu müzik duraklarını UNESCO'ya vermiş olduğumuz taahhütler kapsamında yerleştirdik. Amacımız bozlak ve yerel müziğimizin gelişimini sağlayarak ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak ile birlikte Abdallarımızın ve yerel sanatçılarımızın desteklenmesidir. Yaptığımız müzik duraklarının içinde sanatçılarımız eserlerini seslendirecekler ve aile bütçelerine katkı sağlayacaklar. Ayrıca müzik şehri Kırşehir'deki  hemşehrilerimize ve dışardan gelen misafirlerimize sanatlarını icra edecekler. Böylece şehrimizin tanıtımına da büyük katkı sağlayacaklarına inanmaktayız Dünyada eşi benzeri olmayan müzik duraklarının şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz. Yerel sanatçılarımız belediyemiz tarafından pandemi sürecinde sürekli desteklenmiş ve her zaman yanlarında olunmuştur, olmaya da devam edilecektir'' şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.