Kırşehir'e 762 Milyon TL'lik Enerji Yatırımı

TEKNOLOJİ 15.02.2023 - 07:24, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'e 762 Milyon TL'lik Enerji Yatırımı

Kırşehir'de bulunan Geycek RES, iki ilave türbin ile kapasite arttıracak ve yardımcı güneş enerji santrali ile hibrit santrale dönüşecek.

Polat Enerji şirketlerinden Al-Yel Elektrik Üretim A.Ş., Kırşehir İli, Mucur İlçesi sınırları içerisinde işletilmekte olan 168 MW kurulu gücü ile Türkiye’nin beşinci büyük rüzgar santrali Geycek Rüzgâr Enerji Santrali’nin (RES) kapasitesini arttırmayı planlıyor. Yaklaşık 762 milyon TL değerindeki proje ile kurulu gücün 180,4 MW’a çıkarılması ve 92,01 MW kurulu gücünde yardımcı güneş enerji santrali kurulması planlanıyor.    Proje kapsamında santralde 70 adet türbine ek olarak toplam kurulu gücü 12,4 MW olan iki adet türbin daha kurulacak. Ayrıca, 146,66 hektarlık alanda toplam 92,01 MW kurulu gücünde 5 adet yardımcı kaynak güneş enerji santrali ünitesinin kurulması da planlanıyor.    Santrallerden üretilecek elektrik enerjisi mevcut 154 kV 795 MCM Çift Devre İletkenli Geycek RES ‐ Brş. (Avanos Tm –Kayseri Kapasitör Ve Avanos Tm‐Çinkur) Enerji İletim Hattı üzerinden ulusal şebekeye aktarılacak.   Kaynak : Enerji Günlüğü
Kırşehir'de bulunan Geycek RES, iki ilave türbin ile kapasite arttıracak ve yardımcı güneş enerji santrali ile hibrit santrale dönüşecek.

Polat Enerji şirketlerinden Al-Yel Elektrik Üretim A.Ş., Kırşehir İli, Mucur İlçesi sınırları içerisinde işletilmekte olan 168 MW kurulu gücü ile Türkiye’nin beşinci büyük rüzgar santrali Geycek Rüzgâr Enerji Santrali’nin (RES) kapasitesini arttırmayı planlıyor. Yaklaşık 762 milyon TL değerindeki proje ile kurulu gücün 180,4 MW’a çıkarılması ve 92,01 MW kurulu gücünde yardımcı güneş enerji santrali kurulması planlanıyor. 

 

Proje kapsamında santralde 70 adet türbine ek olarak toplam kurulu gücü 12,4 MW olan iki adet türbin daha kurulacak. Ayrıca, 146,66 hektarlık alanda toplam 92,01 MW kurulu gücünde 5 adet yardımcı kaynak güneş enerji santrali ünitesinin kurulması da planlanıyor. 

 

Santrallerden üretilecek elektrik enerjisi mevcut 154 kV 795 MCM Çift Devre İletkenli Geycek RES ‐ Brş. (Avanos Tm –Kayseri Kapasitör Ve Avanos Tm‐Çinkur) Enerji İletim Hattı üzerinden ulusal şebekeye aktarılacak.

 

Kaynak : Enerji Günlüğü

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.