Kırşehir'e 400 Yataklı Hastane Yapılacaktı Ne Oldu ?

GÜNDEM 30.06.2022 - 10:38, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'e 400 Yataklı Hastane Yapılacaktı Ne Oldu ?

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, meclisteki konuşmasında sağlık çalışanlarınaa yapılan ödeneklerin yetersiz olduğunu belirterek Kırşehir'e yapılacak olan 400 yataklı hastanenin akıbetini sordu.

TBMM Genel Kurulunda söz alan İlhan, iktidarın zenginlere destek üstüne destek olan çalışmalar ortaya koyduğuna dikkat çekerek geçtiğimiz günlerde sağlık çalışanları için sözde destek sağlandığını ve algı yaratmaya çalıştıklarını dile getirerek Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'ye yönelttiği soruda şu ifadelere yer verdi :  "Ek bütçede parası olanları yani zenginleri desteklemek amaçlı 89 milyar lira faiz ve 40 milyar lira da kur korumalı mevduat için ayrılmış; devasa bir ödenek mevcuttur. Peki, birkaç hafta önce sağlık çalışanlarının altı aydır beklediği ve hiçbir şekilde sağlık çalışanlarının talebini karşılamayan, yasayı hazırlarken kamuoyunda toplum mühendisliğiyle algı yaratıp devlet kaynaklarının yetersizliğini ısrarla dile getirip hükûmet olarak sağlık çalışanlarını dolaylı olarak hedef gösterdiniz. Peki, sağlık çalışanlarının yaşamış olduğu ve bir türlü önüne geçilemeyen sağlıkta şiddet, sağlık çalışanlarının özlük ve ekonomik haklarıyla ilgili hükûmet olarak yeni bir çalışmanız var mıdır?"    KIRŞEHİR'İN İKİNCİ BİR HASTANEYE İVEDİLİKLE İHTİYACI VARDIR! CHP Milletvekili İlhan, defaatle parlamento çatısı altında gündeme getirdiği Kırşehir'in ikinci bir hastaneye ihtiyacı olduğu mevzusuna tekrar vurgu yaparak bakana ihtiyacın artık acil olduğunun altını çizdi ve konuşmasını şu soru ile noktaladı: "Kırşehir'de ikinci bir hastaneye acilen ihtiyaç varken 400 yataklı devlet hastanesi inşaatı bir türlü başlamamıştır. Hastane projesiyle ilgili hükûmetinizce herhangi bir iptal veya erteleme kararı alınmış mıdır?"
Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, meclisteki konuşmasında sağlık çalışanlarınaa yapılan ödeneklerin yetersiz olduğunu belirterek Kırşehir'e yapılacak olan 400 yataklı hastanenin akıbetini sordu.

TBMM Genel Kurulunda söz alan İlhan, iktidarın zenginlere destek üstüne destek olan çalışmalar ortaya koyduğuna dikkat çekerek geçtiğimiz günlerde sağlık çalışanları için sözde destek sağlandığını ve algı yaratmaya çalıştıklarını dile getirerek Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'ye yönelttiği soruda şu ifadelere yer verdi :  "Ek bütçede parası olanları yani zenginleri desteklemek amaçlı 89 milyar lira faiz ve 40 milyar lira da kur korumalı mevduat için ayrılmış; devasa bir ödenek mevcuttur. Peki, birkaç hafta önce sağlık çalışanlarının altı aydır beklediği ve hiçbir şekilde sağlık çalışanlarının talebini karşılamayan, yasayı hazırlarken kamuoyunda toplum mühendisliğiyle algı yaratıp devlet kaynaklarının yetersizliğini ısrarla dile getirip hükûmet olarak sağlık çalışanlarını dolaylı olarak hedef gösterdiniz. Peki, sağlık çalışanlarının yaşamış olduğu ve bir türlü önüne geçilemeyen sağlıkta şiddet, sağlık çalışanlarının özlük ve ekonomik haklarıyla ilgili hükûmet olarak yeni bir çalışmanız var mıdır?" 

 
KIRŞEHİR'İN İKİNCİ BİR HASTANEYE İVEDİLİKLE İHTİYACI VARDIR!

CHP Milletvekili İlhan, defaatle parlamento çatısı altında gündeme getirdiği Kırşehir'in ikinci bir hastaneye ihtiyacı olduğu mevzusuna tekrar vurgu yaparak bakana ihtiyacın artık acil olduğunun altını çizdi ve konuşmasını şu soru ile noktaladı: "Kırşehir'de ikinci bir hastaneye acilen ihtiyaç varken 400 yataklı devlet hastanesi inşaatı bir türlü başlamamıştır. Hastane projesiyle ilgili hükûmetinizce herhangi bir iptal veya erteleme kararı alınmış mıdır?"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.