Kırşehir'e 4 Yeni Süt Toplama Merkezi

EKONOMİ 05.11.2020 - 19:55, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'e 4 Yeni Süt Toplama Merkezi

Kırşehir'de Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan ''Ahi İlinde İstihdam ve Üretime Tam Destek'' projesi kapsamında 4 yeni süt toplama merkezi kurulurken , mevcut süt toplama merkezlerinin kapasitesi de artırılacak.

Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan 1 Milyon 483 Bin TL'lik “Ahi İlinde İstihdam ve Üretime Tam Destek'' Projesi için Kırşehir Valiliğinde imza töreni düzenlendi.AHİKA tarafından desteklenecek proje kapsamında Kırşehir'in temel geçim kaynakları arasında olan hayvancılık sektöründe istihdamı arttırarak kırsal alandaki üreticilerin bu işi bilinçli ve verimli yapmaları hedefleniyor. Bu amaçla Kırşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğince hazırlanan proje ile belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi amacıyla Savcılı Büyükoba, Benzer, Değirmenkaşı ve Hanyeri Köylerine dört yeni süt toplama merkezi kurulacak. Ayrıca Mucur, Ulupınar, Çayağzı, Bayramözü, Hamit, Ömerhacılı’da bulunan mevcut süt toplama merkezlerinin kapasitesi artırılacak ve alt yapı iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilecek.     Proje kapsamında, mevcut olan ve yeni kurulacak süt toplama merkezleri ile birliğin bürosunda süt iş ve işlemlerini yürütmek üzere İş-Kur vasıtasıyla personel istihdamı gerçekleştirilecek. Ayrıca proje ortağı ve iştirakçi kurumlar arasından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve ilçe müdürlükleri ile beraber süt üretimine istekli aday çiftçilere, kadınlara, engellilere ve İş-Kur bünyesinden istihdam edilecek yeni personellere süt hayvancılığında işletme kurulumu ve planlama, bakım ve besleme, sürü yönetimi gibi alanlarda geniş kapsamlı eğitim verilecek.        
Kırşehir'de Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan ''Ahi İlinde İstihdam ve Üretime Tam Destek'' projesi kapsamında 4 yeni süt toplama merkezi kurulurken , mevcut süt toplama merkezlerinin kapasitesi de artırılacak.

Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan 1 Milyon 483 Bin TL'lik “Ahi İlinde İstihdam ve Üretime Tam Destek'' Projesi için Kırşehir Valiliğinde imza töreni düzenlendi.AHİKA tarafından desteklenecek proje kapsamında Kırşehir'in temel geçim kaynakları arasında olan hayvancılık sektöründe istihdamı arttırarak kırsal alandaki üreticilerin bu işi bilinçli ve verimli yapmaları hedefleniyor. Bu amaçla Kırşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğince hazırlanan proje ile belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi amacıyla Savcılı Büyükoba, Benzer, Değirmenkaşı ve Hanyeri Köylerine dört yeni süt toplama merkezi kurulacak. Ayrıca Mucur, Ulupınar, Çayağzı, Bayramözü, Hamit, Ömerhacılı’da bulunan mevcut süt toplama merkezlerinin kapasitesi artırılacak ve alt yapı iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilecek.

 

 

Proje kapsamında, mevcut olan ve yeni kurulacak süt toplama merkezleri ile birliğin bürosunda süt iş ve işlemlerini yürütmek üzere İş-Kur vasıtasıyla personel istihdamı gerçekleştirilecek. Ayrıca proje ortağı ve iştirakçi kurumlar arasından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve ilçe müdürlükleri ile beraber süt üretimine istekli aday çiftçilere, kadınlara, engellilere ve İş-Kur bünyesinden istihdam edilecek yeni personellere süt hayvancılığında işletme kurulumu ve planlama, bakım ve besleme, sürü yönetimi gibi alanlarda geniş kapsamlı eğitim verilecek.

 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.